Kodėl prieš užmigdami krūptelime?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vagydarnuor 2012-05-25 09:16
Senai cia jau aisku kodel. Smegenis taip tikrina ar kuna budrus ar ne, tai viena is stadiju po kuriu galima patirti OBE (out of body expierence)
immortallt 2012-05-25 09:36
Man krupteli raumenys bet tik tada, kai uzmigti bandau pvz kokiam autobuse, masinoje ar dar kokioj viesoje vietoje - kada reikia budrumo. Kai miegu savo lovoje, dar ne karto nebuvo
Uogienius 2012-05-25 09:41
Prieš kokius metus to nebuvo. Bet dabar dažniausiai prieš užmiegant krūpteliu ir tiesiu arba sulenkiu kojas. Ir dar tuo laiku retkarčiais įsivaizduoju, kad nuo laiptų ar dar nuo ko griūnu ir kojos instinktyviai sujuda. Gerai, kad labai neišsiblaškau ir greit užmiegu. Šiaip jokių rimtų miego sutrikimų neturiu.
vitalijuss 2012-05-25 09:42
Na dėl krūptelėjimų ir kritimo jausmo tai nesijaudinau, supratau, kad tai visiems būdinga, bet dėl sprogimo tai kažkiek pergyvenau, nes dažnokai taip būna, žiauriai nemalonus jausmas, tarsi elektrošokeriu per galva gauni bet šiaip miegu kaip užmuštas, sutrikimų nėra, va šiandien sapnavau kaip su žiguliu po kažkokius kaimus ir laukus važinėjom, kažko ieškojom, bet linksma buvo pavairuoti antikvarą
nanobullet 2012-05-25 10:48
Vat lygei ta paty norejau parašyti. bet keista tai ,kad man ir prieš kokius metus taip nebūdavo.
Vagydarnuor 2012-05-25 11:06
Del to, kad jusu samone-budrumas patobulejo. As kai pradejau stebet savo mintis ir nebeisivelt i ju sukurtas situacijas, tai pries miega taip krupteliu..D Taip ir yra, kai bandai uzmigti autobuse tarkim, tu visada esi ijunges ta stebetojo busena, budrumo del to ir krupteli,kaip tik kunas atsipalaiduoja o smegenis vis dar stebimos
werafonas 2012-05-25 11:43
Anksčiau taip pat nebūdavo, tačiau per pastarąjį pusmetį gal jau 5 kartus buvo, kai atrodė, kad nuo lovos nugriuvau.
Ketleris 2012-05-25 12:32
'Per REM mūsų širdies ritmas, kvėpavimas ir nervų sistema veikia padrikai, nereguliariai. Jei kūnas patiria REM akimirką ne užmigus, o dar prieš užmiegant, tokie nereguliarumai gali lemti šiuos nevalingus krūpčiojimus.' Na va, mano skaityta protinga knyga aiškino taip- kai vienas smegenų pusrutulis užmiega, jis siunčia pranešimą apie galimą visapusį atsipalaidavimą kūnui kitam pusrutuliui, bet jei jis dar neužmigęs [baisu pramiegot stotelę autobuse] jis gavęs tokį pranešima išmeta 'error' kaip gali duot tokį leidimą, jei pats dar nemiegi ir padaro 'feila' smegenys išsiųsdamos klaidingą impulsą į visus raumenis.
technologas 2012-05-25 12:53
Skaičiau įtikinamą teoriją apie šitą reikalą (pats esu iš krūpčiojančių ). Raumenys pradeda atsipalaiduoti, tam tikru momentu smegenys pagalvoja, kad jie pradeda mirti, pasiunčia staigų signalą kad sukrutėtų, nemirtų, tada krūpteli kūnas. Va tik įdomu kodėl taip trumpai. Po to kažkaip susišneka turbūt nervais, smegenys "supranta", kad raumenys nori pailsėti, tuomet galima ramiai miegoti
blizzard 2012-05-25 12:57
Tikėtina, nes dažniausiai tokie krūptelėjimai pasireiškia tada kai guli ant nugaros ir stengiesi visiškai nejudėti arba kuo mažiau judėti, išgulėk taip bent 20mins ir po kurio laiko pajausi tą krūptelėjimą.. Kitas dalykas kai atsigulame juk tam tikros kūno dalys būna prispaustos labiau, jeigu gulim pvz ant nugaros ir stengiamės nejudėti, sąmoningai užspaudžiam tam tikras kūno vietas, nugara ir t.t. todėl galbūt susidaro tam tikri spazmai nuo tokio ilgo gulėjimo, tuo tarpu kada atsigulam ant šono ar bandydami užmigt vartomės ant šonų ir panašiai kūnas jau nesąmoningai prisitaiko prie tam tikros miego padėties ir pvz aš galvoju kad naktį irgi vartomės todėl kad galbūt tam tikrose vietose yra užspaudžiamos kraujagyslės, todėl atsiranda būtinybė persiverst ant kitos pusės ir t.t. pastebėjau tokį įdomų dalyką, įpratau prieš užmiegant atsigulti ant dešinio šono, tada vieną kartą apsiversti ant kairio ir po to užmiegu, jeigu šita rutina atliekama kitaip, tenka mikdytis kokius 2x ilgiau
technologas 2012-05-25 13:11
Ir ne tik kraujagyslės užspaudžiamos. Patariama gulėti ant dešinio šono, nes gulint ant kairio, šonkauliai kiek įlinksta ir kiek skaičiau (nežinau ar tiesa, netyriau) trumpam širdis sustoja. Ir berods kai širdis sustoja, tuomet paprastai sapnuojame, kad krintame, aišku apsiverčiame ir širdis vėl veikti pradeda. Įdomus dalykas ta fiziologija, pojūčiai, sapnai... Šiandien iš ryto pabudau, po to trumpam užsnūdau, per tą trumpą snūdą susapnavau, kad mieste žmogus su neišsiskleidusiu parašiutu nušoko, po to aplinkui lakstė, šokinėjo visur su trumpikėm Šokas, pagalvojau ir prabudau
šakės 2012-05-25 14:40
Yra kelis kartus tekę patirti "sprogstančią galvą". Greičiau tai garsas, lyg prie ausies balionas sprogtų. Tada visuomet pabudęs keliskart spragteldavau su pirštais prie ausies norėdamas patikrint, ar su klausa viskas gerai.
