Superkompiuteris atkurs Visatą nuo Didžiojo sprogimo iki šių dienų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Erodas 2012-09-16 00:50
nuo kokiu dar pradziu? nera nei pradzios nei pabaigos yra tik amzinybe sioje vietoje
Laiqualasse 2012-09-17 12:17
Didysis sprogimas - visai nebloga "pradžia". Nors šiuo atveju simuliacija beveik neabejotinai bus pradedama kažkur nuo numanomo struktūros formavimosi pradžios taško, t.y. praėjus keletui šimtų milijonų metų po Visatos atsiradimo. O šiaip "šimtai milijonų dalelių" yra tikrai daug tik tada, jei čia kalbama apie dujas reprezentuojančias daleles. Jei tos dalelės atitinka tik gravitaciškai sąveikaujančią medžiagą (tamsiąją materiją, žvaigždes), tai yra netgi gana mažai - jau prieš dešimtmetį vykdyta Millenium simuliacija naudojo 10 milijardų.
Myslius 2012-09-17 23:34
Vertime: Programa naudos šimtus milijonų „dalelių“ – simuliacijos elementų, kurie atstos mažus medžiagos gabalėlius. Kompiuteris leis „bėgti laikui“ ir stebės, kaip dalelės juda erdvėje, reaguodamos į jas veikiančias jėgas. Originaliai: The program will use trillions of "particles" — elements in the simulation that stand in for small bits of matter. The computer will let time run, and watch as the particles move through space in response to the forces acting on them. Ne simtus milijonu, ir net ne milijardu, o trilijonu (1000 kart daugiau uz milijarda, matomai ne visi zino). Del tikslesnes simuliacijos pradzios datos neradau duomenu. trilijonas = 10^12 galaktiku = 10^11 tai praktiskai 10 "gniutulu" reprezentuos galaktika, jei visas simuliuos. Jei gniutulu/galaktika santykis toks pats kaip millenium tai simuliuos 2% visko.
Laiqualasse 2012-09-18 21:00
10 dalelių galaktikai yra mažoka, bet koks 100 - ne toks ir retas reiškinys kosmologinėse simuliacijose. Tai šiaip nėra labai blogai; blogai būna, kai tokiose 100 dalelių galaktikose kas nors pradeda įžiūrėti spiralinę struktūrą ir centrinį telkinį arba netgi skersę...