Lietuviai klaidingai rūšiuoja kartonines gėrimų pakuotes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

trapecijus 2013-04-19 19:08
O kodėl negali padaryti taip, kad būtų tik du konteineriai - vienas rūšiuojamom atliekom, kitas nerūšiuojamom?
richmondas 2013-04-19 21:25
O kodėl kiekvienas žmogus turi aiškintis, kaip rūšiuoti (arba ne) kiekvieną pakuotę? Ar nėra naudingesnių užsiėmimų? Jei EU dirbtų taip, kaip reikia, jau senokai būtų privaloma ant kiekvienos pakuotės tekstinė rūšiavimo instrukcija, o ne kažkokie bendriniai kodiniai paveiksliukai. Pvz, pakuotę išplauti, atskirti tokias dalis, jas mesti į tokius konteinerius. Viskas. Vienkartinis gamintojo darbas sumodeliuoti pakuotę. O po to aparatams vienodai, kokį tekstą spausdinti ant etiketės. Gamybos sąnaudos dėl to nedidėtų.
zaliaakis 2013-04-20 08:42
ant konteineriu surasai 1-2-3-4 ar a-b-c-d , ta pati ant pakuociu gamintojai ispaudintu ,,didelemis,, raidemis. Ir problemu kaip nebuta O dabar eiline nesamone, lyg kiti turi begales laiko ir ju hobis rusiuoti atliekas ? Ir isvis kodel negali atlieku mokescio uzdeti ant kiekvienos pakuotes ? Kad ir nuo 1cent iki kokio lito(priklausytu nuo dydzio ir jos pavojingumo) ? Zmogus kuo daugiau perki tuo daugiau siuksliu ismeti, bet papildomai nemoki uz ju tvarkima. Gamintojas uzkart perveda parduodamas ta mokesti i atskira fonda, o is ten vezikai gauna uz atliktas paslaugas. Butu tikrai dideli pinigai ir problemu maziau. Tik aisku su ta valdzios korupcija ir konkursais vel vejai gautus ... Pasvajojau
Femina 2014-03-17 16:56
Manęs nestebina tai, kad išeina tokia painiava. Va, skaičiau, kad ir tame pačiame Vilniuje dvi įmonės tas pačias pakuotes rekomenduoja mesti į skirtingus konteinerius: Ecoservice aptarnaujamose teritorijose „tetra pak“ pakuotę (išlankstytą ir suspausą) rekomenduojama mesti į geltonąjį plastiko konteinerį, o "VSA Vilnius" - į mėlynąjį popieriaus.
Femina 2014-03-17 16:58
Beje, šaltinis čia: http://atliekos.info/index.php?option=c ... Itemid=105 ir susigaudyk dabar, kad gudrus
immortallt 2014-03-17 17:15
Prie mano namo gerai padaryta - stiklas yra stiklas, popierius ir plastikas kartu.
Femina 2014-03-28 19:12
Immortal, o kur čia taip? Nes idėja liuks - šiaip ar taip statistika rodo, kad prasčiausiai rūšiuojamas plastikas (jei atmintis manęs neapgauna), tai atpultų labai daug rūpesčių, jei taip visur būtų, kaip sakai
Femina 2014-03-28 19:16
Beje, o ką manot apie požeminius konteinerius? Mūsų įmonė, atrodo, tokių paslaugų neteikia, ir susidurt kažkaip niekad neteko, tai informacijos - apvalus nulis. Geriau tie "varpeliai" ar vis dėlto požeminiai? Kiek suprantu, rūšiavimui skirti ir vieni, ir kiti.
kionig 2014-03-28 19:50
Čia žiūriu pagrindinė registravimosi priežastis forume ir rašymas visuose straipsniuose apie šiukšlių rūšiavimą yra noras reklamuotis? (Jeigu ką, mes tokius greitai praspiriam, kaip ne čia pataikiusius). Kaip atrodo tie požeminiai konteineriai? Kaip jie iškraunami? Ir kokia reikalinga infrastruktūra tokiems konteineriams? Koks skirtumas ar varpeliai ar dar kokie. Vis tiek didžioji dalis ypatingai nuterlintame visokių debilų peckelių Vilniuje tampa vandalų aukomis. T. y. dažniausiai nupaišomi su grafiti, arba kitaip subjaurojami. Neteko matyti, kad sulaužyti būtų, bet matyt turi būti įvertintas ir atsparumas, kadangi tarnauti turi ilgą laiką.