Ką daryti, kad pirmieji Marso kolonistai neperkąstų vieni kitiems gerklių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fobus 2013-06-01 13:47
Šiaip keista, kad skrydžiai į Marsą vis už 20 m. Nors kažkodėl tikiu, kad SpaceX padarys revoliuciją su savo daugkartinio panaudojimo raketomis.
Makashi 2013-06-01 15:29
Vakar rase, kad tokiso misijos neimanomos del saules radiacijos, siandien vel diskutuoja kaip ten gyvent... You people are really retarded!!!
sielinas 2013-06-01 15:33
Aha ir aš pastebėjau.
mak 2013-06-01 18:42
Bet kaip lengva straipsnius visokiems delfiams gaminti, kai aplinkui užsienio internetuose pilna kūrybingų žmonių. Susirandi ir išverti - 0 žurnalizmo, aukso amžius. Čia tiesiog toks ne į temą pastebėjimas http://www.theverge.com/2013/5/30/43771 ... astronauts
Dvigubas nulis 2013-06-01 23:32
Ar jūs tokio lygio trolinimą pasiekėt, ar tiesiog nenorit pamąstyti prieš rašydami? Bet kokia sudėtinga technologija - šiuo atveju keliavimas į Marsą - susideda ne iš vieno proceso, o iš daugybės. Viena mokslininkų grupė negali visko aprėpti. Todėl vykdomi, visų pirmiausia, skirtingi projektai - radiacijos poveikis, galimi būdai nukeliauti, psichologinės problemos nuvykus ir t.t. Negi dėl vienos mokslininkų grupės išvadų visi kiti turi nutraukti savo tyrimus ir jų daugiau nepublikuoti? Pagal jūsų absurdišką logiką taip, atrodo, turėtų vykti. Juolab, kad tame straipsnyje buvo kalbama apie dabartines galimybes nukeliauti į Marsą. Tikrai nemanau, kad tai ateityje būtų neišsprendžiama problema.
nondescript 2013-06-02 00:01
Jo, dėl radiacijos man irgi idomu, keista kai tokie "moksliniai" straipsniai vieni kitiems prieštarauja dar idomiau, kaip šitą problemą išsprendė Mars One, kurie jau paruošę planus šimtui metų į priekį...
faktas 2013-06-02 09:57
Problemą jie spręs labai paprastai. Susirinks registracijos mokesčius, praplaus pinigus per Vatikano banką ir kažkur pradings.
sz520qm 2013-06-02 14:16
Nenoriu būti ciniku, bet kolkas visi ženklai rodo, kad kažkas panašaus gali įvykti. NASA pateikė Curiosity duomenis, kurie įrodo, kad kosminių spindulių ir Saulės radiacija yra pakankamai didelė, kad darytų rimtą žalą žmonių kūnams. Ir tai, kad kelionės į Marsą metu žmonės bus apšvitinti didele doze radiacijos jau buvo žinoma seniau, Curiosity tik davė skaitines reikšmes šiam pavojui. Mars One savo interneto puslapyje FAQ į klausimą apie radiaciją kaip atsakymą pateikia "shelter'į", bet jokių konkrečių detalių apie tai neužsimena (tai tikriausiai būtų vandens ar švino bakužė). Ir visgi, vietoj to, kad užsiimtų svarbių techninių ir sveikatos problemų inžinerija, jie užsiima dideliu šou su dalyvių atranka, žmogaus psichologijos tikrinimu (kas jau buvo tikrinta rusų, uždarant žmones 500 dienų, taip pat juk turima duomenš iš ISS ir, tikriausiai, kitų tyrimų) - visiškai ne pirmaeiliais, ir kartais - nereikalingais, dalykais. Kas rimčiau: ar skelbti pasaulinę atranką ir leisti visiems glostyti savo savimeilę pasipasakojant apie save, ar tikslingai ieškoti tinkamų kandidatų kelionei į Marsą tarp gerą fizinę ir psichologinę sveikatą bei intelektualinius gabumus ir pasiekimus turinčių žmonių: pilotų, karininkų, inžinierių, mokslininkų, atletų.
Shinigami 2013-06-02 21:08
Ne į ta puslapį patekote. Šis puslapis skirtas informacijos paviešinimui, o ne mokslinių duomenų ir teorijų vertinimui. Šiame puslapyje tiesiog pateikiama informaciją iš įvairių šaltinių (tame tarpe ir iš skirtingų mokslininkų) nevertinant šių duomenų patikimumo ir teisingumo. Nes tokius vertinimus gali atlikti tik tos konkrečios srities specialistas su atitinkamu išsilavinimų. O kadangi šia informacija ir teorijas pateikia kiti mokslininkai turintys reikiama išsilavinimą - tai ir jų teorijų net ir turintys reikiamas žinias sunkiai gali ginčyti.
Makashi 2013-06-02 21:31
O tu man buitiskai paaiskink kaip jie svinini bunkeri pakels i ora ir dar nuskraidins i Marsa? Nes iki tokiu technologiju mum dar visas sviesmetis. O dar labiau - kaip jie tuose bunkeriuose kariaus, nes ir durniui aisku, kad po Marsa pabegiot negales kaip po laukinius vakarus, tai apie kokius karus cia snekama?
Simplicity 2013-06-02 22:37
Pirma reikia turėti suo kuo skirsti, o tada jau galima pradėti galvoti apie visokias apsaugas nuo radiacijos. Realybė yra tokia, kad neturime jokio kosminio aparato, kuris sugebėtų ekipažą (gyvą) iki Marso nuskraidinti.
immortallt 2013-06-03 01:10
Įdėti killchipus į jų smgenines ir tiek