Žaibolaidis – masalas žaibui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

grundalas 2013-05-28 18:27
Visiskas absurdas, prasau autoriaus neklaidinti skaitytoju. Zaibas netrenkia i zeme, trenkia i objektus kaupiancius kruvi ir esanciuos prie zemes pavirsiaus. Taip pat ir i zaibolaidi(tvarkingai izeminta) netrenkia ir nekeliauja jokiais kabeliais i zeme. IZEMINTO zaibolaidzio tikslas sukurti priesinga kruvi nei aplinka, ir 60 laipsniu kampu nuo auksciausio zaibolaidzio tasko zaibas trenkti neturetu.
Nerkashis 2013-05-31 13:47
Drįsčiau abejoti: http://www.youtube.com/watch?v=Jm3rHONOr9o http://www.youtube.com/watch?v=Ls2vWsZHOYI http://www.youtube.com/watch?feature=en ... weSU8&NR=1 Kokiu tikslu daromas įžeminimas? Jei jis kuria priešingą krūvį nei aplinka, tai jau šviečiasi perpetulum mobile?
blizzard 2013-05-31 15:27
Mano supratimu, įžeminamas žaibolaidis tam, kad į jį trenkdamas žaibas (elektros išlydis) nukeliautų į žemę ir keliaudamas nepažeistų aplinkinių objektų. Lygiai taip yra įžeminami buitiniai prietaisai, kad būnant šalia jų elektros srovė nepasiskirstytų aplink tą prietaisą ir nenutrenktų žmonių, o nukeliautų į žemę kabeliu. Aišku gal aš ir klystu