ES paliepimu lietuviai jau linksmina kiaules

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2013-01-19 00:40
. Tuo metu gyvenau kaime ir mes auginom vištų. Kai šerdavau jį kaime užauginta vištiena (vištos lakstydavo beveik laisvos), jis mielai lesdavo tą mėsą ir sulesdavo daug daugiau nei įprastai. Bet kai šerdavau pirktine vištiena (šviežia, nešaldyta), jis sulesdavo labai nedaug ir dažniausiai po to net atrydavo dalį maisto. Net neįsivaizduoju, dėl kokių medžiagų mėsoje taip buvo, bet rezultatas buvo akivaizdus.
Putulis 2013-01-19 01:17
, taip, įrodyta, tik nebūtinai su kiaulėmis. Toli matyti nereikia, juk jau pats teiginys "adrenalino pažeisti junginiai" neturėtų kelti abejonių. Jeigu visgi kelia, mokantys sklandžiai rašyti lietuviškai, mokės ir pasigooglint. O žinant, kokiais atvejais organizmas išskiria adrenaliną ir kiek visko naujo turi iškęst ir patirt gyvūnas, užaugantis per pusmetį, tai gal ne tokia čia jau ir bloga mintis? Žinoma, tūlas valstietis ūkininkas negali praleist progos paverkšlent, kiek daug investicijų atsieis grandinių sukabinimas bei pagalių instaliacija labai dideliam tvarte ir kaip dažnai jas/juos reikės keist. Mes esame subrendusi visuomenė, matome, kokie juokingi veiksniai lemia naftos kainą, tai kaipgi galime nesuprasti, kas kelia mėsos kainą? P.S. suGMOnink man medį, kuris pagraužtas staigiai atauga, ir prabilsim tada apie GMO
kionig 2013-01-19 01:39
Žinai, gaila ne tos srities specialistas esu. Nors tai ta pati inžinerija, reikėtų kiek tai laiko pradėti gilintis į šią perspektyvią sritį.
Putulis 2013-01-19 13:07
Yra patarlė tokia - ką valgai, toks ir pats esi Dėl mėsos kainos tai čia apeliuoju į ūkininkų pagraudenimus dėl "nerealaus masto investicijų", kas tikrai pakels mėsos kainas, juk juokinga, negi ne? Tas pats, kaip kažkoks laivas praplaukia pro kažkokį sąsiaurį ir jau benzas visam pasaulyje brangsta.
kionig 2013-01-19 13:22
Žinoma, kad tokia pati. Man atrodo, kad nesi buvęs tikrame kaime ir nematei kaip yra auginamos kiaulės, kaip joms ruošiamas pašaras ir iš ko.. Taip pat nematei kaip skerdžiama kiaulė. Bet visida tavo tėvai gavę lašinių bryzą į rankas parsivešdavo namo ir valgei lyg niekur nieko, negalvodamas kiek gi patyrė to streso kiaulės.. Taip gerdamas vodke ir užkandai pasiėmęs tą patį lašinių bryzą su duonele bei agurkėliu, išvis negalvodavai nei kaip tos kiaulės yra auginamos, nei kaip skerdžiamos.. Ir nei kaip ta mėsa papuola ant turgaus prekystalių.
afor 2013-01-19 14:44
ta pacia nuomone susidariau apie tave. tik tavoji klaidinga, mano tevai ukininkauja nuo nepriklausomybes laiku.
Aidas 2013-01-19 14:59
Jei jau tokie dorybingi, tai pasekime vedantistų, budistų ar džainistų pavyzdžiu - iš viso nevartokime gyvūninės kilmės produktų. O vodkės juo labiau.
kionig 2013-01-19 15:41
Apskritai pasaulyje išspręsti problemas būtų galima labai paprastai laikantis vienos taisyklės: kas per daug - tas nesveika. Kadangi žmonės nenori spręsti problemų lengvuoju keliu, tada sprendžiama sunkiuoju keliu ir prikuriamos ištįsos DermoKrastijos beletristikos a.k.a direktyvos, kurios problemų nesprendžia, o kaip tik papildomai jų sukūria. Nors kitaip tariant, užtat yra ką veikti visiems išpampusiems nuo tos pačio steiko biurokratams. Žodžiu užburtas ratas.
afor 2013-01-19 16:17
manau ginco esme tame, kad kazkas neteisingai, arba pazodziui suprato straipsni. niekas niekur ir neraso apie kiauliu linksminima esme tame, kad ten gyvas sutverimas auginamas tokiomis salygomis: http://www.youtube.com/watch?v=L_vqIGTKuQE o kodel taip augina? kad maziausiomis sanaudomis isspausti didesni pelna, be jokio zmogiskumo. vat ir isikiso ES. kodel danai atejo i LT kiauliu augint? ir kodel po ES isikisimo nebenori plietoti sio verslo LT, o zvalgosi i RU? kai laukia sala suo, ar ji kas paspiria, tai toj visi asarom paplusta, gyvuno teises prisimena. o su kiauliem(ir ne tik) daroma kas nori. ES tenori didesnio aptvaro ploto, kad bent apsisukt galietu. ir pakabint ka nors, kad sona pasikasitu.ta pacia aptvaro konstrukcija pakeist uzteks.
kionig 2013-01-19 16:36
Ir kas ją keis? Už kieno pinigus? Ir kieno darbas tai bus? Tavo vis kartojamam video, lygiai taip pat karvės auginamos suvarytos į gardus ir kiekvienai ne daugiau ploto negu jos pačios karvės matmenys. Europiečiai vos ne daugiausiai maisto išmeta į šiukšlynus, jie dar užsimanė apie kiaulių laimės indeksą pamąstyti. Beliko karvių, vištų, kalakutų na ir kitų masiškai auginamų gyvūlių jausmus prisiminti. O, aš va valgydamas gardų steika galvosiu, koks jis skanus, bet visiškai užmiršiu, kad gyvūliai kokias tai mistines laimes turi. Gal dar reikėtų pagalvoti ir apie gyvūlių svajones.