Ateities visuomenė: transhumanizmas ir posthumanizmas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2012-10-19 16:12
"Autonominiai Save-Gaminantys Robotai", manau taip greit jų nesulauksim. Pirmiau turėtų atsirasti save gaminančios ar bent save tobūlinančios kompiuterinės programos.
unnam3d 2012-10-19 16:20
surobotins mus. dings muzika,menas, saviraiška,negana to,dar kitų planetų niokojimu užsiimsim. tobula destrukcija, žmogaus.
Shinigami 2012-10-19 16:29
Smagus laikai nusimato
vvv2 2012-10-19 17:30
..
Giedrius- 2012-10-19 18:16
Išstūmė ir priešpastatė technologijas religijai, mato skylė atsirado - užkišinės technikos "stebuklais", veiks? Tam turim savo religiją, kuom ji bloga? Ar man protezų reikia, kad suprasčiau...? Ar tikrai yra ryšys tarp techninio įrankio ir asmeninės gerovės, sutinku, kad sutaupom laiko, bet kaip jį panaudojam? Kuo daugiau praleidi laiko virtualybėj, tuo labiau jo trūksta kažkaip.
Rukis 2012-10-19 18:52
Gal geriau eikit pasimelst nesąmonių čia nekliedėję, pamesti Dievo avinėliai Mokslas ir naujosios technologijos nevieno jūsų subines JAU išgelbėjo. "Dievas" išvis ne čia ne prie ko. Žmogus kūrė, kuria ir kurs. Na o jei jūs norite būti žmonijos atsilikėliais - prašau, tik neskleiskit čia savo erezijų kitiems. Vardan naujųjų technologijų, inovacijų ir šventojo mokslo, amen.
Arijas 2012-10-19 18:53
Jie nori atimt iš gyvenimo visą grožį
Pumper 2012-10-19 19:03
Bla bla bla. Kas tas tavo "kūrėjas" ir kodėl jis žmones "sukūrė" su tokiu protu, kurio dėka galima tokia pažanga "blogajame" moksle? Pats kaltas tas tavo "kūrėjas", matomai ne toks gudrus, kaip tu jį įsivaizduoji.
BlackBird 2012-10-19 20:29
Palaikau transhumanizmą/posthumanizmą. Laikau jį neišvengiama mūsų evoliucijos dalimi. Musų gyvenimo kokybė ir trukmė vis ilgėjo, todėl logiška, kad bus pasiektas nemirtingumas. Visi humanistai, teistai ir kiti socialinių mokslų atstovai vis skambina pavojaus varpais, esą "prarasime save", "tapsime bejausmiais", "prarasime ryšį su Kūrėju, Dievu" ir t.t. Tiesa tame, kad visi minėtieji humanistai ir teistai taps nebereikalingais. Jei mirties nebebus, nebeišeis niekeno gąsdinti pragaru ir kitomis vietomis.
martech 2012-10-19 20:53
Kaip čia labai grubiai neišsireiškus, Atleiskite už tiesmukumą. Posthumanizmas, transhumanizmas, evoliucionizmas, humanizmas vienas ir tas pats š. Ta pačia tvarka (apima laikotarpį nuo šiandien iki Renesanso XVa.): šviežiausias su priemaišomis seno mėšlo, pastovėjęs, padžiūvęs, perdžiūvęs š. Vis laukiu kada bus paskelbta oficialiai nauja ekumeninis pasaulinis susitaikymas, t.y. religija apjungianti visas pažiūras. ... o va jau tada mirktelėti nespėsit...
Wolfy 2012-10-19 21:04
Senai skaičiau tokį įdomų straipsnį. Tikrai norėčiau sulaukti tokių laikų, kai nemirtingumas būtų įmanomas. Nes kaip įdomu yra vien gyventi, nesvarbu, kad kartais apima liūdesys be laimės, bet toks jau tas gyvenimas: nuopoliai ir pakilimai.
mnv 2012-10-20 01:24
Mmmm ghost in the shell. Noriu, noriu, noriu. p.s. "Išstūmė ir priešpastatė technologijas religijai, mato skylė atsirado - užkišinės technikos "stebuklais", veiks?" Keista, o kaip tokiu atveju, kai zmones visiskai nereligingi, ir jokiu ten skyliu juose nera, ir nieko uzkisti nereikia...? O jei nemaza dalis zmoniu visiskai gali gyventi be religijos ( duh..), tai reiskia, kad tai nera nei vanduo, nei oras, nei maistas, aka "optional extras".
