Tyrimas: kas penktas lietuvis nusistatęs prieš skiepus, trečdalis abejoja jų poveikiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Heksogenas 2012-12-28 10:34
Skiepai nuo gripo daugiau loterija, nes jo variacijų daug.. Na bet jei esi rizikos grupėj ir bijai gali pasiskiepyti.., bet tai nebūtinai apsaugos nuo ligos.. Temos pavadinimas dalbajobškas.. Nustatę ne prieš skiepus bendrai (perskaičius toks įspūdis), bet prieš gripo skiepus, bet nėr ko norėti reik pumpastikos... Visus kitus manau skiepus nuo pavojingų ligų skiepija reikiamu laiku ir nekyla abejonių..
bahuriux 2012-12-28 10:53
Norejau praktiskai ta pati parasyti. Kiek zinau pasiskiepyje nuo gripo vistiek suserga gripu, simptomai ligos tie patys tik nera temperaturos ir nieks neduoda atledimo nuo mokslu/drabo todel reikia dirbti/mokintis sergant praktiskai. Del mirciu tai nu ir n. "Lietuvoje kasmet nuo gripo registruojamos mirtys. „Kartais sakoma – kas čia tokio, tik 25 žmonės mirė. " Ka cia peza? O kiek % mirsta europoj labai smarkiai besiskiepyjantys nuo gripo? Ar nebus tik dar daugiau procentu ir dar daugiau gyvybiu? EDIT: Tiesa reikia itraukti ir mirciu skaiciu nuo paciu skiepu komplikaciju. Manau atsakymas jau aiskus.
kiesza 2012-12-28 10:54
Manau, kad tie skiepai toks pats akių dūmimas kaip ir daugelis kitų reklamuojamų vaistų. O skiepus galima lengvai pakeisti česnakais, svogūnais, morkomis, medumi.
HardAxe 2012-12-28 11:03
Durnas tyrimas. Aš už skiepus nuo tuberkuliozių, encifalito, raupų.... Bet gripo skiepai tikrai abejotini.
1hitkillhack 2012-12-28 11:09
sveikas zmogus serga (stipriau ar silpniau) bent viena karta per metus. taip susikurdami imuniteta pries tokias sezonines ligas, manau tai geriausias dalykas.
vvv2 2012-12-28 11:26
Pypkiu 2012-12-28 11:56
gripo virusų antigeno variantų yra daug, tad skiepas nuo gripo gaminamas pagal tą antigeną, kuris vyravo praeitą sezoną, jei gerai pamenu dažniausiai būna ir ne vieno antigeno skiepas. tad pasiskiepijimas nuo gripo neužtikrina pilnos apsaugos. Bet skiepytis nuo gripo ir nėra rekomenduojama sveikiems žmonėms. rekomenduojama tiems, kurie yra rizikos grupėjė, senyvo amžiaus, turiu gretutinių ligų ir pan., nes pagrinde nuo gripo miršta tie, kurie jau turi gretutinių ligų ir gripas jas pasunkina. tad skiepas jiem tikrai gali padėt. mirštamumas nuo skiepų? komplikacijų? čia jau kažkoks spaudos išpūstas burbulas. komplikacijas sukelia alerginės reakcijos, kurios kyla dėl adjunvantinių medž, paprastai kiaušinio baltymo. bet kai tai sukeltų mirtį? nu negirdėjau. pats skiepas komplikacijų nelabai sukelia, gali sukelti nebent tiem, kuri visai neturi imuninteto, bet jie ir neskiepijami. skiepų česnakais, medum nepakeisi. skiepas veikia konkrečiai į sukelėją. tokie bendrieji veiksniai gerina imunitetą, bet nespecifinį. jis nepakovos su kokiu hepatitu ir pan. o apie kitų skiepų veiksmingumą.... kokliušas ir pan, laikomos išnykusiomis ligomis, dėl skiepų pagalbos. beeeeeeeeeeet, atsiranda naujų atvejų tokių ligų, neeeeeeeeees kažkas sugalvojo, kad jo vaiko nereikia skiepyt. labai kai žmonės vadovaujasi ne sveiku protu, o nežinau kuo
nulis0 2012-12-28 11:56
Gal pasilikite savo NUOMONES sau ir palikite apie skiepus spręsti tiems kas apie tai išmano, nes nuojauta kužda, kad nei vienas net nežinote KAS tas skiepas yra, nes čia apie morkytes ir česnakus rašinėjate... O žmonės dabar net vaikų neskiepija pagal kalendorių: http://www.delfi.lt/news/daily/Health/m ... d=58778897 Bet tai nieko keisto, kai tiek daug specialistų... visi viską žino
vvv2 2012-12-28 12:15
faktas 2012-12-28 12:18
Na dėl mados gydytis žolelėmis, tai viskas aišku - jomis daugiausia gydosi idiotai (~97%) ir gal kokie 3% žmonių, kurie tas žoleles tikrai išmano. O dauguma perskaito reklamą kokioj nors brošiūroj ir gydosi pagal ją. Na o nuo gripo niekada nesiskiepyjau ir nesiruošiu to daryti. Imunitetas dirba!
