Žmogaus evoliucija gali pasisukti taip, kad dantų ataugs neribotai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pausla 2013-07-16 13:33
Nesuprantu kaip galime evoliucionuoti jei nebėra selekcijos. Juk tikrai treti ar ketvirti dantys nepadės mums susilaukti daugiau palikuonių, nebėra kovos dėl išlikimo ir poravimosi.
Azuolas 2013-07-16 14:08
Nu ir tarkim dabar gimsta koks Petras Petraitis su neriboto dantų ataugimo genu. Kaip jis jį paskleis, kad persiduotų visai žmonijai? Ar ši savybė padės jam susirast labai daug moterų ir paskleis labai daug palikuonių (tas "labai daug" tai turėtų būti ženkliai daugiau už kitus žmones.)? Manau, kad savybė "jam atauga dantys" priešingos lyties patrauklumo požiūriu dar nusileidžia prieš "jis turtingas" ar "jo gražus pilvukas". O vaikų kiekis išsivysčiusiose šalyse yra dažnai pasveriamas ir apgalvojamas pagal savo finansines išgales ir rūpinasi tėvai visais savo vaikais, nesvarbu ar turi dantų ataugimo geną ar ne. Tad nelabai aš čia įžiūriu tokios žmonių evoliucijos... Nebent žmonės keisis dirbtiniu būdu, "pasikoreguos" savo genus, kaip tą daro šiuo metu su kukuruzais.
Unikali durnaropė 2013-07-16 14:47
Ir kam dabar reikėjo tą sviestą sviestuot?
sigitas69s 2013-07-16 16:53
""Mūsų gyvenimo trukmė dabar kur kas ilgesnė nei anksčiau, valgome kitokį maistą, todėl riboti žmogaus dantų ištekliai evoliucine prasme nebenaudingi, - samprotauja G. Freizeris." Gal kas žinote kaip tai smegenims paaiškinti, išaiškinti ar pn.???
shift 2013-07-16 18:32
1. Ar yra įrodymų kad žmogus "evoliucionuoja būtent šia linkme? Ar nors vienam ataugo dantys? 2. Jei kišam nagus prie genetikos, tai pamirškim žodį "evoliucija", nes tai jau labiau kryptinga "inžinerija". Vienu žodžiu ...pasakos.
mobilunkas 2013-07-16 19:25
na pirmiausia reikia kalbet kad proto dantys beveik pas nieka gerai nebeisdygsta, kad ketvirtus dantis daznai rauja ortodontai, nes dantu lanke vietos maza, zodziu gamta pirmiausia turetu sumazint dantu skaiciu iki 28-24, na o poto jau sprest ar reikia dar 1 dantu kartos, kai maistas ir taip toks minkstas kad dantys net nebezino i kuria puse beaugt