Nikaragva leido Kinijai statyti alternatyvą Panamos kanalui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Deidavas 2013-06-10 18:25
Va va. Visas pasaulis nesuvokiamai prišėrė miegantį drakoną ir dabar pradės po biški jaust ką pridarė. Baltarusija, Nikaragva. Tuoj dar sulauksim grandiozinių planų visose strateginėse planetos vietose. Realiai dabar visa Žemės moderni populiacija yra priklausoma nuo Kinijos pramonės. Tas prakeiktas kapitalizmas padarė savo (Jau). Ateityje būtinai reiks keist dabartinį ekonomikos modelį, kuris yra grįstas pelnu. Aklu pelnu. Kaip sakoma: nepeik esamo boso, nes sekantis gali būt dar baisesnis. Vargu ar kas galės dabar sulaikyt ar nors kažkiek konkurtuot su Kinija, artimiausią amžių.
Rukis 2013-06-10 19:17
Žinoma jei Rusija (+Kitos jai prijaučiančios šalys) nekonfrontuos su Kinija, o su ja bendradarbiaus ir lys jai į užpakalį, tada JAV viena tikrai nesugebės pabūti atsvara Kinijos galiai. Greičiausiai JAV užsienio politika judės platesniu mastu. Gal būt ateityje mažiau girdėsim "JAV NR1!", bet išgirsim "NATO NR1!" ar kažkokį kitos alternatyvios vakarų pasaulio draugijos/sąjungos/aljanso skanduojamą vardą. Bet tai nereiškia, kad Kinija nekurs savo sąjungų ir aljansų su kaimynėmis ir ideologiniais draugais (Laosas, Vietnamas, Kuba)
Deidavas 2013-06-10 20:04
Rusija, kiek žinau, tai palaiko gan artimus santykius su Kinija. Vis tik komunistinės šalys... NATO niekad nebuvo stirpi jėga ir, manau niekad nebus Čia šaltojo karo atgyvena. Gerai įsižiūrėjus, tai juokinga net daros... pvz su NATO policijos misija Lietuvoje. Mes +LV, EST esam tikrasis ir labai svarbus strateginis taškas tarp "Vakarų pasaulio" ir rytų post-komunistinio bloko. Ta prasme, esam FRONTAS, kurio svarba yra begalinė. Užima mus, Rusija gauna visiškai laisvą priėmimą prie šiaurės ir vakarų Europos. Gali nuleist savo povandeniių laivų flotilę (kuri yra labai baisi) ir siautėja po šiaurės europos vandeinis, praktiškai vienvaldžiaudama. O ką į tai Šiaurės Aliancas? Du lėktuvai patruliojantys??? DDDDD JAV nėra išeitis, bet jie labiau sugyvenami, manyčiau. Be to, mes jau esame "vakaruose" su ES įstojimu, tai kelio atgal nebėra. NEBĖRA. O Kinija turi tiek žmogiškuosius resursus, tiek be galo išvystytą pramonę. Jiem nereik alijancų. Jie dabar turi resursus "investuot", kaip, kad JAE daro su turizmu. JAE - realiai šūdai paskutiniai, bet nafta... O čia tas pats, tik, kad pramonė... MILŽINIŠKA, sunkiai suvokiama. Mes sukūrėm, su iPhonais, ir visais kitais nereikalingais dalykėliais. MES. MES ir niekas kitas. Belieka tikėtis geriausio.
Algucis R 2013-06-10 21:12
Taip, patys kalti, vakarų civilizacija tapo tokia godi, kad susivalgys pati save, ir nėr ko zurkt kad kiniečiai nori valdyt pasaulį, kiekvienas jų vietoj taip elgtūs. Bėda gal tik tokia, kad ir kinai jau nenori dykai dirbt, nori gyvent prabangiai, vadinas prasidės ir jų nuosmukis
Deidavas 2013-06-10 21:42
Taip, bet dabar atėjo jos valdymo laikotapris. Ir visi šie ciklai bus, iki kol visuomė neatsisakys pelno idėjos. Laikas tapt VISUOMENE, o ne alkanų hienų cirku. Visuomene, kuri yra varoma moralės. Bet taip dar ilgai nebus...
vanduo4 2013-06-10 23:32
Tai tipo Drakona prisere, o patys badu mirsta? Niekas nieko nesere jeigu tai neapsimokejo. O palyginimui: Kinijos BVP pasieke 4 trln.$, o JAV 12 trln.$. Taip, kad Kinija auga, nes turi daug zmogiskuju resursu, taciau kitos salys irgi auga. JAV jau turi 350 mln. gyventoju (1/4 kinijos), kuriu kiekvienas pagamina tiek pat kiek keli kinai kartu sudejus. Kinija auga kiekybiskai bent kolkas.