Moldovoje pacientus chirurgai operavo naudodami statybinį grąžtą ir reples (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kilgoras Trautas 2013-08-20 18:52
Teko pačiam būti 9 ortopedinėse operacijose (nešiojau du Ilezarovo aparatus viena šoninės fiksacijos aparatą), tai galiu pasakyti ir Lietuvoje traumatologai/ortopedai gan plačiai naudoja statybinius įrankius. Per vieną operaciją mačiau su akumuliatorinių Makita gręžtuvu man per blauzda pergręžė titanini strypą/vielą tempimui (kaip ir šiame video), taipogi girdėjau panašu garsą į akumuliatorinio statybinio gręžtuvo ir kai dėjo man, Ilezarovo aparatą, be to ir nuimant Ilezarovo ar "šoninės fiksacijos" aparatus buvo naudojamos didelės statybinės žnyplės vielai kirpti ir paprastos replės ir vieloms ištraukti ar paprasti veržliarakčiai varžtams išsukti. ir tame aš nematau nieko keisto nes ir spec. ortopediniai griežtuvai beveik niekuo nesiskiria arba net tokie pat: http://www.spectrumsurgical.com/product ... Shroud.php http://www.toolstop.co.uk/makita-df330d ... ite-p62448
Eidumukas 2013-08-20 19:40
Na, nebent dėl sterilizavimo galima prikišti, kaip gydytojas ir minėjo, bet šiaip daugiau nieko blogo tame nėra. Apskritai, daug kas, kas susiję su spec. paskirtimi, pabrangsta kažkokiu būdu, pvz., yra cheminių medžiagų, kurios kainuoja kelis ar keliolika kartų daugiau, kai naudojamos siaurame rate specialistų, nors paprastiems mitingiesiems tokios pat sudėties cheminės medžiagos daug pigesnės.
moo 2013-08-20 20:01
O nėra taip, kad med. variante kažkas yra spec. "patiuninta"? Koks nors apsukų greitis, jų stabilizavimas ir pan., jau nekalbant apie ypatingą garantiją gaminiui? Tas pats su chemikalais, pvz garantuotas "švarumas", kai tuo tarpu paprastame variante leidžiamas priemaišų kiekis?
RugileRar 2017-07-24 04:01
Taip, būtent - ortopediniai įrenginiai kartais oficialiai galinami lygiai tokie patys tokių pačių firmų, tik kainos kelis kartus skiriasi. Ir blogas įrenginys gero specialisto rankose gali tapti puikiu. Taigi nuo chirurgo daugiau kas priklauso, nei nuo grąžto ar varžtų. Ir nesijaudinkit dėl dezinfekcijos - kiekviena dalis yra apdorojama tam tikromis medžiagomis, kurios nepalieka galimybės mikrobams veistis. Kiekvienoje ligoninėje.