Kodėl žmonės nesirenka sveiko gyvenimo būdo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-06-10 11:16
Sveikas gyvenimo būdas reikalauja daugiau laiko. Todėl jei reikia 10 metų skirti papildomų pastangų, kad prailginti savo gyvenimą 5 metais - tai ne visiems atrodo naudinga. Geriau 5 metus praleisti smagiai, nei 10 metų kankintis (šie metai yra papildomas laikas prie nugyvento laiko). Juolab, kad didelė dalis žmonių žūva ne nuo lygų, o avarijose, nelaiminguose atsitikimuose ar žmogžudystės metu.
nondescript 2013-06-10 11:53
Bandžiau kažkada gyventi sveikai - sporto klubai, subalansuota mityba, jokio tabako, alkoholio, apribotas laikas prie pc ir tv, žodžiu žiauri dienotvarkė - ilgiau mėnesio neištempiau, tiesiog pasidarė žiauriai nuobodu. Gal čia aš toks gyvenimo sugadintas, o gal tiesiog priprast reikia, bet negaliu atsisakyti gyvenimo malonumų, nesakau, kad jais reikia piktnaudžiauti, bet be jų irgi negerai. Beto paskaičiavau, kad sveikai gyventi didelė prabanga ir piniginiu atžvilgiu (ypač kas liečia sveika maistą, nebent gyveni kaime ir pats užsiaugini).
Sloth 2013-06-10 12:16
Man asmeniškai pagrindinis stimulas gyventi bent kiek sveikiau yra ne prailginta gyvenimo trukmė, bet kokybė. Paprasčiausiai nesinori sulaukus 40 metų suprasti, kad dviračiu važiuoti, ar nubėgti 10kilometrų jau būtų iššūkis. Iš esmės sveika gyvensena gali gyvenimo ir neprailginti ( nelaimingų atsitikimų faktorius ) bet ji tikrai suteikia geresnę gyvenimo kokybę, jei žmogui nors kiek aktualus sportas, aktyvus laisvalaikis gamtoje ir pan.
Shinigami 2013-06-10 13:02
Todėl jog jie nėra mazochistai.
MrT 2013-06-10 13:50
Kodėl žmonės geria ir rūko? Tai yra neišvengiama žmogaus prigimtis ir be šių dalykų gyvenimas yra nuobodus?
vienasniekas 2013-06-10 14:34
Shinigami, daugiausia žmonių miršta nuo širdies ir kraujagyslių lygų, kurios tiesiogiai susiję su mityba ir judėjimu. en.wikipedia.org/wiki/List_of_causes_of_death_by_rate Sveikas gyvenimo būdas nereikalauja daugiau laiko, atvirkščiai- atsiranda daug laisvo laiko, nes nereikia eiti su draugeliais gerti alaus. Daugumai tai jau problema, nes tada nėra kas veikti. Sportuoti pakanka vieną valandą per dieną. O kiek laiko praleidžiama prie TV ar AK? Sunkiausias matyt mitybos klausimas - arba brangu arba neskanu. Kodėl žmonės nesirenka sveiko gyvenimo būdo? Gal todėl kad jį reikia rinktis? Sveikas gyvenimo būdas - tai investicija į save, tai gera savijauta, bet jeigu kažkam yra malonu gurkšnoti alų žiūrint krepšinio varžybas, o bėgioti rytais - kančia, kokio velnio reikia kažką keisti? Man patiko idėja kad storulis turi pirkti du bilietus Kai kam dar reikėtų patiems apmokėti gydymo paslaugas.
andriulis 2013-06-10 14:45
MrT - viskas priklauso nuo žmogaus. Čia toks subjektyvus dalykas, kad kiek žmonių tiek nuomonių. Vienas geria diena dienoj ir žino jog mirs nuo kepenų cirozės, bet jis pragyvens laimingiau nei kitas maitindamasis sveikai, bet einantis į nepatinkamą darbą. Kiekvienam savas kelias. O dėl sveikos mitybos, tai kaip gali ten baisiai sveikai maitintis, kai etiketėje nurodyta sudėtis neatitinka tikrovės?
