Šiame baltame burbuliuke žmonių gyvena daugiau nei likusioje pasaulio dalyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-05-07 13:16
Neteisingos išvados. Tai reiškia, kad tame apskritime žmonės dauginasi kaip triušiai, o likusiame pasaulyje kur kas saikingiau ir labiau apgalvotai. Todėl, sakyti, kad mums pasisekė labiau yra klaidinga. Reikia sakyti, kad gyvename protingiau.
Creatium 2013-05-07 16:19
Na, čia matyt labai stipriai susiję su išsivystymu. Štai Europa, ko gero iš esmės labiausiai išsivystęs regionas pasaulyje. Gal ne visose srityse, bet bendrai paėmus tai manau tikrai. Būtent čia mes po truputį susiduriame su demografine problema, kuomet visuomenė sensta. Tuo tarpu mažiau išsivystę ar žymiai mažiau išsivystę regionai (ta pati Afrika) toliau sparčiai plečiasi.
T 2013-05-07 18:25
O man atrodo, kad tai paprasčiausiai suveikia Pareto optimumo teorija, kai mažuma surenka daugumą. Paprasčiausiai tose žemėse žmonės išmoko auginti labai derlingas kultūras, kaip ryžius. Jų derlingumas apie 30 t iš hektaro ir dar kai kur surenkama po 3 derlius per metus, kai Lietuvoje grūdų derlingumas 2,4 t. Taip pat ten išmokta pasidalinti darbo vaisiais ir organizuoti darbus, nes ryžių auginimas reikalauja labai daug sąžiningo darbo.
evaldosia 2013-05-07 18:42
toje klimatinėje zonoje, tik ten tiek daug žemės,jav tai matyt būtu florida,kur ištisus metus būna 20 šilumos,tai ko ten negyventi?juk nedirbi už šiltą būstą ir karštą vandenį 3 mėnesius į metus kaip lietuvoje.
Sloth 2013-05-08 11:22
Graudu skaityti tokius eurocentristinius komentarus. Tavo ne tik, kad išvados neteisingos, bet ir visi argumentai. Žmonės, deja, kaip triušiai daugelyje straipsnyje paminėtų šalių nesidaugina. Kinijoje, Japonijoje, Korėjos pusiasalyje, ir dar keliose valstybėse gimstamumas yra artimas ar net mažesnis vakarų europos, JAV gimstamumui. Pagrindinė išimtis - Indija, kurioje daug ką lemia religija. Kitur gyventojų tankis yra tęstinis. Tai yra, kad jau bala žino kiek laiko didžiausia žmonijos koncentracija telkiasi būtent tame regione - ties kinų ir indų civilizacijomis. Kodėl? Todėl, kad labai anksti buvo pasiektas santykinis stabilumas ir sukurta naši žemdirbystė+palankus klimatas. Dar įskaičiuok Europoje prasiautusį marą, kuris nusinešė 33 proc. populiacijos. Žinai, kiek tie 33 procentai dabar pridėtų? Ne taip jau ir erdviai gyventume. Procentaliai gyventojų skaičiaus šuolis Europoje ir Rytų Azijoje ne taip smarkiai ir skiriasi.
vardasas 2013-05-08 12:46
Iš viso – 3,524 mlrd. gyventojų. ar man cia vaidenasi ar cia parasyta trys tukstanciai penki simtai dvidesimt keturi milijardai?
immortallt 2013-05-08 14:39
Kablelis kartais naudojamas atskirti tūkstančius.
Shinigami 2013-05-08 14:58
Lietuvoje kablelis atskiria ne tūkstančius, o skaičiau dalys. Taškas skiria tūkstančius. O Amerikoje atvirkščiai.