Nufotografuotas vandenilio atomas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2013-05-28 14:04
Beliko mūsų didžiajam, nusipelnusiam pseudomokslų garbės padarys..
Arwis 2013-05-28 14:41
Taigi tai padare ir publishino mainstream mokslininkai mainstream spaudoje - papirkta, padirbta, netikra nes reikia liaudi laikyti tamsoje. Bet kurio atveju labai ispudinga, ir dar labiau ispudinga kad tai sutinka su teoretoniai modeliais. Kas reiskia kad musu visatos teorinis supratimas juda gera linkme.
Nojus 2013-05-28 15:11
kionigėliui. Bėk pas tuos mokslininkus ir išvadink juos šarlatanais ir erezijų skleidėjais.Fass... Juk kioningas nematė.To negali būti.Taigi ,vadovėliuose taip nerašo.
AdutisTM 2013-05-29 00:40
Jei bent pamėgintum paskaityti straipsnį (turiu galvoje autorių darbą), tai greitai pamatytum, jog viskas yra gražiai pagal teoriją ir jokių perversmų nėra. Tiesiog autoriams pavyko pamatuoti taip, kaip iki šiol niekas nematavo ir gavo net ne vieną teoriją patvirtinančius rezultatus. Taip pat pastebėtum, jog ši apžvalga yra labai grubi ir netgi netiksli (kiek klaidinanti). Nors esu gana toli nuo teorinės ir atomo fizikos, tačiau paskaičius darbą greitai paaiškėja: Paveiksliukas ir čia naudojamas pavadinimas/aprašymas turi mažai bendro (tik tiek kad iš to darbo). Lyginant šiuos rezultatus (čia parodytas tik vienas iš paveiksliukų) su teorijom, daromi perskaičiavimai (ir ne tik integravimas polinėje koordinačių sistemoje) Sutapimas su teorija nėra toks gražus: "<..> showing very satisfactory agreement <..>" Taip pat tas įelektrintas žiedas "didina" tik apie dešimt kartų: "<..> the photoelectrons passed through a three element Einzel lens (e), allowing an increase of the diameter of the recorded image by about one order of magnitude." Tačiau kaip pristatymui "liaudžiai", tokias klaidas galima atleisti. Ir džiaugiuosi, jog tokios apžvalgos vis pasirodo, nes kitaip visai neskaitau ne savo srities straipsnių. O čia bent jau apie "sensacijas" sužinau...