Rečiausio pasaulio vabzdžio „gimimas“ (Video)  (0)

Dryococelus australis – labai reta vabzdžių rūšis. Nuo 1930 m. buvo manoma, kad ši rūšis išnykusi, bet vėl atrasta 2001 m. Dabar jie veisiami zoologijos soduose ir siekiama atstatyti jų populiaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie, gyvalazdžių būriui priskiriami vabzdžiai, dar vadinami Lordo Hau salos gyvalazdžiais vabzdžiais. Ši rūšis buvo paskelbta rečiausia vabzdžių rūšimi žemėje, kai 20 individų buvo rasta Beilo piramidėje.

Šiuo metu vabzdžiai veisiami Melburno zoologijos sode (Australija). Vaizdo įraše matomas žalias nedidelis vabzdys, bet suaugę jie gali būti iki 15 cm ilgio ir tampa tamsiai rudos spalvos.

Dryococelus australis elgesys labai neįprastas: tarp patinų ir patelių yra tam tikras ryšys. Patinai sekioja pateles ir jų veikla priklauso nuo patelių veiklos. Naktimis poros miega kartu, patinas trimis savo kojomis apkabinęs patelę.

Patelės deda kiaušinėlius kabėdamos ant šakų. Patinai juos užkasa žemėje. Po maždaug devynių mėnesių kiaušinėliai išsikala. Jauni vabzdžiai būna žalios spalvos ir aktyvūs dieną, suaugę tampa tamsiai rudi ir aktyvūs naktį.

Įspūdingame vaizdo įraše užfiksuotas vabzdžio išsiritimas iš kiaušinėlio.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)