Visuotinis atšilimas ir grandininės reakcijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fostil 2013-06-03 11:13
Tai ka as dabar tureciau daryti, kad visu tu prognozuojamu nelaimiu isvengciau? As tai siulau nustot finansuot situos "mokslininkus" ir visus atlikusius pinigus investuoti i tikrus mokslininkus ir padet jiem ieskot nauju stabiliu energijos isgavimo budu.
Fobus 2013-06-03 11:33
Tai kad globalinio atšilimo priežastims studijuoti yra išleidžiama mažiau pinigų, nei kad subsidijuojama nafta, ICE automobiliai ir daugelis kitų sričių, kurios stipriai teršia. Ir tu siūlai nesiaiškinti tų priežasčių? Tiesiog išradinėti technologijas nekreipiant dėmesio į jų padarinius? Ir šiaip, dėl įdomumo, kuo tau užkliuvo būtent šiame straipsnyje paminėti mokslininkai? Ar tik todėl, kad jie tyrinėja globalinių atšilimo priežastis ir padarinius?
vvv2 2013-06-03 11:46
devyniaragis 2013-06-03 22:32
na kaip gi medžiai nesugeria šilumos, negi juos aplekia termodinaminiai procesai? Pamatuok to paties medžio žievės temperatūrą liepą ir gruodį . Tamsus medis sugeria daugiau šiluminės spinduliuotės nei baltas sniegas ir atiduoda ją aplinkai šildydamas vėsesnį orą. Tai, kad medžiai turi molekulinius mechanizmus, kuriais dali juos pasiekusios spinduliuotės įsisavina fotosintezės būdu nereiškia, kad jie taip elgiasi su VISA spinduliuote.