Potvynių Marse būta ne prieš 2,5 mlrd. o tik prieš 500 mln. metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robkinas 2013-03-08 19:32
Kad ir kaip kvailai tai skambetu, bet man skaitant straipsnius apie marsa, neduoda ramybes mintis, kad musu proteviai yra is marso ir del kazkokiu aplinkybiu atsikrauste ir kolonizavo zeme gal marsas buvo nebetinkama planeta ir uzveise gyvybe zemeje. Cia tiesiog... pafantazavau
Arwis 2013-03-08 20:26
Isivaizduok toki scenariju: butent siuo laikotarpiu kuriuo mes gyvename yra zeme ir marsas. Zeme yra butent tokiam paciam technologiniam lygmenyja kaip ir dabar, taciau maras yra gyvenama planeta, turi atmosfera, magnetini lauka, skysta vandeni, pakankamai deguonies, augmenija ir gyvunija. Mes is zemes taip pat esam ten prisiunte zondu, bet zmogaus dar nenusiunte kad gyventi ir tyrineti ir staiga paaiskeja kad va zemes branduolys tuoj uzsals, magnetinis laukas dings ir ateis labai blogi laikai. Taigi mes su siandieninemis technologijomis tikrai pajegtumeme nuskristi i marsa ir bent dali zmoniu tenais kolonizuoti. Taciau nepamirsk kad mes ten nuleisti net be nieko tik kapsulese turetume viena dalyka - zinias. Nes jai sugebejom jau iki ten daskristi ir nusileisti, reiskias kazka ismanom. Taigi net ir neturint jokiu irankiu ar industrijos mes staiga netaptumem durni ir viska pamirstumem. Gal uztruktu ne viena desimti metu, bet net pradejus nuo absoliutaus nulio kur tavo pirmas irankis yra akmuo, jau po keliu menesiu butu namai, metalo irankiai. Po metu ar desimtmeciu butu atkurtos kai kurios industrijos. Isvada tokia, net ir absoliuciai pradejus nuo nulio, per simta metu naujoje planetoje pavyktu atkurti +/- tai ka turime cia ir saindien. O jaigu jau siustume kelis milijonus kolonistu, tai tikrai nepaliktumem ju be irankiu.
Creatium 2013-03-08 22:52
Buvo ir man kilusi mintis dėl kolonizavimo. Nepamirškime ir tokių istorijų, kaip apie Atlantidą ir pan. Galų gale prie viso to galime prijungti ir Stounhendžą, Naskos piešinius, plokštumas, Egipto ir kitas pasaulio piramides ir t.t. Žodžiu, norint labai paplėtoti šią mintį, tą padaryti tikrai galima, nes galima pririnkti tiek įvairių faktų ir susijusių dalykų, kad ojojoj. Dar va prisiminiau ir atrastus miestus, kur žmonės yra tiesiog 'išsilydę', mirę gatvėse ir pan., sudėtingas tunelių sistemas kalnuose, salose. Yra labai daug nepaaiškinamų dalykų, kuriuos bent teoriškai galėtų paaiškinti atskridimo iš Marso teorija. Čia pat labai tinka ir įvairūs randami piešiniai olose ar kitur su skraidančiais aparatais, žmonėmis iš dangaus ir t.t. Sandoros skrynia su paslaptingu radioaktyviu poveikiu.
kionig 2013-03-08 23:25
Įprastai tokie dalykai per daug mistifikuojami ir pervertinami, dėl žmonių neribotos fantazijos. Nesakau, kad fantazija yra blogai, bet kartais ji ir duoda iškreiptą vaizdą, bet ne artimiausią realybėj t. y. tą, kuris būtų pagrįstas moksliškai.
immortallt 2013-03-09 00:48
Nenusikalbėkit... Iš marso atskridę esam nebent mikroorganizmų pavidalu, kurie pernešė gyvybę, bet ne atskridom patys iš Marso. Kodėl? Todėl, kad kaip ir minėjo, jei būtume iš ten atskridę, tai technologija būtų tobulėjus itin sparčiai. Net jei būtų buvę keli individai, tai jie būtų sukūrę imperiją, kuri būtų užvaldžius visą pasaulį per savo gyvenimą kaip nėr ką. O kur dar likučiai technologijų? Tad atpalaiduokit biški savo fantaziją. Peer stipriai jau paleidai ją.
nanobullet 2013-03-09 08:55
Labiau tiktų taip: ateiviai pamatę ,kad Marsiui kapu, evakavo marsiečius į žeme....
