Matematika baugina ir kai kuriuos mokslininkus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2012-06-30 13:55
Tai kad tie darbai kepami kaip blynai visokių pseudomokslininkų, kurie nori ne kažką sukurti ar atrasti, o tiesio susirinkti kuo didesnį publikacijų ir citatų skaičių. Normalių darbų tokie nei parašo, nei sugeba suprast. Labai tarp
Pasalietis 2012-06-30 18:05
jei nenaudotum rasistinių įžeidinėjimų, gal tavo postas ir atrodytu, kuo pagrįstas, o dabar atrodo tiesiog, kad išlieji savo rasinę nepykantą.
kurmis 2012-06-30 19:34
Žymiai geriau, kai pateikiamos formulės ir jų paaiškinimai. Pateikiama skaičiavimo chronologija. Straipsnis jau ilgesniu tampa. Tada pačiam mažiau laiko užtrunka aiškintis, iš kur čia tas išsireiktas, kaip anas gautas, kodėl tas ir t.t. Priešingai, daug laiko užtrunka aiškintis kame replės, o kartais spjauni velniop.
rimasD 2012-06-30 23:58
Reikalas tame, kad, pavyzdžiui biologai, niekada neturėjo ryšio su matematika. Dabar, gi, kuo toliau, tuo labiau matematinės formulės yra naudojamos sociologijoje, ekonomikoje, ir kitose, kaip anksčiau vadino" ne tiksliųjų mokslų" disciplinose. O matematikos jie ir nemoka. Dar daugiau, yra mokslų, kurie atsirado dirbtinai, sudūrus du mokslus. Pavyzdžiui bionika, sudūrus biologiją ir elektroniką. Todėl ir kyla problemos.