Ko trūksta norint Lietuvoje sukurti genijų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2012-07-03 12:11
Norint turėti genialių ar sėkmingų žmonių grupelę manau reikia labai nedaug - motyvacijos, ir resursų (literatūros, techninės įrangos ar finansų - čia priklausomai nuo srities). Problemos, kurias įžvelčiau Lietuvoj: Motyvacija ir resursai paprastai nėra didelė problema (na gal finansai kartais šiek tiek sunkiau), tačiau rasti bendraminčiu manau yra didžiausia problema. Kodėl? Yra tekę sutikt nemažai užseniečių kurie gyveno (-a) lietuvoje ir jų nuomone mes esam uždari į grupeles susiskirstę žmonės. Turim kelis artimus draugus su kuriais paprastai praleidžiam laiką, iš matymo pažystam kelis žmones tačiau pažinčių ratas paprastai nėra labai platus ypač, jei esi moksliukas. Nepasitikėjimas aplinkiniais. Nuolat galvojam, kad kažkas abgaus, apsukts ir apmulkins ar padarys kažką blogai (kitaip nei reikia). Kiek iš jūsų pasidalinat savo genialiausiom idėjom su draugais? su nepažystamais? Nepasitikėjimas kitais trukdo produktyviam, kurybiniam ir sėkmingam grūpiniam darbui. Esam minimalistai. Neesam visi tokie, tačiau bent jau universitete daugumos tikslas buvo 5, arba kiek ten reikia ant stipkės. Niekas per daug nesistengė gaut maksimalaus balo. Aplinkinių nuomonė. Vis dar nemažai žmonių galvoja, o ką kaimynas pagalvos? Vadinasi darau taip pat kaip kaimynas ir nesuku sau kiaušų kaip padaryt geriau, pigiau ar greičiau. Gyvenant tokioje visuomenėje, su tokia kultūra, tikrai nėra lengva užauginti genijus, o ir iliuzijos, kad baigę ekonomiką, teisę ar vadybą yra turtingi ir laimingi prie didesnės pažangos neprisideda...
Chronas 2012-07-03 12:13
Na, yra teisingų pamąstymų, bet visgi po šio straipsnelio pasišlykštėjau šiuo portalu.
vvv2 2012-07-03 13:09
- aš irgi, galiu pasirašyti teisinį ieškinį dėl viešo Lietuvos vardo pažeminimo.
Gnostic 2012-07-03 13:17
Straipsnis kaip visai vaikams stresa ivaryti - begti, kurti, statyti, skaiciuoti del to kad kelis centus daugiau turet kisenej ant alaus.. Aj ne.. ant alaus nebeiseis, nes visas jegas atiduos beprasmiam ekonomikos varikliukui ir sveikatos nebeliks, tad uz tuos centus teks tik vaistus pirkt.
azotas 2012-07-03 13:17
kaip sako su kokiais bendrauji tokius ir matai.
Hoppipolla 2012-07-03 14:08
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Li ... an_descent na vienu žodžiu buvau parašęs ir nutryniau, nes galvojau, kad neverta čia ir duot skaityt kai straipsnio autoriaus pozicija jau ir taip tvirtai aiški, bet pasiskaitykit čia patys, manau reikia galvot ne apie tai kaip sukurti Lietuvoje genijų, o apie tai kaip jį išlaikyti Lietuvoje (jog nebūtų to vadinamo "protų nutekėjimo"), gan svarbi persona Hermann Minkowski
SarasLT 2012-07-03 21:35
Neteisinga ir nelogiška. „Su kuo sutapsi, toks ir pats tapsi" - yra toks pasakymas.
Gabrielius 2012-07-03 21:47
Kas čia per apgailėtinas straipsnis? Iš viso, kaip jis galėjo atsidurti tokiam tinklapyje kaip technologijos.lt ?! Gal toliau pačiame straipsnyje ir yra gerų pasakymų, bet kaip galima rašyt taip apie Lietuvą ir joje gyvenančius žmones ? Šitas "žurnalistas" matyt rimčiau niekuo nesidomi, nes Lietuvoje yra kaip tik labai nemažai gabių ir protingų žmonių, dirbančių ar kuriančių savo srityse. Žinoma, visiškai kitas klausimas yra tų žmonių finansavimas ir skatinimas, bet visgi taip rašyti apie visus lietuvius yra žema ir taip parodomas autoriaus neišprusimas. Didelis minusas technologijos.lt puslapiui.
SarasLT 2012-07-03 21:57
Turbūt tamstai ant širdies lengviau būtų, jeigu straipsnyje būtų aukštinama Lietuvos švietimo sistema, giriami visi mokytojai/dėstytojai/valdininkai? Nesuprantu, ką žurnalistas jau tokio blogo parašė - didžiają dalį teksto sudaro istoriniai faktai bei autoriaus pafilosofavimai, apie Lietuvą užsimenama tik tiek, kad joje neskatinamas kūrybiškumas, o tik propoguojamas „didis" krepšinis. Manau, jog tą patį galim pritaikyt ir >90% žmonių populiacijos, tik kad kiekvienoje šalyje prioritetai bus skiriami skirtingiems dalykams.
Gabrielius 2012-07-03 23:09
Nemėgstu kraštutinumų ir taip pat nemėgstu isivyravusio "Lietuvoj šūdas" mąstymo. Mane paveikė pirma pastraipa, bet ir toliau apie situacija Lietuvoje rašoma daugiausia tik per neigiamą prizmę. Likęs straipsnis, kaip ir sakiau, turi tikrai gerų minčių.
faktas 2012-07-03 23:52
Tarp savo pažįstamų, kuriuos laikau labai protingais, visada matau stiprią tėvų įtaką. Daugelį jų vaikystėj ištisai vedžiojo po spektaklius, teatrus... Namuose grodavo sudėtinga klasikinė muzika. Mano draugė rašytoja, kuri šiemet gavo tarptautinę premiją, pasakoja, kad vaikystėje tėvai jai skaitė ne pasakas, o Giotės ir kitų klasikų kūrinius. Dėl situacijos Lietuvoje... Nėra ko norėti, mes neturim kultūros pagrindo jokioje srityje.
gefod 2012-07-04 01:09
Jei norime kad lietuviai taptų verslūs ir kad ekonomika atsigautų, nereikia genijų, nereikia fizikų, matematikų ar inžiniermechantronikų, o paprasčiausiai mokyklose jaunimą ne sausai mokinkti kaip integralus ar jėgos vektorius apskaičiuoti, o išaiškinti kaip daromi pinigai, kodėl ekonomika taip ar kitaip vystosi, mokslus susieti su realiu pasauliu ir tuomet manau išaugtų verslūs žmonės, kurie savo darbu sumokėtų valstybei krūvą mokesčių. O dėl straipsnio tai nemanau kad genijai uždirba daugiau nei vidutinių gabumų žmonės. Jei moki bendrauti ar įgyvendinti kai kurias idėjas, tai nereiškia kad tavo smegenys kuo nors tobulesnės nei kitų, tokie dalykai ateina per patirtį.
vvv2 2012-07-04 10:24
- tai kad atheistai visomis išgalėmis visus mokslus sieja tik su savo atheistiniu tikėjimu..