Atskleista, kaip rusai manipuliuoja lietuvių pasąmone ir priverčia ilgėtis sovietinių laikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

m.b. 2012-06-01 17:54
Fobus, straipsnis, kaip jau pripažinau ir pats, yra silpnas, bet tik todėl, kad tai vykusios diskusijos, vieno pranešėjo pasisakymų apžvalga, bet ne todėl, kad šia tema yra mažai faktų...
Fobus 2012-06-01 18:00
Arns, galbūt tiesiog dar esame jautrūs su Sovietų Sąjunga/Rusija susijusioms naujienoms. Galbūt kažkas taip nori pakelti patriotiškumą, ir tam nėra geresnio būdo kaip bendras menamas ar esamas priešas. O gal dar ir dėl to, kad Rusija to nusipelno - tikrai jau nemažai kvescionuojamų dalykų ji padaro. Kam Putinui atkreipti demesį į savižudybių skaičių Lietuvoje, kai ji pati ne uodegoje velkasi?
Fobus 2012-06-01 18:03
Kodėl tada dėti? Kur kokybės kontrolė?
m.b. 2012-06-01 18:59
Tam, kad kiltų diskusija, žmonės susimąstytų apie tai.
Justas116 2012-06-01 19:08
Na taip, lietuvius čia daugiausia ir galime kaltinti. Neturime stipraus mentaliteto, esame labai konformistiška tauta. Man šiaip didesnį nerimą kelia JAV popkultūros įtaka mūsų kultūrai ir kai dar pridedame iš sovietų laikų likusius rudimentus, jų sukeltą politinę betvarkę ir krizių nualintą naująją konsumerizmo sklidiną kultūra, kuriai ne itin rūpi ištakos, pasekmės baisios. Mes turime bruožą, kuris būdingas mažamečiui - iš svetimų kultūrų pasiimam blogiausius dalykus, o moralinės normos bei vertybės stovi kur stovinčios. Po velniais, daugelis egzamininio teksto suvokimo straipsnių akcentuoja šias aktualijas, šių metų taip pat
slack 2012-06-01 19:41
Manau, kuo labiau nekęsim šitos sistemos, tuo labiau norėsim grįžti į senąja. Ar bent jau dalis žmonių. Jau seniai pastebėjau tokį dalyką. Kuo labiau menkina seną režimą iš jo akivaizdžiai tyčiojasi, tuo daugiau senas režimas sulaukia žmonių paramos.
faktas 2012-06-01 19:51
Žmonės instinktyviai linkę palaikyti tuos, kuriuos puola. Tai gal čia Rusija iš tikrųjų taiko dar geresnę viešųjų ryšių strategiją, nei kad jūs visi įsivaizduojat? Beje, šitas portalas toms tarybinėms dešroms padarė neblogą reklamą. Šiandien pirmą kartą gyvenime nusipirkau tos dešros. Anksčiau net nebuvo kilus mintis jos pirkti. Kokybę pakomentuosiu rytoj po pusryčių. (-:
Fobus 2012-06-01 20:05
Norėjau pridėti: kam pilti žibalą į ugnį, bet susilaikiau... Ar ne pakankamai ir taip yra diskutuojama šiuo klausimu? Susimąstytų? Ar ne daugiau susimąstome, kai straipsnio pagrindas stipresnis, daugiau faktų, nuomonių, argumentų? Klausimas apie kokybės kontrolę lieka. Ar verta dėti šlamštą vien tik tam, kad atkreiptų dėmesį?