Giedrius- 2012-10-20 12:54
Pasitaisau ir dėl gyvenimo be religijos, nežinau kiek jis toks skiriasi, bet jeigu tai reiškia religinio mokymo atmetimą - atmetimą humaniškumo, atsidavimo, ištikimybės, nuolankumo, pagalbos, meilės, doros ir perėjimą prie egoizmo ir savanaudiškumo, tai tada žinau.
kiesza 2012-10-20 13:46
Įdomi teksto autoriaus nuomonė, bet aš asmeniškai manau, kad šiuo metu reikia viską paprastinti ir sisteminti, nes informcacijos kiekiai darosi nebepakeliami, reikia gerai pagalvoti ką aš veikiau tuo pačiu metu prieį kelias dienas, ar kokius laiškus skaičiau šįryt.. Paprasčiausiai protai užtvindyti beverte informacija..
Aidas 2012-10-20 18:21
Perskaitykite Stanislawo Lemo "Futurologų kongresas".
MrT 2012-10-21 04:14
Skamba kaip Ghost in the Shell. Ar nemanote, kad kai žmogus susikoncentruos ties savo proto vystymu, o ne kasininko darbu, religija nebebus reikalinga? Kažkiek perpratus mūsų visatos mechanizmą pasimatys, kad 'dievai', vaiduokliai ir t.t. skamba juokingai ir netelpa į jokius rėmus. Išmokyk žmogų sąmprotauti ir jis mąstys visą savo likusį gyvenimą. Ir tik nereikia, kad žmonės praras humanizmą. Religingi žmonės dažniausiai tiki, nes yra buki, ir tos moralės su žiburiu nerasi - tik ir mąsto kaip ką prasukt, apgaut. Intelektualui net nekils tokių minčių, nes mintys suksis apie didesnius dalykus, o dirbant mechaninį darbą, nereikalaujantį protauti, tik degraduoji. Tuomet ir gimsta visokiausios mintys kaip palengvint savo gyvenimą (primityviais būdais žinoma). Ateitis atrodo daug žadanti ir įdomi - tikiuosi eisim protinio progreso, o ne regreso, link.
vvv2 2012-10-22 09:38
AlvydasR 2012-10-22 17:44
svaigalai... kadangi visus pagrindinius resursus valdo nusikaltėliai, tai nieko nuostabas, kad viskas daroma, kad kuo mažesniam žmonių skaičiui reiktų mokėti atlyginimus (paaiškinimas ant pirštų, kad visi suprastų). Turėti žmogų – robotą, kuriam galima užkrauti atitinkamas pažiūras ir gali bet kada išjungti, tai bet kurios valdžios svajonė... Jau prie esamo technikos lygio, kad oriai galėtum gyventi, užtektų dirbti vieną dieną per savaitę, o ką matome dabar.. Kokiu pagrindu sprendžiate, kad rytoj bus geriau? Prasidėjusios pasaulinės krizės reiškia pabaigos pradžią. Krizių bus ir jos gilės, kol šita sistema sugrius, nes ji negyvybinga. Bet kokios naujos technologijos tik pratęsia jos egzistavimą.
vvv2 2012-10-22 17:54
..
Giedrius- 2012-10-22 19:10
ir dar saujelė kitų, kažką platesnio, susieja su kontekstu, istorija, interpretuoja, kai kiti atsakymus renka darželinioko lygio - „religija pasaka, Dievo nėra, čia tik taip žmones valdo...". Tiek šūkavimo, o pasirengimas - nulinis. Tikintys kalbėtų čia ar ne, bet tik pirmieji rodo norą gilintis (ir gilinasi) į tai nors kaip į reiškinį: kokių religijų būna? kaip jos kinta priklausomai nuo sąlygų ir istorinio laikmečio? kodėl Didieji protai išlieka religingi? kokią įtaką ji darė mūsų tėvams, mums, kaip su vaikais kalbėti apie Dievą? tikėjimas yra kokybinis? ar man jo reikia? Dabar atrodo niekas nieko nenori suprasti, su tokiom diskusijom tikrai praplėsim pasaulėžiūrą...