sakvajazas 2012-05-25 20:32
Ha, zadejau ir as kazka panasaus rasyt. Seniau man daznai budavo, galima sakyt kiekviena nakty, taip dabar lyg ir reciau. O del tu laiptu kritimo man irgi tas pats, kartais atrodo, kad jau tikrai nukritai.
Linxmas 2012-05-25 20:40
O man visai kitoks "sprogstančios galvos" efektas. Kelis kartus buvo tiesiog, kai jau beveik užmiegi, tai trenkia galvoje kaip su žaibų, akyse blykstė pamatai ir toks spragtelėjimo garsas, o vakar, visai kitoks efektas buvo, taip sprogo, kad išsigandau. Toks jausmas apėmė, lyg smegenis atjungt mane norėjo. O dar buvau antrą parą nemiegojęs, tai tikrai gerai išgąsdino ir visokių minčių, kaip kad straipsnyje rašo, buvo priėję į galvą. Gerai, kad dabar žinau, kad čia nieko tokio, tik "kitoks krūptelėjimas".
blizzard 2012-05-25 20:47
Man jau senai buvo, bet jausmas nekoks, atrodo kad kažkas trenkia į pakaušį ar panašiai, po keliatos tokių kartų prieš eidamas miegot pradedi galvot kad nenorėtum to jausmo vėl patirt
Linxmas 2012-05-25 21:05
Na, taip, tikrai ne koks jausmas. Ir jo, atrodo, lyg kas su beisbolo lazdą per galvą užmojo, tik pirmų atvejų atsijungtum, o antrų - "prisijungi".
šakės 2012-05-25 21:10
Buvo vieną kartą ir toks. Po to, kai dariau vieną užduotį universitetui. Buvau nemiegojęs beveik dvi paras. Kai dėjo žaibas, išsigandau, galvojau nebeužmigsiu. Bet užmigau ir pramiegojau visas paskaitas. Nepadėjo ir žadintuvas su max garsu.
blizzard 2012-05-25 21:10
Seniau dar atsimenu budavo kad sapnuoju jog krentu, nieko nematyt tamsu bet tik toks jausmas kad krentu ir prisiploju i zeme, tada prabundu nuo to smūgio ir skausmo. O kartą tai buvo taip kad tik iš kokio 3 karto prabudau iš tokio sapno, vis prisiploju prie žemės ir sapnas kartojasi gerai kad tik vieną kartą tokį bajerį sapnavau.. p.s. po tos nakties ryte prabudau labai pavargęs.. O dar seniau kartą buvo irgi įdomus nutikimas, atsiguliau į lovą, užmigau labai greit ir iškart prabudau jau ryte. Atrodo kad tas miegas truko vos kelias sekundes, buvo labai keistas potyris, beje irgi ryte prabudau neišsimiegojęs..
afor 2012-05-25 21:35
pasitaiko ir man bet dazniausia tik tada, kai uzmiegu ne laiku ar ne vietoj. tai savotiskas zadintuvas sakyciau:) tiesa jokiu zaibu ar sprogimu neesu jautes, tik kruptelejimus. pastebejau, kad taip buna daug kam, net naujagimiam.
kiesza 2012-05-26 01:56
Galvodavau, kad kai krupteleji pries uzmigdamas tai paaugi pats taipogi krupteliu retkarciais su kritimo is labai aukstai jausmu.. Karta esu pajautes astraus sprogimo garsa ir jis iki dabar labai aiskiai smegenyse isirases O garsas lyg namo rusyje butu nuvirtusi lentyna su daugybe slojikeliu.