1 šokolado plytelei pagaminti reikia 1720 litrų vandens

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-12-21 08:53
Kas čia per nesąmonė? Kažkoks absurdas, o ne straipsnis
immortallt 2012-12-21 08:59
Vadnamasis water-footprint, bet viena nesamone yra - kai laistomi augalai, didzioji dalis vandens patenka atgal i atmosfera ir formuoja lietaus debesis. Jei staiga baigtume visame pasaulyje laistyti paselius, pradetu mazeti lietaus.
Shinigami 2012-12-21 09:10
Didžioji dalis vandens patenka į gruntinius vandenys iš kurių vėl į šulinius ar upes. Iš kurių vėl jis yra semiamas ir naudojamas laistymui.
modis 2012-12-21 09:46
Gerai pastebėjo kolegos komentatoriai. Čia taip supainiota ir sutirštinta. Tas vanduo nėra kaip nafta - sudeginamas ir nebenaudojamas. Absoliučiai didžioji jo dalis vėl grįžta į vandens ratą. Blogoji dalis yra tik ta, kuri gamybos metu užteršiama ir neišvaloma. Dalis to "sunaudoto" vandens per tą gamybos laiką susuka kelis ratus ir patenka į kitų produktų apskaitą.
egisb 2012-12-21 10:08
reikia paziureti filma Vanduo. ten gana isssamiai paaiskintas tas vandens apytakos ratas. ir tenai sakoma, kad vandens kiekis zemes planetoje yra lygiai toks pat koks ir buvo pries milijonus metu. tiesa, daug jo yra labai uztersto siuo metu. ir reikia labiau saugoti musu planetos svara. tiktai didziausi tersejai yra pramones imones, nes visi vaikosi pelnu, tipo blogas biznis jeigu nera augimo - klaidingas isitikinimas mus veda pastaruosius keleta simtu metu. saugokime gamta, neterskime ir viskas bus gerai.
Swift RR 2012-12-21 10:39
Nieko mums daugiau nereikia suvokti apie vandenį, neišrasdinėkit dviračio. Viskas jau yra vadovėliuose. Teliko ištirti Antarktidą.
faktas 2012-12-21 12:43
Vandens patekimas į gruntą yra be galo lėtas procesas. Jūs kalbate apie dirvožemio vandenį, kuris yra mažos vertės.
Shinigami 2012-12-21 12:45
http://www.hidrogeologija.lt/ http://lt.wikipedia.org/wiki/Gruntinis_vanduo
enternald 2012-12-21 12:51
Parašė šį straipsnį tam tikra žmonių rūšis, kuriai sugalvojau pavadinimą ecofags (ekopy******ai). Tai savo pseudomoksliniu bullshit'u šventai įsitikinę veikėjai, kurie pusiau nugirdę naujieną kaip visi neatsakingi niokoja gamtą iš karto net nepatikrinę, kas iš tikro sakoma, pradeda lįsti į visų sąmonę ir savigriaužos jausmą, kaip jūs kalti, kad Trečias pasaulis skursta ir jo gamta niokojama. Toliau vietiniai sugedusio telefono delfio ecofag'ai išverčia viską taipogi nepasižiūrėję, kur esmė svarbu, kad sensacija būtų. Taip tokie straipsniai ir gaunasi.
Arthuras 2012-12-21 14:18
Kažkas baisaus, o ne straipsnis...
Arijas 2012-12-21 18:51
Skamba vos ne kaip "jūs atimat vandenį iš afrikos vaikų"
deivec 2012-12-22 21:34
na cia statistika truputi kvaila...jei skaiciuojama net kiek karve isgere vandens kol ant jos uzaugo oda :D:D:D:D ir beje....kaip apie blogos kokybes batus ? ka ten irgi tiek vandens sunaudoja ? , tai turbut kaip suprantu tuoj nebeturesime vandens ane ? nesamone.. esme svarbu uzdarytu zmogus cikla....kaip viskas vyksta gamtoje...net sh..neprapuola..savo nauda duoda... o mes zmones mokame taip prixxxkti kad gamta nebesugeba apsivalyti... svarbu vandeni valyti...ir galutinai gamta isvalo ta vandeni vel zemeje...ciklas veikia...ir nereikia verkti cia kiek tiems dzinsams isnaudojama...
Anonymous 2012-12-22 22:24
Na, žmonės tiki astrologais, dietomis, stebuklingais kelių magnetais, magnetėliais karbiuratoriuose, tiki pasaulio pabaigom, tiki politikų pažadais, tiki politikais, tikisi laimėti loterijose - ir, atkreipkime dėmesį, kokie ŠITO tikėjimo mastai! Todėl koks nors kvazimokslinis ekologas kuo gražiausiai tinka prie likusio briedo, kuriuo mus vaišina žiniasklaida Šalia Palmiros Todėl, kad yra paklausa, todėl kad reitingus lemia didžioji dalis auditorijos, toli gražu ne ta dalis, kuri yra labiau išsilavinusi! Ir tie, kurie labiau išsilavinę turi suprasti, kad dėl jų, tai yra dėl mažumos, niekas specialiai nerašinės Džiaukimės bent jau tuo, kad kažkur dar įmanoma rasti ir straipsnių, rašytų blaivaus proto autorių