Mikrobangos buityje: žalinga ar ne?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2012-10-30 13:39
- Jeigu jau tiek gilintis, tai šilimas priklauso ne tik nuo bangos intensyvumo, bet ir nuo sugėrimo koeficiento. Taigi, jei nuostolių (sugėrimo) koeficientas didės į centrą (bus tokios virėjos kukulis), tai labiau kais centras! Na dar paviršių aušina sąlytis su šaltu oru.. Todėl negalima vienareikšmiškai teigti; gali būti ir taip ir taip. Straipsnis tenorėjo pabrėžti patį "vidinį šildymą dėl elektromagnetinės tūrinės sąveikos", kaip skirtingą procesą nei orkaitė.
kionig 2012-10-30 16:09
Tamsta, kada gausiu pavyzdžius, kur maistas šyla iš išorės, o kur iš vidaus?
vvv2 2012-10-30 16:17
kionig 2012-10-30 16:27
Vat ir nepatikėsiu, kol neįrodysi, ne skambiais teiginiais, kad yra ir buvo "įrodyta", ir kad ant karinių lokatorių šašlykus kepė, tada bus galima šnekėti. Jei nenori atsakinėti, tai gal ir neatsakinėk, nes matau, klausimai per daug kėblūs? Ar ne? Išvardinti, kurie maisto produktai šyla iš vidaus a.k.a "centro", o kurie iš išorės?
vvv2 2012-10-30 16:55
perihellis 2012-10-30 18:18
o tamstos atsakymai rodo, kad atsakinėjat tik į sau patogius, gal tiksliau, mažiausiai nepatogius klausimus. Kodėl?
AdutisTM 2012-10-30 19:32
Kažkaip jūs čia nesusikalbate o vietomis ir nusikalbate... Pabandysiu keletą apibendrinimų padaryt. Visų pirma apie metalus čia nelabai tinka kalbėt, nes jie nėra dielektrikai. Atspindys vyksta pagrinde dėl laisvų elektronų sąveikos su elektromagnetine spinduliuote. Nors atspindį galima paaiškinti ir per labai didelę sugertį (kas išsiveda iš sąveikos su laisvais elektronais). Sugertis ir įsiskverbimo gylis yra susiję dalykai, todėl galima šnekėt apie abu ir dėl to nereikėtų ginčytis. Dėl šilimo iš kraštų ar iš vidurio, tai galimi abu variantai. Ir taip, tai priklauso nuo sugerties koeficiento. Paimkime du kraštutinumus. .
AdutisTM 2012-10-30 19:40
Dar prisiminiau pavyzdį tiems, kas galvoja, jog kaista tik nuo išorės. Pabandykite pašildyti šalto sviesto gabalą mikrobangų krosnelėje. Po kokių 20-30 sekundžių išorė dar lieka kieta (dar vis sunku tepti ant duonos), bet vidus jau būna skystas (esu taip kelnes suvaręs, kai prapjovus pasipylė skystas sviestas).