Gyvūnai kosmodromuose 2: į kosmosą paskui varlę susiruošė ir šarvuotis bei buldoginis šikšnosparnis (Video)  (0)

Prieš keletą dienų kosminiais skrydžiais besidominti bendruomenė klegėte klegėjo, išvydusi kartu su raketa į kosmosą startavusią varlę. Užvakar, rugsėjo 18 d., Kanaveralo kyšulyje (Florida, JAV) startavusi "Atlas V" raketa surežisavo naują kuriozinį vaizdelį su kosmodromo teritorijoje šmirinėjančiais gyvūnais. Šįkart interneto sensacijos herojumi tapo šarvuotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

4:10 val. ryto vietos laiku startavusi raketa į orbitą iškėlė JAV Karinių oro pajėgų ryšio palydovą AEHF-3 (Air Force’s Advanced Extremely High Frequency). Raketos startas taip ir būtų nugrimzdęs užmarštin, jei ne starto procedūros tiesioginę transliaciją ankstyvą metą akylai stebėję raketų fanatikai. Vienas iš jų pastebėjo, kaip įsijungus raketos varikliams, iš slėptuvės išbėgo panikos apimtas gyvūnas šarvuotis.

Išgąsdintą gyvūną pamatysite (verta įsijungti viso ekrano režimą) pirmomis vaizdo siužeto sekundėmis, kai įjungiami raketos varikliai, o iš variklių tūtų pasipila liepsnos ir dūmai (maždaug nuo 0:20 iki 0:27 sekundės, kairiau ir ties ekrano viduriu). Daugelis mano, kad ten iš tikrųjų nufilmuotas šarvuotis, nes šie gyvūnai ir gyvena Floridoje, ir moka greitai bėgioti.



Šarvuočiai gyvena daugelyje pietinių JAV valstijų, jie neretai pastebimi ir pakrantės teritorijose netoli kosminių objektų. Bet tik ne raketų starto vaizdo siužetuose!

Nelaimėlis papildė ne tokias ir retas likimo brolių gretas, iš kurių pasaulinę šlovę įgijo maždaug prieš savaitę Virdžinijoje kartu su kita raketa ir zondu LADEE į kosmosą kilusi varlė.

Ta proga buvo prisimintas ir dar vienas kuriozinis epizodas. 2009 m. kovo 15 d. misijos STS-119 starto procedūros atgalinio skaičiavimo metu ant degalų talpyklos pastebėtas ir nufotografuotas buldoginis šikšnosparnis (angl. – free-tailed bat).
Visų šių vargšiukų (taip pat ir startuojantį "šatlą" atakavusio grifo) likimas turbūt liūdnas, nors kas žino... Gal šiam šarvuočiui pasisekė labiau. Jie juk turi šarvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)