Luitas 2013-06-10 18:00
Žmogus kaip ir visi gyvūnai yra tinginiai(taupo energiją). Jei galima ko nedaryti arba padaryti lengviau tai tokį ir pasirenka kelią. Bet visgi kai kurie žmonės yra Žmonės turintys valią ir galintys pakeisti savo gyvenimą į gerą. Galima būti bomžu ir gyventi šiukšlyne, galima dirbti nekvalifikuota darbą ir gyventi, galima mokytis ir gyventi. Sportas, negėrimas, nerūkimas nėra kankinimasis, tai tik žingsnelis link kokybiško gyvenimo. Mažiau streso, ramus miegas, nėra skausmų, daugiau laiko produktyvaus laiko.
Shinigami 2013-06-10 21:35
Tai yra tik tavo asmeninė nuomonė, o ne faktas. Kaip ir vegetarizmas. Jei tau patinka "gyventi sveikai" tu taip gyveni ir esi sveikas ir laimingas. Bet tai nereiškia, kad taip ir kitiems patinka ar turi patikti gyventi. Todėl daryti tai kas tau nepatinka yra kančia. O jei darai tai kas tau nepatinka, tada pradedi stresuot ir taip tik sugadini savo nuotaiką ir sveikata. Ir darymas tai kas tau nepatinka yra savęs kankinimas (mazochizmas).
kitty 2013-06-11 11:16
Nusipirkau sportinius batelius, kad jau pinigus isleidau (juos labai taupau)- emiau begiot, kad jau begu-reguliariai- kad jau reguliariai- karta i diena- kai karta i diena tai ta diena kunas praso sveikesnio maisto-sveikesnio maisto ir gauna- jauciuosi zymiai energingesne, zvalesne, ramiau miegu (del to nereikia 10 valandu, uztenka ir 6-7), susitaupo laiko... Zodziu gavosi uzburtas ratas, kuriuo labai dziaugiuosi Reikia tiesiog pabandyti-pajusti ta laisve, veja, dziugesi,uzpludusi po treniruotes- ir tai motyvuoja savaime :} Kiekvienam rinktis kas jiems labiau prie sirdies (jei esi absoliuciai laimingas del tokio sprendimo tai ne taip jau ir kenks-organizmas daugiau antikuniu,seratonino gamins), bet kad dauguma ne nepabando pabandyt,o jau turi nuomone! Sutinku su Luitu- taupyt energija esame linke, bet jei darytume tik tai,kas patogu, niekada nebutume atsistoje ant dvieju koju
Sniffleslt 2013-06-11 17:59
Pries vienerius metus, gerdavau alu kiekviena diena, rukydavau ir valgydavau junkfood. Namuose sedeavau prie AK taip pat kaip ir darbe, savaitgalius leisdavau "baliavodamas" su draugais. Rytais visad jausdavaus pavarges ir tingus. Bet viena diena nusprendziau nueiti i netoliese esanty sporto kluba, uzkabino, uzkabio - ir nepaleizia iki siol. Pradejau sportuoti apie 4-5 dienas per savaite. Pakeiciau junkfood i daug baltymy ir letai virskinamu angliavandeniu turinti maista: liesa mesa, darzoves, vaisiai, neapdirbti grudiniai produktai ir t.t. visiskai sustojau gerti, nes pasidare gaila nuodity savo organizma ir naikinti viska ka pasiekiu sunkiu darbu saleje. Rukyti mesti buvo sunku, bet pagalvojes, kad tai paskutine "blogybe" likusi mano sarase, pavyko ir tai. Atvirai niekad negalvojau, kad galeciau taip gyventi, visad maniau, kad rukyti ir gerti sustoti negalesiu. Bet dabar galiu pasakyti, kad kazkokiu tai valios pastangu ir panasiai cia nereikia, labiau uz viska reikia noro keisti ir tobulinti savo patie kuna ir geraja puse. Rekomenduoju visiems pabandyti bent nueiti pasportuoti keleta kartu, galbut jumis irgi UZKABINS