Nuo absoliučiojo nulio ligi... būsenos, kai daiktas taptų karštesnis už pačią temperatūrą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

salemas5 2013-06-07 17:34
pilstymas is tuscio i kiaura . visa si straipsni galeciau sutraukti i du sakinius. Kuo didesne energija tuo didesne temperatura, kuo greiciau daleles skrieja tuo didesne energija. Kadangi pagal dabartines teorijas niekas negali skrieti greiciau uz sviesa tai ir daleles negali skrieti greiciau uz sviesa, vadinasi auksciausia temperatura yra tokia , kai daleles skrieja sviesos greiciu.
Dzeux 2013-06-07 18:49
Na kaip - tiesos daug, bet kabliukų palikta. Visų pirma reikia nepamiršti, kad temperatūra yra makroskopinis parametras, tad kalbeti apie CERN'e pasiekiamas temperatūras - nelabai taktiška, o va apie energijas - prašom. Arba tokiu atveju, bent jau nurodyti, kad temperatūra matuojama k (Bolcmano const.)*T vienetais. Kitas dalykas - dar reiktų pasitikslinti, ar kalba eina apie kūno spinduliuojamą bangos ilgį ar apie jį atitinkantį deBroilio bangos ilgį - nes tai ne tas pats. Išspinduliuotas bus didelės energijos fotonas - o jie apskritai yra kvazidalelės, bozonai, turi nulinį cheminį potencialą ir pan... trumpiau - savų niuansų. Kitavertus deBroilio bangos ilgis gana dažnai sutinkamas kvantmechanikoje ir šioje vietoje atrodo panašesnis į tiesą.
vyge 2013-06-07 19:39
Labai įdomus straipsnis, dėkui
Iraq0M 2013-06-07 21:17
Šitas sakinys apskritai tobulas: "..įgyja ketvirtąją agregatinę būseną, kai elektronai išsilaksto velniop nuo branduolių"!
runce 2013-06-08 09:16
"Pasiekusi tokią temperatūrą, medžiaga būna ne kieta, ne skysta, ne dujinė, o įgyja ketvirtąją agregatinę būseną, kai elektronai išsilaksto velniop nuo branduolių. Ši būsena vadinama plazma." į vadovėlius reiktų traukt=D