Mėnulis NASA nebedomina: nauji tikslai - astronautų misijos į asteroidus ir Marsą  (0)

NASA vadovas Charlesas Boldenas pareiškė, kad JAV kosmoso agentūra neketina siųsti astronautų į Mėnulį – vietoje to planuojamos žmonių misijos į asteroidus ir Marsą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„NASA nevykdys žmonių misijos į Mėnulį, – C.Boldeną cituoja portalas SpacePolitics.com. – Priežastis ta, kad mes vietoje to galime atlikti tiek daug dalykų.“

Anot jo, pirmenybė bus teikiama misijoms į asteroidus ir Marsą: „Mes ketiname tai padaryti ir mes manome, kad tai yra įmanoma.“

Tokius uždavinius agentūrai iškėlė JAV prezidentas Barackas Obama. Jo nuomone, žmogaus pilotuojama misija į asteroidą galėtų įvykti iki 2025 metų, o vėliau būtų galima ruoštis kelionei į Marsą, kuri galėtų įvykti 2035-aisiais.

C.Boldenas pabrėžė, kad jei būsima JAV prezidento administracija nuspręstų pakeisti agentūros planus, pasiruošimo jiems darbai užtruktų dar ilgiau. „Tikriausiai visų mūsų gyvenime, visų sėdinčių šiame kambaryje, mes daugiau niekada neišvystume amerikiečių nei Mėnulyje, nei Marse, nei netoli asteroido. Mes negalime sau leisti vėl keisti kosmoso tyrimų kurso“, – sakė NASA vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(0)
(3)

Komentarai (0)