Azuolas 2013-03-09 12:58
Turint omenyje mūsų panašumą su kitais žinduoliais, tai pasakėlių kurėjams reikėtų dar įtraukti į savo teoriją ir žinduolių išsivystymo Marse, bei apgyvendinimą ir paskirstymą po įvairius Žemės žemynus klausimą.
Creatium 2013-03-09 13:14
Ta teorija, kurią mes čia išugdėm.
kionig 2013-03-09 21:05
Pakolkas aš jūsų "teoriją" laikysiu tik hipoteze
Creatium 2013-03-09 21:46
Na, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi Hipotezė, teorija. Minties tai nekeičia
rwc 2013-03-09 22:47
.
Azuolas 2013-03-10 00:18
Jo, logiška teorija. Matyt, vienas iš vaikaičių numatė tai, kad ateityje žmonės užmirš savo šaknis, tai įrašė įrašą apie tai, kad reikia sugrįžti į Marsą ir paliko dykumoje su sensoriais, kad automatiškai aktyvuotųsi jei šalia eis žmogus. Po daugelio metų pro šalį ėjo toks Mozė, bet technikoje įvyko trumpas sujungimas, įkaito ir nuo karščio užsiliepsnojo, padegusi šalia augantį krūmą. O įrašas dėl trumpo sujungimo pasigirdo tik trūkinėjantis, pagrindinę mintį "išskraidink žmones iš Žemės į Marsą" Mozė interpretavo kaip "vesk savo tautą iš Egipto". O kaip įrodymą, kad matė šį keistą apsireiškimą, tai pasiėmė apsvilusį laidą ir pademonstravo faraonui tų laikų žmonėms nematytą keistą daiktą, metraštininkų aprašytą kaip "lazda, kuri pasiverčia gyvate".
immortallt 2013-03-10 00:51
Azuolai, good one!
MrT 2013-03-10 02:04
Jei taip būtų interpretuojama Biblija bent jau suprasčiau žmonių tikėjimo priežastį.
punktyras 2013-03-10 08:24
, kuriame išdėstomi skirtumai. Labai naudinga.
unytas 2013-03-10 11:19
sakikim is marso reikejo greitai avukuotis ir galejo issusti tik kelis simtus zmoniu. per ta greiti nespejo nuroditi normalaus nuileidimo vietos ir iviko katastrofa. sustrenke keli galvas prarado atminti o kiti dar kaskas. bet sakot del iranku dabar patis pagalvokit esat saloi negyvanamoi ir dabar reike pradeti viska nuo 0 tai nelabai greit pasidarisit viduramziu laikus su metalo ir zalvaro laikus. o cia visai kita planeta. cia butu tas kas dabar pajemus turtinga blandine kuris turi milijonieru vyra ir daug tarnu, nususti i ta sala taigi numirtu iskart pirma diena. tai va tai ti marsieciai tikslau musu proteviai irgi sunkei prisiderino prie musu planetos tai yra zemes. ir seip man nuojauta sako kad po tuo smeliu yra apleisti miestai. zinot kaip piramides gi buvo po smeliu irgi kol jas atkase praejo laiko. pvz kaip inku gyvenvetes o cia mes kalba apie milijardus metu. tai po smeliu tikrai kaskas yra
immortallt 2013-03-10 23:59
1) gramatika tragedija. 2) atskrendi su kosminiu erdvėlaiviu kuris gali nusileisti kitoje planetoje - ko jau ko, bet informaciją turėsi visą, kurią buvo sukaupę tavo civilizacija. Pvz Wikipedia kiek užima? Ten kapeikos. Kitas dalykas, kad ir neturėsi sugebėjimų per pusmetį įkurti visas industrijas, bet per 50 metų viską rasi.
vvv2 2013-03-12 10:16
MrT 2013-03-12 13:35
Tai nepaneigia ir to, kad as esu ateivis is Andromedos galaktikos atsiustas tarpgalaktines masonu organizacijos... (Jei tiki tai ir tikek, neidomu)
vvv2 2013-03-12 13:48