Savaitės trukmės atostogos – beprasmės?  (5)

Žmonės, kurie išeina atostogų vienai savaitei, realiai ilsisi tik tris dienas, nes norint atsijungti nuo darbo, prireikia beveik keturių dienų, rodo vienas tyrimas. Būtent ketvirtą dieną žmogus jau gali atsipalaiduoti ir pamiršti kasdienius darbo rūpesčius, skelbia „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa parodė, jog kas penktas darbuotojas dėl psichologinės įtampos („neišeina suderinti atostogų su darbo grafiku ar kolegų grafiku“, „darbas reikalauja pernelyg didelio atsidavimo“) neišnaudoja visų jam priklausančių kasmetinių atostogų, o kas septintas neatostogauja dėl nepalankios ekonominės situacijos.

Kas ketvirtas darbuotojas, išėjęs atostogų, galiausiai per jas vis tiek dirba, o trečdalis darbuotojų per išeigines dienas galvoja apie darbą – tam vidutiniškai skiriama 3 val. 40 min.

Tas pats tyrimas parodė, kad norint visiškai atsijungti nuo darbo, žmogui prireikia trijų su puse dienos – tai užima pusę savaitės trukmės atostogų.

Nepaisant to, daugiau kaip trečdalis darbuotojų prisipažino, kad grįžus į darbą po atostogų, jiems dirbti yra lengviau.

Tiesa, ne visi psichologai rekomenduoja ilgas atostogas. Pavyzdžiui, Glennas Wilsonas mano priešingai: „Yra daug įrodymų, kad atostogos daro teigiamą poveikį žmogaus nuotaikai, sveikatai ir gerovei. Tačiau atostogų nauda yra trumpalaikė ir per dvi – tris savaites išblėsta, todėl geriau atostogauti trumpiau, bet dažniau, negu vieną kartą imti ilgas atostogas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (5)