Galūnės protezą galima ir atsispausdinti (Video)  (6)

Panašu, kad trimačiais spausdintuvais galima pasigaminti bet ką – rūbus, batus, telefonų korpusus, o pastaruoju metu net ir šautuvus. Visai neseniai Vilniuje viešėjęs Onyxas Ashanti atsispausdino ir unikalius muzikinius instrumentus. O stalius iš Pietų Afrikos sukūrė atsispausdinamo rankos protezo su pirštais brėžinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Robohand“ yra mechaninis rankos protezas, kurį galima atsispausdinti „MakerBot“ spausdintuvu. Pirmą kartą tokio produkto idėja staliui Richardui Van Asui kilo dar 2011 metais, po to, kai jis per nelaimingą atsitikimą neteko keturių pirštų. Netrukus jis pradėjo bendradarbiauti su Sietle (JAV) dirbančiu kino rekvizitų dizaineriu Ivanu Owenu ir jie kartu sukūrė nebrangų protezą, kuris yra toks pats efektyvus, kaip ir tikros rankos ar pirštai. Tiesa, vėliau kūrėjai sužinojo, kad gamykloje pagal jų dizainą išlieti vieną pirštą kainuotų net 10 000 dolerių.

Bet tuomet protezo dizaineriams į pagalbą atėjo bendrovė „MakerBot“, abiem vyrams padovanojusi po „Replicator 2“ spausdintuvą, smarkiai atpiginsiantį ir pagreitinsiantį protezų kūrimo procesą.

„Pilnas pirštų protezų rinkinys kainuotų tūkstančius dolerių, tuo tarpu visos „Robohand“ dalys, kurias reikia atsispausdinti „Replicator 2“ spausdintuvu, kainuoja kelis varganus dolerius, o visa protezo kaina yra apie 150 dolerių“, - tvirtina spausdintuvo gamintojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(2)

Komentarai (6)