Pypkiu 2012-12-28 12:27
tamstai labai tinka pasakymas, kad Lietuvoj miršta nuo daktarų kaltės, o ne nuo ligos. mat visi žmonės vienodi, ir visiems skiriamas gydymas veikia vienodai.....
vvv2 2012-12-28 12:32
- nesu medicinos priešas, bet rimtai rekomenduoju "apsivalyti", korupcija tarp medikų yra baisesnė nei korupcija tarp Dievo tarnų!
Pypkiu 2012-12-28 12:40
oi, ir iš kur tu žinai kokia ta korupcija? nei vienas daktaras nedaro tokių veiksmų, kurie blogintų paciento būklę
mmm 2012-12-28 13:06
HA, nesusilaikiau neparašęs, ar jus medikas ar šeimoje yra medikų kad taip drasiai šnekate? ar tiesiog naivus ir viskuo tikite ką pirma jums idiegia, o kita kritiška informacija kuri atkeliauja veliau nepriimama... susidūriau daug su medikais ir artimai pažystu keletą( ne seselių paprastų o daktarų) ir jusų teiginys kad nei vienas daktaras nedaro veiksmu kad pablogintų paciento būklę(norom ar nenorom(dėl neišprusimo))- mažų mažiausia naivu. ir apie skiepus čia manau žmonės žino daugiau nei įsivaizduojate, kad žino. kada pažiūrėkite kas ateina skiepytis nuo gripo, baisiau nei tos moterėles su žlolelėmis.
nulis0 2012-12-28 13:21
Kokia čia kritiška informacija? Specialiai tikrai niekas nieko blogo nedaro, nebent tiesiog jūsų neišprusimas medicinoj arba atvirkščiai pernelyg didelis ''išprūsimas'' leidžia jums manyti, kad yra kenkiama, nors yra įvairių susirgimų gydymo metodikų, kai iš pradžių paciento būklė gali atrodyti blogėjanti, nors viskas daroma dėl tolimesnių geresnių išeičių... Daromos nebent klaidos (kurios dėja šioj srity gali kainuoti ir žmogaus gyvybę ar sveikatą) arba dėl tam tikrų nukrypimų nuo normos, pacientų fiziologijoj, anatomijoj, ligos eigoj, kurių neįmanoma numatyti, atsiradusios komplikacijos. Apie skiepus, kaip ir šiaip apie mediciną apskritai, dėja, žmonės yra labai prastai informuoti, nes dažniausiai informacija rankiojama super mamų forumuose ar dar velnias žino kur... Poto SUNKIAI (nes nesiskiepijo) susirgę gripu ateina pas šeimos gydytoją ir prašo antibiotikų...
vvv2 2012-12-28 13:41
nulis0 2012-12-28 13:51
Man rodos tu lygiai taip pat nesupranti apie skiepus, kaip ir nesupratai ką aš ten norėjau parašyti.... P.S. Thank you Captain Obvious!
zemaitux 2012-12-28 14:54
Darbe prieš kokius tris metus visus norinčius skiepijo, praėjus gal kokiam mėnesiui susirgau... gripu. Nesu specialistas, negaliu pasakyt ar skiepas netinkamas buvo, ar ne tuo gripu susirgau, bet taip sunkiai niekada nesu buvęs sirgęs, ir dabar nuo gripo mane surištą reikėtų skiepyt. Nesu skiepo-fobas, esu pasiskiepyjęs nuo stabligės, pasiutligės.
vvv2 2012-12-28 15:24
- skiepai "užkrečia" organizmą ta liga, nuo kurios skiepija, tik "prislopinta" forma. Jeigu gripo skiepas buvo ne tos "mutacijos", o taip būna 98% atvejų, nes vakciną gamina iš praėjusių metų patirties, tai tu po pirmojo gripo susirgai antruoju, liaudyje vadinama "atkritimu"..
HardAxe 2012-12-28 17:25
gripą beveik visada gydo antibiotikais, ne antivirusiniais vaistais. Antibiotikai leidžia persirgti gripu, bet užkerta kelią komplikacijoms, antivirusiniai sunaikintų gripą, bet per sezoną gripu galėtum sirgti kelis kartus. Nuo gripo antivirusiniai vaistai skiriami gana retais atvejais.