Mokslininkai: hidraulinis skaldymas susijęs su žemės drebėjimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2013-03-29 00:22
žemės drebėjimai vyksta kada ,žemės įtempimų neatlaiko uolienų susikabinimo jėga.vanduo (ar hidraulinio skaldymo atliekos patekusios)kur naturaliu būdu nebuvo,veikia uolienas kaip tepalas,todėl jos praslysta ir įvyksta žemės drebėjimas(bet mažas).po 40 metų vis tiek įvyktu,bet didelis.nemokamo sūrio nebūna(nebent tik antrai pelei)
Heksogenas 2013-03-29 00:52
Tai jei pirma pradės skalūnus tai negalės atomiėns statyti, drebėjimas sukels cunamį ir nuplaus.. Tai gal čia toks ir planas žaliūjų parduoti žemaitiją kaip senais laikais, bet tie nepasiduod.
Shinigami 2013-03-29 07:51
Seisminius įvykius gali sukelti belekoks naudingųjų iškasenų išgavimas, nes jo metu yra sumažinamas slėgis žemės gelmėse. Ar tu išgauni dujas, ar naftą, ar vandenį. Jie visi žemės gelmėse yra smarkiai suslėgti didelio uolienų svorio esančių virš jų. Čia tas pats kas iš baliono išleisti orą. Kol balionas pilnas oro jis yra išsiputes. Bet kai oras išleidžiamas jis subliukšta. Tas pats ir su duju, naftos ar vandens išgavimu. Jas išgaunant, sumažinamas slėgis žemės gelmėse dėl ko jei uolienos trapios jos gali ne atlaikyti išorinio slėgio ir sugriuti. Bet tokių būdu sukelti žemės drebėjimai dažniausiai yra per maži, kad juos pajustume.