Rudenį apgirtę briedžiai - įprastas reiškinys: Švedijoje rastas į sūpynes įsipainiojęs girtas briedis  (1)

Rudenį apgirtę briedžiai yra įprastas reiškinys. Gyvūnai apsvaigsta prisivalgę obuolių ir kitų vaisių, kurie nukritę ant žemės pradeda pūti. Vaisiams pūnant juose atsiranda alkoholio. Taip pirmadienį Stokholme buvo rastas į vaikiškas sūpynes įsipainiojęs briedis. Manoma, kad gyvūnas buvo apsvaigęs nuo supuvusių obuolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sąmyšis kilo, kai vienas Vato salos, priklausančios Stokholmo salynui, gyventojas šalia jo namų esančioje žaidimų aikštelėje pastebėjo briedį, praneša thelocal.se. Vyriškis iš karto kreipėsi į policiją. „Briedžio ragai buvo įsipainioję į supynių grandines ir jis negalėjo pajudėti,“ - teigė Stokholmo policijos atstovas Ulfas Lindgrenas. Pareigūnai apie gyvūną pranešė vietos medžiotojui, tačiau dar prieš jam atvykstant briedis sugebėjo išsilaisvinti. Supynes gyvūnas nusitempė kartu su savimi. Vėliau šios buvo rastos numestos 250 metrų atstumu nuo žaidimo aikštelės. Tačiau tuo ši keista istorija nesibaigė. „Įdomu tai, jog briedis grįžo atgal į sodą (kuriame buvo prisivalgęs supuvusių obuolių – red. past.). Tokio elgesio negaliu paaiškinti. Jis galėjo būti girtas, nors dėl to nesu 100 procentų tikras. Man yra tekę anksčiau matyti girtus briedžius, bet nežinau, ar taip buvo ir šįkart,“ sakė policijos atstovas. Tai ne pirmas toks atvejis Stokholme šį mėnesį. Kaip praneša huffingtonpost.com, rugsėjo pradžioje tame pačiame archipelage esančios Ingaro salos gyventojas negalėjo patekti į savo namus, nes duris buvo užtvėrę penki apsvaigę briedžiai. „Girti briedžiai pasitaiko pakankamai dažnai ir savo elgesiu labai primena nuo alkoholio apsvaigusius žmones,“ - teigė Ulfas Lindgrenas.
Rudenį apgirtę briedžiai yra įprastas reiškinys. Kažkurį rudenį jau rašėme apie iki žemės graibymo prisiobuoliavusį briedį, nebesugebėjusį nulipti nuo obels, kurioje girių karalius iš visos širdies vaišinosi. Gyvūnai apsvaigsta prisivalgę obuolių ir kitų vaisių, kurie nukritę ant žemės pradeda pūti. Vaisiams pūnant juose atsiranda alkoholio. Apsvaigę briedžiai mažiau baidosi žmonių ir jų gyvenviečių, netgi priešingai – sutikę žmones nori bendrauti.

Tačiau nereikėtų pamiršti, jog briedžiai – laukiniai gyvūnai, todėl sutikus šį gyvūną reikėtų būti atidiems. Ypač sutikus girtą briedį.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(12)
(0)
(1)

Komentarai (1)