Rusija kurs gynybos nuo meteoritų sistemą  (1)

Rusijos aviacijos ir kosmoso gynybos pajėgos kurs sistemą, skirtą apsaugoti šalį nuo krintančių meteoritų ir kitų pavojingų kosminių objektų, teigė kariuomenės aviacijos Vakarų regione vadas generolas majoras Igoris Makuševas, kuriuo remiasi „RIA Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aviacijos ir kosmoso gynybos pajėgoms buvo nurodyta susitvarkyti su šiuo klausimu ir sudaryti planą, skirtą apsaugoti Rusiją nuo šių „kosminių keliautojų“, – sakė I. Makuševas.

Penktadienio rytą virš Uralo federalinės apygardos teritorijos subyrėjęs meteoritas Čeliabinske ir aplinkiniuose miestuose apgadino tūkstančius pastatų ir sužeidė mažiausiai 1 tūkst. 200 žmonių. Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, hospitalizuoti 52 žmonės.

„Nė viena iš esamų sistemų – nei rusų, nei amerikiečių – neaptiko šio kosminio objekto, kol jis nepasiekė atmosferos“, – teigė Rusijos mokslų akademijos Astronomijos instituto direktorius Borisas Šustovas.

Pasak mokslininko, meteoritą pastebėti su optinio diapazono teleskopais buvo neįmanoma, nes jis atskriejo iš Saulės pusės, o paprasti radarai užfiksuoja objektus, skrendančius tam tikru nustatytu greičiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)