Užfiksuotas amoniako nutekėjimas iš TKS  (1)

Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) ketvirtadienį užfiksuotas aušinimo sistemose naudojamo amoniako nutekėjimas, skelbia NASA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kosmoso agentūra pareiškė, kad įgulos nariai pastebėjo nuo stoties tolstančius mažučius baltus dribsnius, o vėliau apie šį incidentą informavo misijos kontrolės centrą Hiustone. Pranešama, kad grėsmės įgulai nebuvo.

NASA oficialiame pareiškime savo svetainėje rašė, kad nors padidėjo amoniako nutekėjimo per stoties sąvaržas greitis, „pati stotis veikia normaliai ir įgulai pavojaus nėra“.

„Amoniakas naudojamas aušinti stoties energijos kanalus, kuriais tiekiama elektros energija visoms sistemoms“, - aiškina NASA, nurodžiusi, kad nutekėjimas pastebėtas iš tos pačios vietos, kur panašus epizodas buvo pastebėtas pernai, rašo telegraph.co.uk.

„Šis amoniako nutekėjimas yra iš tos pačios siūlės, kurią kosmonautai apžiūrėjo praėjusiais metais, lapkričio 1 dieną, išėjimo į atvirą kosmosą metu. Kol kas nežinoma, ar nutekėjimas yra iš to paties taško, mat praėjusiais metais tiksli nutekėjimo vieta nebuvo nustatyta“, - situaciją komentavo NASA.

Šiuo metu stotyje dirba šešių asmenų įgula, kuriai vadovauja kanadietis astronautas Chrisas Hadfieldas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: