Uralo miške rasti embrionai buvo naudojami tyrimams?  (3)

Rusijos Sverdlovsko srityje rasti žmogaus embrionai galėjo būti naudojami moksliniams tyrinėjimams, remdamasi regioninio Vidaus reikalų ministerijos padalinio spaudos sekretoriaus Valerijaus Gorelycho informacija, skelbia naujienų agentūra RIA „Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareigūnai taip pat nustatė, kad negimę kūdikiai buvo pašalinti vėliau įstatymo leistino termino, iki kurio moterys gali nutraukti nėštumą savo noru, rašo newsru.com.

„Iš gautos informacijos matome, kad ligoninės dalį embrionų perduoda vienai mokslinius tyrimus atliekančiai organizacijai. Šiems tyrinėjimams vadovavo moteris, kuri 2001 metais buvo atleista, o išeidama iš darbo pasiėmė dalį medžiagos. Yra pagrindo manyti, kad būtent iš šios organizacijos embrionai buvo išvežti į mišką“, - sakė V. Gorelychas.

Rasti embrionai yra pašalinti iš gimdos 22 – 26 nėštumo savaitę. Tai taip pat kelia klausimų. Pagal Rusijos įstatymus, moteris savo noru nėštumą gali nutraukti iki 12 nėštumo savaitės. Abortą galima atlikti ir iki 22 nėštumo savaitės, bet tik tuo atveju, jei moteris pastojo išžaginta. Šią įstatymo pataisą šių metų vasarį pasirašė Vladimiras Putinas, tuomet dar ėjęs ministro pirmininko pareigas.

Vėliau nutraukti nėštumą galima tik esant medicininėms priežastims.

Priminsime, kad liepos 22 dieną grybautojai Sverdlovsko srities Nevjansko rajone aptiko keturias plastikines 50 l talpos statines, kuriose buvo dešimtys žmogaus embrionų, apdirbtų formaldehidu. Prie embrionų buvo pritaisyti žymenys su pavardėmis ir skaičiais, kurie, kaip manoma, reiškia medicinos įstaigų palatų, kuriose gulėjo jų motinos, numerius.

Policija teigė, kad statinėms nusiritus į daubą, nuo jų nušoko dangteliai, todėl dalis turinio atsidūrė ant žemės. Kiek vėliau pareigūnai patikslino, kad buvo rasti iš viso 248 embrionai. Kiekvieno jų dydis – maždaug pusė delno. Embrionai išvežti į Nevjansko miesto morgą, kur antradienį, liepos 24 dieną bus atliktas patologoanatominis tyrimas.

Vietinis Sveikatos ministerijos padalinys išsiuntinėjo paklausimus visoms medicinos įstaigoms, kuriose yra ginekologijos skyriai ir kurios įsikūrusios 100 km spinduliu nuo embrionų išmetimo vietos.

Kai kurie Rusijos Dūmos deputatai ir ekspertai išreiškė, kad rasti embrionai galėjo priklausyti įstaigai, užsiimančiai nelegaliais abortais. Embrionai galėjo būti išmesti, norint paslėpti nelegalios veiklos pėdsakus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)