NASA parodė, kaip vyks pilotuojamas asteroido užgrobimas (Video)  (4)

NASA publikavo vaizdo klipą, kuriame parodyta, kaip vyks asteroido aptikimo, užgrobimo, perorientavimo ir tyrimo ekspedicija – galima pamatyti visą procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas finansuojamas iš JAV biudžeto lėšų, bus siekiama sužinoti kuo daugiau informacijos apie potencialią netoli Žemės besisukiojančių kosminių objektų grėsmę, taip pat kuo geriau ištirti pačius asteroidus.

NASA sukūrė gana išsamią ekspedicijos koncepciją, tuo tarpu 2014 metais bus sukurtas detalus planas. Tuo pačiu metu mokslininkai ir inžinieriai svarsto kelias alternatyvas, o taip pat idėjas, kurios bus pasiūlytos JAV piliečių. Ši ekspedicija turėtų paspartinti raketos „Space Launch System“, kosminio laivo „Orion“ ir kitų naujausių aparatų bei technologijų kūrimo procesą.

NASA darbuojasi prie naujos koncepcijos nuo 2013 metų liepos mėnesio. Agentūra surinko po visą šalį išsibarsčiusių padalinių vadovus, kad galėtų išstudijuoti įvairius sumanymus, kurių bus galima imtis kiekvienoje ekspedicijos fazėje, o taip pat aptarti sunkumus, kurie susiję su technine realizacija.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (4)