Lenkijoje gyvena mažiausias pasaulyje šuo? (Video)  (2)

Pasaulyje, kuriame viskas didėja, geriausi žmonių draugai atvirkščiai – mažėja, rašo yahoo.com. Iš pradžių buvo arbatos šaukštelio dydžio kalytė Beyonce, prieš ją mažiausias buvo čihuahua veislės kalytė Milly iš Puerto Riko. Dabar manoma, kad dar mažesnis šuo gyvena Lenkijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Meysi, mažytis terjeras iš Jarocino miesto Lenkijoje pretenduoja tapti mažiausiu pasaulyje šunimi. Vos gimusi ji svėrė tik 44 g.

Meysi savininkė Anna Pohl vietiniam laikraščiui pasakojo, kad nemanė, jog kalytė išgyvens. „Sunkiausios buvo pirmosios šešios savaitės. Beveik visą laiką nemiegojau, rūpinausi ja kaip kūdikiu, maitinau dieną ir naktį kas pusvalandį. Taip nuvargau, kad net buvau priversta pasiimti atostogų, kad tai nekliudytų darbui“, - teigė moteris. Dabar ji sako, kad nei kiek nesigaili, kad atidavė šitiek jėgų – kalytė sveika ir trykštanti energija.

Mažasis terjeras gimė rugpjūčio mėnesį ir dabar jau sveria dvigubai daugiau – 85 g. Veterinarai mano, kad ji toliau nebeaugs ir turėtų likti tokio pat ūgio – 7,6 cm nors gali pasunkėti maždaug dar du kartus. Jeigu šuo tikrai nebeaugs, Meysi pretenduoja pelnyti mažiausio pasaulio šuns titulą.

Kodėl ji dar tokia nepripažinta, nors ir nėra mažesnių? Pagal Guinnesso pasaulio rekordų knygos taisykles, šuo gali matuojamas tik tuomet, kai jam sukanka vieneri. Nors tiek Beyonce, tiek Milly jau seniai vadinami mažiausiais pasaulio šunimis, formaliai jie dar buvo nematuoti, nes jiems metai sueis kovo ir sausio mėnesiais atitinkamai.

Mažiausio pasaulio šuns titulas dabar priklauso Boo boo, čihuahua veislės šuniui iš Kentukio valstijos (JAV). Jo ūgis – 10 cm.

Milly:

Boo boo:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(4)
(1)
(1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: