„Curiosity“ vėl išjungtas dėl naujo gedimo  (0)

NASA specialistai trečią kartą per pastarąjį mėnesį išjungė marsaeigį „Curiosity“. Šįkart jo mokslinius tyrimus Marse teko sustabdyti dėl naujos problemos kompiuterinėje sistemoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotas į poilsio režimą buvo perjungtas savaitgalį, įvykus programinio kodo klaidai. NASA neprarado ryšio su „Curiosity“, tačiau jis nebegali gręžti akmenų, imti mėginių, fotografuoti kraštovaizdžio ar judėti, kol klaida bus ištaisyta, praneša Phys.org.

Marsaeigį valdanti mokslininkų komanda vylėsi prie darbų grįžti pirmadienį, bet paaiškėjo, kad teks luktelti ilgiau – galbūt net iki savaitės pabaigos. „Žinoma, mes norėtume sutvarkyti problemas ir vėl imtis kokios nors veiklos“, – sakė Richardas Cookas, NASA Reaktyvinės traukos laboratorijos projektų vadovas, dirbantis 2,5 mlrd. dolerių vertės projekte.

Naujasis gedimas nekelia didelės grėsmės, tačiau R. Cookas apgailestavo, kad dėl to vėl tenka stabdyti tyrimus.

Primename, kad kovo pradžioje „Curiosity“ teko nutraukti tyrimus Geilo krateryje dėl gedimo pagrindinio kompiuterio atminties sistemoje, kurį galėjo sukelti kosminė spinduliuotė. Vėliau marsaeigis vėl buvo išjungtas dėl Saulėje įvykusio stipraus žybsnio.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (0)