Dėl Arkties mokslininkai skelbia pasaulinį pavojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2012-09-23 17:05
Labai įdomu, kodėl būtent prie tokio procentai užsikabinai, nes kiek mačiau skirtingų skaičiavimų, tai yra ir 7 proc. ir 17 proc. ir kt., o bendrai žiūrint CO2 kiekis dabar yra min. 30 proc. didesnis, nei būdavo ankstesnių ~100 tūkst. metų ciklų piko metu. Gal gali paaiškinti, iš kur toks šuolis, jei žmogaus veikla tokia nereikšminga? Čia labai priklauso nuo to, kas į "žmogaus veiklą" įtraukiama, nes žmogaus veikla ne tik didina CO2 kiekį, bet ir mažina jo sunaudojimą gamtoj kertant miškus.
EdvasP 2012-09-23 19:13
Tai kad tokios yra mokslininkų išvados. Aš žinau, kad vandenynai išskiria labai didelį procentą. Beveik pusė žemės CO2. Ugnikalniai gali labai greitai sugadint visus reikalus. Vieno didesnio ugnikalnio išsiveržimas gali pakelti CO2 iki 25 procentų. Netgi kosmosas, saulės padėtis, mėnulis. Viskas sudaro nemažą įtaką. Taip, aišku ir žmogus, bet niekas nesuvokia žemės ir žmogaus santykio. Nėra taip, kad mes esam tokie dideli. Smagu, kad save tokiais laikom, bet dar neatėjo mums metas turėti tiek įtakos. O kaip tu sakai, per 100000 metų nebuvo taip, kad CO2 buvo toks didelis, tai nzn. Vis dėlto, pats netikiu tokiais skaičiavimais. Taip tiksliai atmosferos neištirsi. Daugmaž gal, bet ne tiksliai. Tai kiek ten ko buvo neaišku. O kad ir buvo CO2 mažiau, tai dar nereiškia, kad būtinai žmogus turėjo užeršti. Kaip jau sakiau yra daug veiksnių. Prieš tūkstančius metų daugko buvo. Ledynai buvo aprėpę Europą ir formavo netgi dabartinius mūsų namus. O žemė vis dar formuojasi. Beje, po mažu, visi pereina prie švaresnės visuomenės. Viskas tvarkoj. Nereikia švaistyt milijardų, kad sumažintum CO2 iki 1,5proc, jeigu nežinai, ar neišsiverš pvz Havajuose ugnikalnis ir nesugadins visko. Geriau tuos milijardus investuot į socialinius dalykus visam pasauly, ir manau, mūsų gerovė būtų tobulesnė nei keisti verkšlenimai dėl CO2, ypač tada, kada norima tik pasirodyti. Studentai padarė tyrimą, perspėjo, juos pamatė, apie juos parašė straipsnį, jėga. Kiekvienas mes galim prisieškot skaičių, lentelių, palyginimų ir kontrargumentuoti, bet mūsų išvadų niekas neskaitys visam pasauly. Nesuprask manęs ne taip, aš galiu ir klysti. Bet čia ne mokslininkai atliko tikslų tyrimą. Kaip visada žalieji ir studentai. O dar greičiau, su išankstiniu nusistatymu. Kiek skaičiau mokslininkų pasisakymų, kažkaip neneigia taršos ir žmogaus įtakos, bet pasaulinio klimatato keitimais nekaltina.
Arthuras 2012-09-23 21:48
Tie visi eko šmeko dalykai taip pat naudingi verslui. Todėl aš iš tų, kurie tiesiog netiki. Nes kol kas pats asmeniškai VISIŠKAI nieko nepajutau nei pastebėjau.
Acme 2012-09-24 13:17