Sukurta antena 1 Tb/s spartos ryšiui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2013-03-10 12:01
Normaliai.. O kaip kabeliai iš grafeno? žinau kad tai medžiaga kol kas gaminama "rankomis" nes nes pakankamai nauja ir gamyba jos sudėtinga, tačiau ateityje? be to jeigu laidai būtų n kartų mažesnių "gabaritų" nei dabar?
Creatium 2013-03-10 12:27
Ateities perspektyva aiški.. Duomenis perduosim be jokių kliūdžių, viskas veiks belaidžio interneto pagrindu. Su tokiomis technologijomis gan aukštą prasmę įgauna ir debesies technologijos. Kažin tik kokia tokios antenos kaina...
Xdmin 2013-03-10 12:38
Nemanau kad kaina ypac svarbus faktorius, nes del paklausos ji gana greitia nukris. Kaip sake Volvo gamyklos atstovas - sia masina pagaminti kainavo kelis milijonus, nes joje yra daug LED lempuciu, kurios tuo metu kainavo simtus. Dabar jos praktiskai nekainuoja. Taip pat bus ir su grafenu, tiesiog nera pramoninio gaminimo budo, kol kas
ashirviskas 2013-03-10 13:11
Kaina pačios antenos vos ne 0 bus sukūrus gamybos procesą. Juk kas ten tie keli miligramai (ne)paprastos anglies? Tik vat, kas aplink tą anteną, tai tikrai daug gali kainuoti. Juk dar jokie prieinami SSD tokia sparta neveikia... Manau gera perspektyva būtų nuotoliniams CPU, RAM ar dar kažkam panašaus. Įsivaizduok: Tau laptope mažai RAM'ų ar CPU neužtenka tai tik pasidėjai telefoną ant laptopo ir vsio - naudoja tavo telefono resursus. Arba vice versa. Aišku to nelabai bus, nes visi nori visko daugiau parduoti, bet vistiek būtų kietai
blizzard 2013-03-10 13:46
Vėlgi klausimas jeigu tokia didelė duomenų sparta, ar bus prasmės duomenis kaupti savo telefone ar kompiuteryje? manau kad tiesiog pasijungsim į tinklą kaip kad dabar kokiam youtube ir žiūrėsim filmą ar klausysim muziką.. kitas dalykas ar toks didelis duomenų kiekis "ore" nekenks sveikatai? gal ir nuskambėjau kaip koks pseaudomokslo atstovas, bet juk elektromagnetinis užterštumas turėtų irgi padidėt jeigu siuntinėsim tokius kiekius duomenų..
PrefixS 2013-03-10 14:34
Malonu girdėti, jog greitu metu bus galima siuntinėti failus 1Tb/s greičiu. Ir ar čia kartais nėra taip jog kalbama apie 1 Tbps, o ne Tb, nes tada greitis būtų apie ~80Gb/s.
MNM 2013-03-10 15:03
Hmmmm.... Bet speju prie tokios antenos pagyvenus keliasdesimt metu, organizmas tikrai prisisotintu mikrobangu, kad po to senatveje ligonine taptu antrieji namai...
Lixteris 2013-03-10 15:09
Neaisku ir kaip su EDGE/3G. Man paciam teko gana ilga laika sedet ant situ dvieju kaip interneto pakaitalo (4-5 metai, net ir dabar vasarom ar savaitgaliais), o modemas nebudavo/nera taip ir toli nuo galvos.
Mindzaugas 2013-03-10 15:14
Apie 125 GB/s. Duomenų srautas matuojamas bitais, tame sraute yra duomenys ir papildomos koduotės reikalingos nustatyti blogai priimtus duomenis. Todėl jie nėra lygus, 1 Tb/s iš interneto nelygu 125 GB/s į kietąjį diską.
EdvasP 2013-03-10 16:47
Kad čia klausimų nekyla dėl to. Ir dabar panašiai. Galbūt ne visiems bet daugelis filmus žiūri online. Aš žiūriu HD filmus gyvai. Labai patogu, kai StreamPlayerį įdiegus, nebūtina laukti kol siunčia torrentai. Dokumentai ir nuotraukos keliasi į debesis, tai talpos man beveik nereikia. Lietuviškos žinios, laidos ir panašūs dalykėliai pasiekiami internete. Taip, kad su didžiule sparta viskas bus paprasčiau ir patogiau. Kažkada pamenus seniai buvo natūralu kaupti informaciją. Dabar lieka tik tai ko tikrai reikės neužilgo, arba kas yra asmeniška.
immortallt 2013-03-10 23:48
Tb=Tbps ir tap, tai yra 125GBps. Kas dėl sveikatos, kaip manot pastotėse kur 330kv>110kv transformatoriai stovi ir be spec batų taip įsielektrini, kad kiekvienąkart žengiant žingsnį gauni iškrovą stipriai nemalonią. Bendravau su žmogum, kuris ten dirba jau beveik 40 metų - su sveikata problemų neturi. Tai gal baikit juokauti apie mW matuojamus energijos kiekius ir jų žalą sveikatai, nes rūkymas, nesportavimas, maistas ir dar daugybę kitų faktorių tikrai labiau kenkia. O kas dėl greičio išnaudojimo - duomenys lieka servuose, sumažini įrenginio dydį, perkeli ne tik pačius duomenis, bet ir skaičiavimus. Taip įrenginių nebereiktų pirkti vis galingesnių, o tiesiog išsipirktum didesnius galingumus iš paslaugos tiekėjo pagal poreikį. Šitaip būtų sumažinta galų gale ir tarša bei vartotojiškumas, nes įmonės daug labiau maksimizuoja savo efektyvumą, ypač duomenų skaičiavimo centrai.
Xdmin 2013-03-11 15:25
Man tai keista, kad visi rasote apie 1TB, lyg tai butu konstanta. Parasyta kad greitis proporcingas atstumui ( ar neskaitete straipsnio?). Taigi, jei neispres problemos del atstumo, greitis nebus toks ispudingas. Mano nuomone, jei laidais bus imanoma atvesti tokios spartos interneta iki namu, tuomet bus skaiciavimo centras namie ir jis su tom antenom tieks resursus kitiems irenginiams. Taip atgims is naujo stacionarus kompiuteriai, o kambariuose bus tik monitoriai.
immortallt 2013-03-11 23:27
Tai tik dabar 1Tb priklausomai nuo atstumo. Anksčiau ir šviesolaidžio pralaidumas buvo daug mažesnis.
vvv2 2013-03-12 10:05
- Viena "sunkiausių" problemų didinant PC darbinį dažnį yra duomenų sinchronizavimas (kad laukiami duomenys patektų kur reikia visi laiku), todėl šiam tikslui panaudojus aprašytą būdą, greitai galime tikėtis terahercinių kompiuterių!
pe3 2015-02-06 22:58
O nera taip, kad duomenu perdavimo greitis "padefoltu" matuojamas bitais, o tik failo svoris diske/laikmenoje baitais ? beje jei neklystu "B" turi 8 kartus didesni svori nei "b", tuo tarpu "p" raides buvimas ar nebuvimas skaitmenos kiekio matavimo vienetuose nelabai daug ka keicia, cia panasiai kaip "m/s" ir "meters per second"