Alchi 2012-06-01 20:27
Šeip visi šitie, ale NLP metodai nėra jau tokie paveikūs, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ir jeigu tai geriausia ką "Rusija" gali sugalvoti, tai atvirai pasakius aš jaučiuosi ramus. Tarp kitko, jeigu pažiūrėjus į kitą pusę, tai Europos sąjunga irgi savo propaganda užsiiminėja (kam reikalingos tos reklamos, kuriose yra pranešama, ką gero Europos sąjunga nuveikė Lietuvai?). Visgi tarybinės nostalgijos fenomenas pats atsako į save. Tai yra nostalgija. Visi pakankamai seni žmonės jaučia ilgesį savo geresnėms dienoms, kai jie buvo jauni, gražūs ir kupini vilčių ir svajonių. Ir nesvarbu santvarka, taip jau yra su žmonėm. Ne abejoju buvo vokiečių, kurie jautė nostalgiją savo jaunystei trečiojo reicho metu, tik be abejo to viešai nesako, dėl visiem suprantamų priežasčių. Išsispręs ši problema savaime. Anekdotas: Atsimenu iš neturėjimo ką veikti ginčyjausi su Jahovos liudytojais ir vos nemiriau iš juoko, kai jie man pasakė, kad norėtų grįžti prie sovietinės santvarkos, nes ten jiem būtų buvę lengviau savo religiją išpažinti P.S. jeigu jūs irgi turite problemą su Jahovos liudytojais, nepatingėkit, pakniskit jiems protą, išbandykit jų kantrybę (maždaug valandos kietų debatų užteks). Mano namą jau jie dabar visada aplenkia
galilas 2012-06-01 21:04
o ko jiems nesiilget? turejo darba, pajamas, gavo buta, masina, siuntima i kurorta/sanatorija pagal poreiki ir pan. o dabar ka turi? 800 lt? daugumos jaunimo pajuoka, kad kam tie seniai reikalingi? beje jie puikiai mato, koks auga dabar jaunimas, ir mato kad tikrai ne i geraja puse viskas.. jau dabar nepilnameciams vaikams negali nieko pasakyti, nes geriausiu atveju isvadins paskutiniais zodziais, blogesniu - atims tase ir i nosi uzmes.. blogybe yra tame, kad dabartinis jaunimas nemate nei karo, nei tremimu, del to nevertina to ka turi..
Vytax 2012-06-01 21:11
Skirk kur yra tik eilinis marketingas, o kur yra politinės akcijos. Prieš porą metų juk turėjom su pienu susijusią politinę akciją. Kai buvo uždėtas draudimas mūsų eksportuojamiems lietuviškiems pieno produktams. Tariamai dėl antibiotikų likučių, nors surastas jų kiekis prieštaravo bet kokiai logikai ir tarptautinėms normoms. Nors draudimas ilgai netruko ir didelių nuostolių neatnešė. Bet didelė žala palikta lietuviškų gamintojų pasitikėjimui vartotojų tarpe. Daliai „miesčionų“ tik užteko perskaityti kokio dienlaikraščio antraštę ir jie jau šventai tiki, kad pas Lietuvos ūkininkus antibiotikai yra vos ne pagrindinis pašaras gyvuliams. Tas pats ne kartą buvo ir su Lietuvos vežėjais. Kuriems prie sienos dėl nepaaiškinamų priežasčių pradėti taikyti nuodugnūs tikrinimai ir vilkinimai. Šitaip dirbtinai sudarant milžiniškas spūstis. Ir čia vėl, kertama per užsakovų pasitikėjimą. O dėl „energetinio saugumo“ tai pati Rusija ir kalta. Pirma ėmė ir staiga kažkaip užšalo „Drūžbos“ naftotiekis, be jokių konkrečių paaiškinimų. Po to prasidėjo grasinimai dujų, elektros tiekimo nutraukimo Ukrainai ir Baltarusijai. Po tokių grasinimų ir dalis Europos buvo likus be dujų. Dar prisidėjo ne visai aiškios paskirties Nord Stream projektas. Visa tai ir sukūrė tą energetinio saugumo nuo Rusijos virusą.
Jonas17 2012-06-01 21:57
Man 17 metų. Laikyčiau save Lietuvos patrijotu, bet visvien, kalbant apie rusiją - ji man asocijuojasi su galia, didybe... Niekinu rusus kaip okupantus, bet vertinant juos iš šono, jaučiu jiems šiokią tokią pagarbą. Nežinau dėl ko Tik nesupraskit klaidingai, aš neprijaučiu rusams. Daug didesnę pagarba jaučiu savo tėvynei, jos didingai istorijai. Jeigu prireiks, esu pasiruošęs ją ginti
titas 2012-06-01 22:40
Idomia samokslo teorija sugalvojau, gal Tamosevskis rusu uzsakytas - kad pjautumemes su lenkais labiau ir vietinia skinheadai lenkus kaip priesus didziausius matytu o ne rusus
Vytax 2012-06-01 23:01
Tomaševskis yra tiesiog populistas. Siekdamas populiarumo tokiu būdu, kuris tiesiog žlugdo tarpvalstybinius santykius.
