Tyrimas: trečdalis lietuvių atostogas leis namuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gedis 2012-06-22 11:07
Kam čia apie tas atostogas bekalbėt.Ir taip aišku,kad dauguma gyventojų ne tai,jog neišgali paatostogaut,bet ir nebeišsimoka mokesčių.Be to giliu mano įsitikinimu,daug puikesnės atostogos prie ežerėlio,netoli namų,nei belstis kaškur į svetimą šalį.Nuo kelionės pavargsti,dar susižiūrėk ką pasiimt,bagažas jei pasimes,viešbutis bus blogas, ir taip toliau.Čia gi įsimetei į maišiuką rankšluostį,alaus,sumuštinių ir pasijauti kaip maljorkoj.Nešneku net apie kaimo turizmą.Ten pilnumoi gali atsipūst.
perihellis 2012-06-22 11:43
reiktų sakyt - prisigert, kaip kiaulei taip labiau įprasta lietuvoj man smagiau kažką pamatyt. Tik tiek, kad ir lietuvoj kolkas yra, į ką žiūrėt
Arthuras 2012-06-22 11:56
Labai jau siauras požiūris. Viena yra gulėti kur paplūdimyje prie Viduržemio jūros, kur vanduo toks švarus, kad net mėlyna akyse, kur smėlis arba kita danga švarūs ir viskas kur kas labiau pritaikyta poilsiui, nei kur LT prie ežero tarp šiukšlių, su purvinu vandeniu ir alumi. Ir galų gale - koks ten poilsis gulint? Nebent dirbi fizinį darbą, tai gal ir kaifas pagulėt. Kur kas įdomiau kažką pamatyt, patirti - kai pasensim prisigulėsim.
kionig 2012-06-22 13:15
Kaip kas nori, taip tas ir atostogauja. Be to, nereikia prisišiukšlinti ir nebus taip baisu. O, kadangi žmonės sąžinės neturi, tai ir gyvena šiukšlyne. Po to visi stebisi iš kur tų šiukšlių tiek, ir kai pats ant jų užlipi, tai šiukšlinimo "malonumą" supranta.
Arthuras 2012-06-22 13:33
Kaip mane tokie pamokslininkai erzina. Aš net neketinu rinkti kažkokių nevalų numestas šiukšles, nes pats niekada gyvenime nešiukšlinau ir nešiukšlinu. Tiesiog pasirenku tokias vietas, kur tų šiukšlių nėra. Todėl kitą kartą geriau paaiškink prie ežero kokiam buduliui(jei drąsos užteks), kad nešiukšlintų.
kionig 2012-06-22 14:20
Sėkmės ieškant tokių vietų dar neužterštomis šiukšlėmis. O, kodėl man reikia aiškinti, kai prie tų ežerų, nepamenu kada buvau paskutinį kartą ir neplanuoju Tegu aiškina tie, kurie ten ruošiasi praleisti laiką. Mano apeliacija buvo ta, kad kiekvienas turi pradėti nuo savęs. Tamstos, tai neleičia.
Arthuras 2012-06-22 14:41
Tai gali nekritikuoti kitų ir forume, jei jau prie ežero laiko neleidi.
kionig 2012-06-22 16:17
Nesvarbu, mes kalbame apie apskritai veiksmą kaip šiukšlinimas, o jau gatvėje atseit galima, nes ten surenks šlavėjai, o jau prie ežero negalima. Nėra tokio skirtumo, šiukšlinimas yra bėda. Dar didesnė bėda, jas paliekantys žmonės, kurie galvoja "aj, o kas čia ta viena šiukšlelė", va didžioji dauguma taip galvoja, o po to piktinasi kai randa šiukšlyną.
vc. 2012-06-22 16:50
Man tie procentai nesusideda. 38 + 12 + 19 + 25 + 8 + 4 = 106...
Arthuras 2012-06-22 16:56
Kur taip parašyta, ar kas tau taip sakė? Tie kurie prieš šiukšlinimą, tai niekur nešiukšlina. Tie, kurie šiukšlina - šiukšlina visur, nesvarbu ar tai ežeras, ar gatvė.
Ketleris 2012-06-22 17:15
Na sory, kiek jus tu ezeru aplanke? as kur buves tai kekviena darbo diena atvaziuoja 5h ryte zmogus aprinkt siukles ir sutvarkyt lauzavietes.
perihellis 2012-06-22 17:23
tai greičiausiai visada prie vieno ežero važiuoji, jei ten taip yra šiaip beveik prie betkurio priėjimo prie vandens galima rasti šiukšlių..ypač skardinių nuo alaus. Pvz praitą naktį buvau žvejot kažkokiam užkampy, kur net maudytis nelabai galima, nes dumblynas grynas. Ten taip pat radau nemažai šiukšlių, tai ką jau kalbėti apie vietas, kur daugiau žmonių lankosi, ten visada būna pilna jų, nebent jau reikia atidžiau rinktis vietas, kur mažai, kas žino, kur nepatogu atvažiuot, kur toli nuo miestų ar dar kokios priežastys mažinančios intelekto nesužalotų žmonių srautus
namaste 2012-06-22 22:52
Ten kur daugiau zmoniu ten dazniausiai ir buna sutvarkyta. O kazkur "uzkampy", kur viena karta per menesi kazkas apsilanko ir lieka tos siuksles paliktos, juk visu pakranciu nesutvarkysi.
SarasLT 2012-06-23 19:38
Suvažiuoja įvairiausių rūšių runkeliai prie ežerų su mašinomis, išsikepa šalšykų, prigeria alaus ir visas šiukšles palieka. Mano protas nesupranta, kaip tokie idiotai savo veiksmus pateisina - tikriausiai „bachūrui" negarbinga šiukšlę pakelt, įdėt į maišą ir nunešt tris metrus iki bagažinės. Gal prieš „cioles" gėda? Nežinau. Įstatymai irgi turi su tuo kovot. Jeigu baudos už šiukšlinimą būtų pakeltos minimum 10 kartų, manau, situacija keistųsi, nes dabar ir tokių šiukšlintojų retai pagaunama ir už tai skiriamos baudos liaudies negąsdina. Jeigu už paliktas tris Kalnapilio skarbonkes tūlas pilietis būtų priverstas mažinti valstybės skolą puse tūkstančio litų, sekantį kartą gal pasuktų smegeninę ir tas tris skardines susidėtų į maišiuką ir išmestų i konteinerį. Kitas dalykas - socialinė reklama. Kiek kartų per dieną internete/gatvėje/televizijoje pamatote reklamas, raginančias nešiukšlinti?