Aplinkosaugininkai pašiurpę: nykstančių banginių mėsa – Japonijos šunų užkandžiams  (5)

Japonijoje parduodami iš nykstančių banginių, sugautų Islandijoje, mėsos pagaminti prabangūs užkandžiai šunims, skelbia „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užkandžiai gaminami iš Šiaurės Atlante gyvenančių banginių, tai yra, finvalų, kurie yra antri pagal dydį banginiai ir antri pagal dydį gyvūnai po mėlynojo banginio. Ši žinia įsiutino aplinkosaugos aktyvistus.

Japonija jau seniai sulaukia aplinkosaugininkų pykčio strėlių, nes ir toliau medžioja nykstančias banginių rūšis, Islandija atvirai ignoruoja moratoriumą, kurį išleido tarptautinė banginių medžioklės komisija. Japonija ir Islandija nepaiso draudimų ir buvo paskelbusios, jog nustatys kvotą, 2008 metais ji turėjo siekti 50 banginių per sezoną.

„Labiausiai tikėtina priežastis, kodėl parduodama banginių mėsa, tai noras įtikti turtingiems japonams, kurie nori pasirodyti esantys išskirtiniai“, – teigė aktyvistė Nanami Kurasawa. Pasak jos, ant šunims skirtų kramtukų pakuotės parašyta, jog produktas pagamintas iš Islandijoje pagautų finvalų. Tai rodo, kad atrasta nauja rinka, kur panaudoti brangiai kainuojančią banginių mėsą.

„Islandija šiais metais ketina eksportui sumedžioti 180 banginių, nevyriausybinės organizacijos nesuvokia aplinkosauginės ir ekonominės logikos, nykstančio gyvūno mėsą naudoti šunų skanėstų gamybai“, – tęsė moteris.

Japonija yra žinoma, kaip viena labiausiai šunis lepinančių šalių. Vis daugiau pramonės šakų naminiams gyvūnams siūlo prabangos prekes, nuo brangiausių mados atributų iki tokių veiklų, kaip šunų joga.

Prieštaringai vertinamus užkandžius iš banginių mėsos parduoda Tokijuje įsikūrusi bendrovė „Michinoku Farm“.

Galima įsigyti skirtingo dydžio užkandžių pakuotes, 60 g kainuoja apie 16 Lt, pusė kilogramo atsieis apie 100 Lt. Bendrovė siūlo ir kitus prabangius užkandžius, pagamintus iš Mongolijos arklių ar kengūrų mėsos.

Šios bendrovės prezidentas Takuma Konno teigia, kad šunys daugeliui japonų yra kaip šeimos nariai.

„Mes tiesiog norėjome pasiūlyti didesnę maisto šunims įvairovę. Kovotojai teigia, kad banginiai yra svarbūs gyvūnai, bet mes manome, kad šunys tokie pat svarbūs. Gal aš kažko nežinau apie banginių medžioklę, tačiau jei tai trikdo žmones, galbūt ir nereikėtų pardavinėti tokių produktų“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (5)