Aidziux 2012-06-02 10:08
Kaip sakant, norint prisikabint, rasi prie ko. Dėl tų "Tarybinių" dešrų, tai visiškai nepritariu straipsnio autoriaus nuomonei. Tai tiesiog marketingo triukas, kaip kokybės garantas. Kaip ir GOST. Ištikro tie produktai buvo gana aukštos kokybės, nes seniau buvo mažiau taupoma ant medžiagų. Aišku, tai buvo toks laikotarpis ir visose šalyse tie produktai buvo kokybiškesni, ne tik sovietų sąjungoje. Kadangi žmonių atsimenančių tuos laikus yra dar nemažai, dėl to ir turim produktus su tokiais pavadinimais. Yra produktų, kurie laikomi kaip kokybės ženklas ir siejant su tarpukariu (Smetoniškas sviestas ir t.t.), bet tokie produktai turi mažai emocinių sąsajų su kokybe, nes žmonės tos buvusios kokybės jau nebežino.
Zergas 2012-06-02 10:25
hahaha,klounas tas matonis.valstybe labiausiai diskredituoja ne rusai,o vietiniai aferistai uzgrobe valdzia ir jau 20 metu vykdantys antivalstybine politika.ne rusai kalti kad po nepriklausomybes simtai tukstanciu buvo priversti palikti savo sali,ir tikrai ne rusai kuria istatymus bei vykdo taip vadinama teisinguma. p.s. na o seip tai viskas naturalu,matonis turbut pamirso kaip saltojo karo metais ir dabar vakarai vykde pradzioj antisovietine propaganda,o dabar antirusiska.ir sitas blevyzga dar piktinasi kad kazkas gali atsakyt.kas tu buvai tarybiniais laikais matoni?ar tik nevaiksciojai per geguzes paradus su transparantais ir skundei antisovietine veikla vykdancius jaunuolius?nes pagal dabartine retorika matosi kad vyrukas moka greit isverst skura,tokie pritampa prie visu valdziu
m.b. 2012-06-02 10:30
Čia visai ne sąmokslo teorija - tomaševskiui svarbiausia lietuvių ir lenkų nesutarimai, jo partijoje aukštas pareigas ir didelę įtaką turi V.Balakinas, buvęs KGB darbuotojas. Įrodyta, kad tarpukariu Sovietai visaip skatino ir rėmė pinigais, užsakinėjo straipsnius, kad skatinti nesantaiką tarp Lietuvių ir Lenkų, yra pagrindo manyti, kad taip yra ir šiais laikais. Aidziux - Tarybiniai produktai netaiko į aukštos kokybės produktų segmentą, kaip tik į pigių prekių, bet ne pačių pigiausių ir gana neblogų. Pvz.: Duona - kainuoja 2.30 - 2,50lt, yra skani, tačiau vien dėl tokio prekės ženklo perku brangesnę... Be to tai turbūt vienintelis iš minėtų straipsnyje dalykų, dėl kurio neturiu įrodymų, kad įtakojama Rusijos.
Analog 2012-06-02 11:32
Rusai kišosi, kišasi ir kišis į Lietuvos reikalus, kenkti stengiasi tiek ekonominėmis priemonėmis, kaip dujų branginimas, tiek nesantaikos kurstymu, visokie tomaševskiai, paleckiukai ir pnš. Kusaitės bloje FSB karininkai ką veikia? Ir visa šita rusai gali sau leisti dėl pačių lietuvių godumo.
Kamelot 2012-06-02 20:02
"postulatą". Tai ar čia tvarka, kurios galima ilgėtis ir siekti? Tik tinginiai, kurie ieško, kaip nedirbant praturtėt ir jiem geriau nieko neveikt, apgaut, prasukt kokį nešvarų reikalą, gali ilgėtis tokios santvarkos.
Anonymous 2012-06-02 20:51
Taip, tai koziris svetimų rankose - mūsų godumas