Naujam sezonui sugrįžtanti „Mokslo sriuba“: kaip kuriama laida? (Video)  (3)

Liūdna vasara be „Mokslo sriubos“ baigėsi! Jau šį šeštadienį, spalio 6 d. džiaugsmingai prasideda antrasis mokslo populiarinimo laidos sezonas, skiriamas visiems smalsiems žmonėms. Interneto TV laida, įdomiai bei skaniai pasakojanti apie mokslą ir technologijas, bus kuriama ir rodoma kas antrą savaitę, visus metus iki vasaros – taip pranešime spaudai žada laidos kūrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes patys labai pasiilgome „Mokslo sriubos“. Nors vasarą aktyviai rašėm laidų tekstus, būrėm savanorių komandą, naujas sezonas ir naujų laidų filmavimai, tai tikras džiaugsmas širdžiai šlapią niūrų rudenį. 

Pagrindinė šio sezono žinia - stengsimės papasakoti ne tik apie tarptautinius, įdomiausius pasaulio mokslo dalykus, bet ir iš arčiau pažvelgti kas vyksta čia, Lietuvoje. Ką veikia mūsų mokslininkai, ar yra kokių nepaprastų stebuklų po mūsų šalies padange?", -sudomina laidos vedėjas Ignas Kančys.

Į klausimą, kodėl „Mokslo sriuba“ bus rodoma tik kas dvi savaites, Ignas argumentų nepritrūksta: „Praėjusią savaitę dalyvavome "Tyrėjų naktyje". Ten smalsuoliams atskleidėme visas laidos kūrimo paslaptis. 

Esmė tokia, kad 1 savaitę ketiname skirti laidos kūrimui, o antrą, laidos finansavimo paieškoms. Svajojame, kad galėtume mokslo populiarinimu užsiimti ne tik laisvalaikiu, bet ir dirbti kaip normalų darbą. Tam ir skirsime laiką, rėmėjų, partnerių paieškoms, paraiškų į fondus rašymui. Nors esame visai žali šioje srityje, patirties įgysime per praktiką, visko išmoksime ko reikia ir pasieksime tikslą. Ir turime labai gerą žinią, gavome Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos patronažą. Visi kartu mes galime daugiau!".

Pirmoji antrojo sezono „Mokslo sriubos" laida - jau šį šeštadienį, spalio 6 d.. Jūsų dėmesiui, šviesus anonsas iš rudenėjančio miško:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: