Daugiausiai uždirbantis visų laikų sportininkas buvo... Senovės Romos važnyčiotojas  (8)

Nors golfo žaidėjas Tigeris Woodsas yra daugiausiai pelno gaunantis sportininkas, tačiau net ir jo alga atrodytų nerimta, palyginus su 2-ojo mūsų eros amžiaus Romos karietų lenktynininku Gajumi Dioklu (Gaius Appuleius Diocles).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tigeris Woodsas gali pasigirti turtu, viršijančiu 1 milijardą dolerių. Įspūdinga suma, vis dėlto, nepalyginama su Gajaus Dioklo 15 milijardų dolerių (pagal pajamas, perskaičiuotas į šiuolaikinį valiutos kursą), kuriuos jis sukaupė per savo 24 metų karjerą. Ši suma jam suteikia visų laikų brangiausiai apmokamo atleto vardą.

Dioklas savo laiku buvo vienas ryškiausių karietų lenktynininkų. Savo karjerą pradėjo, būdamas vos 18 metų, ir ją tęsė net 24 metus. Tai buvo neįtikėtina karjeros trukmė, turint omenyje tuometinių lenktynių pavojingumą. Tai, iš esmės, būdavo „viskas leidžiama“ tipo lenktynės, trunkančios 7 ratus. Kiekvienas iš vairuotojų dar turėdavo ir riestą kardą, jei koks oponentas priartėtų per arti.

Per savo karjerą Dioklas sudalyvavo 4 257 lenktynėse, o laimėjo 1 462 iš jų (Dar 1 438 kartų užėmė antrą ar trečią vietas). Dažniausiai šis sportininkas dalyvaudavo 4 arklių karietų varžybose. Ir neretai nugalėdavo net pačius geriausius važnyčiotojus.

Ypač garsus firminis lenktynininko manevras buvo staigus išsiveržimas į priekį netoli finišo. Beveik trečdalį savo laimėjimų jis pasiekė būtent paskutinėmis sekundėmis aplenkdamas priešininkus. Po atsistatydinimo iš šio sporto, kiti lenktynininkai ir Dioklo fanai Romoje pastatė jam paminklą. Iš jo ir žinome kai kuriuos tikslius sportininko karjeros skaičius.

Visas Gajaus Dioklo uždarbis iš prizų siekė 35 863 120 sestercijų. Pavertus šiuolaikine valiuta, tai siektų 15 milijardų dolerių, arba 38 milijardus litų. Tuo metu tokios sumos būtų užtekę grūdais išmaitinti visą Romos miestą vienerius metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Tomas Asminavičius
(18)
(0)
(2)

Komentarai (8)