2-oji auka per pastaruosius 2 mėn.: koviniai šunys įsiveržė į svetimą kiemą ir mirtinai sudraskė vyriškį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arab 2013-05-30 15:00
Tai pala taip iseina kad mes turim jaustis kalti pries zmones su koviniais sunim be ansnukiu ir jei mum ikando tai musu bedos, kad mes neauklejam vaiku ? Ar kaip cia suprast ?
Pumper 2013-05-30 16:00
Prie ko čia kovinis šuo? Nepriklausomai nuo veislės ir auklėjimo išgąsdintas šuo, kai iš nugaros pribėgęs vaikas traukia už uodegos, gali instinktyviai gintis kąsdamas. Ir nei šuo nei šeimininkas čia nekaltas, kaip ir tuo atveju, jei tas pats vaikas į gatvę ne perėjoj prieš mašiną iššoktų ir būtų partrenktas - vairuotojas nebūtų dėl to kaltas.
Pumper 2013-05-30 16:05
Vien čipo neužtenka. Kad tvarka būtų reikia privalomos kastracijos/sterilizacijos, jei nėra įregistruota, kad šeimininkas užsiima veisimu.
immortallt 2013-05-30 16:07
Kai jau bus sučipuotas, reiškia bus registruotas, tada atitinkamai gali ir toliau kažką daryti, bet iš esmės taip.
Simplicity 2013-05-30 16:50
Jūs čia kažkokiam kosmose gyvenat Vietoj to, kad augintiniui uždėti apynasrį, prisigalvojat apie visokius čipavimus, kastravimus ir t.t., ir pan. Jums, iš mokesčių mokėtojų išlaikomų įstaigų, dar per mažai? Partizanų tauta...
Pumper 2013-05-30 17:05
O kuom geriau šimtai benamių šunų ir dešimtys prieglaudų?
immortallt 2013-05-30 17:53
Aš už tvarką. Jei chebra nesugeba patys susitarti, tvarką įvedi prievarta. Tvarką, o ne kraštutinumus.
miau 2013-05-30 18:51
Mane tai antraštė užmušė: nuo kada bandogas (kuris yra molosų mixas ir tik dalis jų turi pitbulių kraujo) ir bulmastifas patapo koviniais šunimis? O šiaip bobelėms elementaraus atsakingumo trūksta... ...reikia prižiūrėti augintinius. turiu didoką šunį, jis su visais draugiškas, bet visada vedu su antsnukiu. Paleidžiamas tik laukuose, įsitikinus, kad šalia žmonių nėra, ir visada užimamas, o ne paleidžiamas "prasiblaškyt". Paprastam praeiviui tikrai neįdomu, ar šuo nori džiaugtis, ar jam koją nukąst. Tai elementari pagarba kitiems žmonėms, kaip ir š... surinkimas. Šuo antsnukio gal ir nenori dėtis, bet į darbą aš irgi nenoriu eit - jei reikia, tai reikia Ir įstatymai jokie nesutvarkys šito, trūks kontroliuojančios jėgos ir reikia žmonių sąmoningumo augimo - kas iš to, kad mentas pričiumpa į mėnesį porą netinkamai vedžiojamų šunų ir su savivaldybe porą kartų metuose reidus padaro, kur visi gražiai nusifotkina ir patalpina savivaldybės tinklalapy ataskaitą...
miau 2013-05-30 18:59
o jei šuo ne kovinis (kurių mieste daug nepamatysit, nes koviniai šunys auginami kovoms ir viešumoje rodosi retai - bet ir žmonių jie nelinkę pult, nešneku apie šiuolaikines visokių pitbulių padielkas, kurių prisipirko "kieti vyrukai" daugiausia iš Rusijos žmonėms pjudyt), o tarkim apsaugai dresuotas aviganis be antsnukio? Aš labiau bijočiau pastarojo varianto. Jei jau norima dar labiau griežtint taisykles, reikia didesnį dėmesį atkreipt ne tik į veisles, skirtas kautis su kitais šunimis, bet ir labiau orientuotis į tų veislių, kurie veisti/auginti/dresuoti apsaugai ir agresijai žmonėms - aviganius (belgų, vokiečių), vilkšunius, daugumą mastifų tipo atstovų (nuo rotveilerių ir azijatų iki bulmastifų) - griežtesnį laikymą ...
1337 2013-05-30 20:13
Pagrindine problema, bent jau lietuvoje, yra nestabilios psichikos sunys a.k.a. "pigesni suniukai be dokumentu". Retas kuris susimasto, kad jie be dokumentu ne be priezasties. Va kada situos namudinius veisejus prades gaudyti ir teisti kaip uz savadarbiu ginklu gamyba, tada ir prades po truputi taisytis situacija. Kitas dalykas sunims ir ju seimininkams turetu buti privalomas dresiravimas. Jei suo nedresiruotas arba nesileidzia dresiruojamas - tai yra bezdzione su granata. Taip pat turi buti aisku veisliu sarasas kurioms reikalingi antsnukiai. Tikrai absurdas yra mauti antsnuki laikai, retriveriui ar haskiui. Toliau istatymais privalo buti uzdrausta laikyti sunis priristus prie grandines. Taip gyvenantis suo nutrukes nuo grandines bus sunkiai prognozuojamas ir tai gali pasibaigti rimta nelaime.
Kučumas 2013-05-31 02:06
Semininkes pasodinti i kaleima,kaip uz zmogzudyste.
Edmundas 2013-05-31 07:55
Gera mintis, bet dažniausiai savininkai išsisuka: čia ne veislinis - mišrūnas. Mišrūnams, kurių psichika dažniausiai nenuspėjama, įstatymo raidė negalioja. Šiaip dar labai tobulintina mūsų teisinė bazė.
Lorentz 2013-05-31 08:16
Pats esu skaudziai nukentejas nuo suns. Gerai,kad dar gyvas likau. Tikrai reikia kazka su jais daryti.
vvv2 2013-05-31 09:17
miau 2013-05-31 12:29
kada žmonės suvoks, kad ne veislėm antsnukius mauti reikia... tarp haskių dažnai pasitaiko agresyvių kitiems šunims atstovų, taigi jie kelia pavojų kitų žmonių augintiniams - kaip ir neišauklėti pitbulterjerų tipo šunys... o tarp retriverių dažnėja agresijos ne tik kitiems šunims, bet ir ir žmonėms atvejų (ir tarp dokumentinių - net bandyta ieškoti genetinio pagrindo, kad eitų eliminuoti agresyvius šunis iš veisimo, bet kol kas nepavyko; o va iš zenenhundų genofondo ir be tyrimų kažkaip tokius probleminius pašalino). Antsnukių, kastracijos (kad nesiveistų), dresūros ir griežtesnės priežiūros reikia tam tikriems individams, o ne veislėms. Ir, žinoma, savininkų sąmoningumo. Tik taip problema bus išspręsta.