Tyrimas: kūdikio intelektas priklauso nuo jo mitybos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fobus 2013-06-20 12:31
tai pala, nesupratau. Ar galvos apimtis ir didesnis svoris reiškia, kad tik 6 metų vaikai pasižymi aukštesniais protiniais sugebėjimais, o augant toliau kiti pasiveja? Ar šis pranešumas išlieka ir suaugus? Kitas dalykas, dėl ko jie įgauna svorio? Ar buvo kontroliuoti kiti aspektai, kaip tėvų išsilavinimas, šeimos pajamos, etc? Nes jie gal nepriauga svorio, nes šeima vos suduria galą su galu? Ir trečias dalykas, intelektas yra labai stipriai paveldimas. Dabar iš straipsnio galima susidaryti tokią prielaidą, kad jei priversite vaiką daug kimšti maisto, jis priaugs svorio ir bus protingesnis. Bet gal jo genetika to neleidžia? Iš straipsnio sunku susidaryti vaizdą, kas ir kaip tame tyrime buvo..
Shinigami 2013-06-20 13:15
Straipsniai nėra moksliniai tyrimai. Tai tik pranešimas, kad vienoks ar kitoks mokslinis tyrimas yra atliktas ir pateikiami svarbiausi faktai. Bet dėl per trumpo jų aprašymo jie gali nesudaryti pilno tyrimo vaizdo. Todėl perskaičius straipsnį ir susidomėjus mokslinių tyrimų reikia paieškoti pilno tyrimo medžiagos.
Laima_ 2013-06-20 14:19
Čia aprašyta, kaip kūdikiui priaugti 100g per pirmąsias minutes po gimimo: http://informuotaspasirinkimas.blogspot ... aujas.html Jeigu tai įvyksta - kūdikiai gauna didesnes geležies atsargas, o tai jau smarkiai koreliuoja su intelekto įvertinimais mokykliniame amžiuje (žr. nuorodas į tyrimus straipsnio apačioje)
Fobus 2013-06-20 16:21
Kai tiek mažai informacijos pateikiama - apskritai kokia prasmė tada rašyti straipsnį? Geriau jau tikrai susirasiu originalą...