Manė - sloga, o iš nosies varvėjo smegenų skystis (Video)  (5)

Vienam vyrui iš Arizonos, maniusiam, jog serga lėtine sloga, gydytojai pasakė, jog iš tikrųjų pro nosį jam varva smegenų skystis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Joe Nagy iš pradžių kartą ar du kartus per savaitę iš nosies pasirodydavo skaidrios išskyros. Vyras sakė, kad jos „priminė ašaras iš akių“. Tačiau netrukus nosis varvėti pradėjo ištisomis savaitėmis, rašo „The Telegraph“.

Pradėjus vartoti vaistus nuo alerginės slogos, niekas nepasikeitė.

Galiausiai prabėgus pusantrų metų, J. Nagy dėl neaiškios slogos nusprendė kreiptis į medikus. Tai padaryti paskatino vienas nemalonus nutikimas, kai iš jo nosies ant lėktuvų modelių brėžinių užtiško stambus išskyrų lašas.

Užuot diagnozavę slogą, gydytojai nustatė, kad J. Nagy prakiuro smegenis gaubianti membrana, todėl lauk veržiasi smegenų skysčiai (likvoras).

Neurochirurgas Peteris Nakaji iš Barouvo neuroligijos instituto teigė, kad smegenyse kasdien pasigamina iki 350 ml skysčių, kurie paprastai rezorbuojasi į kraują ir limfą.

„Niekada apie tai nesusimąstome, bet mūsų smegenys iš tikrųjų visuomet yra virš nosies“, - sakė jis.

„Tai viena iš dažnesnių būklių, kurios ilgą laiką lieka nepastebėtos … juk tiek žmonių turi varvančias nosis“, - pažymėjo jis.

Daktaras P. Nakaji sugebėjo aptikti vietą, pro kurią veržėsi smegenų skystis, ir atliko įprastą operaciją, nors ją komplikavo vyrą ištikęs meningito priepuolis.

Tačiau dabar J. Nagy jau sveiksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(0)
(2)

Komentarai (5)