IKEA krečia skandalas: kompanija iškirto senąsias Rusijos girias

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Trolis 2012-05-31 12:38
straipsnuje labai salilskas viskas pateikta, tik is aplinkosauginiu arba zaliuju judejimu puses. O valzdzios atstovu nuomones nei pacio IKEA nuomones (iskyrus pora sakiniu) ne kvapo. Taip kad mano nuomone standartinis laikrastinis straipsnis aklai gaudant sensacija, kurios gal ir nelebai yra.
faktas 2012-05-31 14:58
IKEA nuomonė ir taip aiški, o dėl valdžios žurnalistams neverta net vargintis - kas tai valdžiai daugiau pamoka, tokius leidimus ir išrašo.
mobilunkas 2012-05-31 16:02
misko gyvavimo amzius yra apie 200 metu, nes per ta laika pataiko zaibas i miska ir ji sukurena, o rusija gi amzinai dega nesustodama, tad nereikia taip labai pergyvent del tu misku, ar ikea siandien ar zaibas po keliu desimtmeciu. vistiek anksciau ar veliau tie miskai jei neisnyks, tai bus kinu perimti
WD 2012-05-31 17:42
reikia suprast kad IKEA Rusijoje dirba rusai. Taip ir tvarkomi reikalai - dave atkato visokiems valdininkams ir misko paskirtis keiciama i plika lauka.
Leons 2012-05-31 18:00
Lygiai ta patį pagalvojau Manau čia labiau pačių rusų sukelta problema nei IKEA.
Shinigami 2012-05-31 20:53
IKEA pasakė, kad jei reikia medžio savo dukterinei įmonei, o ji tai perdavė savo filialui Rusijoje. O kaip tą medį gauti nusprendė tie kurie dirba rusiškame filiale. Bet kaip yra daugumoje valstybių, ar verslininkas laikysis įstatymų ar ne, jei norės vykdyti veiklą turės susimokėti reikiamiems valdininkams. O kadangi vis tiek reiks mokėti tai nėra tikslo ir aklai laikytis įstatymų. Kaip teko bendrauti su vienu verslininkų kuris verslą vykdo Lietuvoje ir Baltarusijoje. Tai sakė ten tokia korupciją, kad jei nesusimokėsi nieko ir negalėsi daryti, nes vis tiek kažką sugalvos. Ypač muitinėje. Nieko per siena neperveši, net jei ir tam visus leidimus turėsi.