Sovietų eksperimentai su gyvais begalviais ir dvigalviais šunimis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2013-09-25 23:01
Jo išsaugokime labaratorinę žiurkę, ir paaukokim žmogaus gyvybę... O gal paleiskim tas žiurkes, kad išėjusias po dienos suėstų Petro Katinas, ir tada bus geriau, nei paaukoti ir rasti vaistą, kuris padės tūkstančiams ar net tam kuris kritikuoja?
Heksogenas 2013-09-25 23:06
Na gal buvo paminėta.. Bet esmė tokia, jei būtų galimybė kaip nors pakeisti tai jau būtų pakeista, nes gyvūnai auginiams sąlygos ir visą kitą kainuoja kosminius pinigus, negalvokit, kad ten tik centai (pelės pigiausios musėt, o įsivaizduojat kiek lėšų reik šunimis katėms išlaikyti čia jums ne naminis pet'as?).. Viskas griežtai reglamentuota ir turi atitikti įstatymus. Niekas nejaučia malonumo dirbti su jais ir jei yra galimybė pakeisti keistų, kas galvojama ateitį tai ląstelių kultūros, na jos yra ir dabar šį bei tą bando ir tikrai dirba su jomis, bet jos negali atstoti visos gyvo organizmo sistemos, tai gi niekur nepabėgsi, nes galinį produktą vis tiek teks bandyti ant gyvūnų.
Valkirja 2013-09-26 00:32
Teko ir man dirbti su laboratoriniais gyvūnais. Tuo metu auginau žiurkę, o pats pirmas šiltakraujis gyvūnas su kuriuo reikėjo dirbt irgi buvo žiurkė, nužudyt, prapjaut, išimt...Taigi beliko apie tą gyvūną galvot tik kaip apie daiktą, darbo priemonę, bet tik tuo metu. Kad ir kaip bebūtų, tai vis tiek gyvas padaras, kuris jaučia skausmą, yra labai protingas padaras ir pan. Juolab, kad mano žiurkė buvo lyg sumažinta šuns versija, tai lyg šiol gaunasi didelė priešprieša morališkai. Tačiau tikiuosi atsiras ir kitų alternatyvų tam tikriem tyrimam, nors ir dirbt tenka su laboratoriniais gyvūnais karts nuo karto, bet gyvybę reikia gerbt ir laikyt bendrai tai tik darbo įrankiu, užaugintu, kad po to būtų nužudytas yra amoralu.
punktyras 2013-09-26 01:39
Moralė – susitarimo reikalas. Kas moraliau – išbandyti naujus vaistus su gyvūnais, ar su žmonėmis? O kas moraliau, kad medicinos studentai chirurgas skrostų tik gyvūnėlius, ar ir žmones? Ar moralu gydytis, suvalgant tave nužiūrėjusio žmogaus, dėl ko, be abejo ir susirgai, kepenis ir širdį ir padarius iš jo iškamšą? (Per Discovery šiandien pasakojo, prisiminiau . Be abejo, tuščias žiaurus elgesys (taip pat ir su gyvūnais) nepateisinamas ir baustinas, tačiau šiuo atveju, esu tikras, tikslas pateisina priemones ir kol nėra geros alternatyvos, bijau, taip ir tęsis.
Corsair 2013-09-26 02:39
Cia jau per ziauru, vienas dalykas bandyti vaistus ant gyvunu, kitas nupjovineti sunims galvas, prisiuvineti ir ziureti kaip sunys gaista.
punktyras 2013-09-26 04:10
Žinoma, geriau pjaustyti galvas, plaučius, širdis žmonėms ar iš bėdos – beždžionėms, taip bandymų ir klaidų metodu stengiantis rasti tinkamą metodiką – tikslesnis modelis. Bet va, nujaučiu, kad visgi visuomenė palankiau reaguotų į tradicinių ir pigesnių laboratorinių gyvūnėlių naudojimą, kaip ciniškai tai beskambėtų.
Saldutis 2013-09-26 09:10
Labai "įdomi" tavo "logika", aš norėdamas pagrįsti teiginį, kad eksperimentai su gyvūnais gali turėti alternatyvą turiu šį teiginį įrodyti, nes kitaip tai tik mano neracionalaus "tikėjimo iš troškimo" pavyzdys, tuo tarpu tu savo tiesos, jog alternatyvos nėra ir ji negalima neprivalai įrodyti (ją vėlgi privalau įrodyti aš) - ir tai nėra "tikėjimo iš troškimo" pavyzdys, kitaip sakant tai nėra tavo noro, tikėjimo neparemto argumentais pavyzdys. Kitaip sakant, aš turiu įrodyti kad yra, bet tau įrodyti, kad nėra nereikia, nes tai savaime suprantama tiesa? Kodėl? Tu ir negalėtum įrodyti, nes jau turi išankstinę nuomonę, kuri akivaizdžiai yra labai "racionali" nes pasireiškia tokiomis subjektyviomis, vaikiškomis ir netgi mergaitiškomis metaforomis (žyminčiomis regresą) kaip elfai, rožiniai skraidantys drambliai, vienaragiai.
HAL9000 2013-09-26 11:10
Saldutis, o tu bent pagalvojai apie esminę savo logikos klaidą. Jei kažko šiuo metu NĖRA ir TAI dėl šios priežasties NĖRA NAUDOJAMA, nes naudojama kažkas kita, tai būtent ir turi užsiimti įrodymais tas, kas teigia iš savo fantazijų priešingai. T.y. būtent TU dabar sufantazavai, kad (galbūt) YRA kitų būdų. Tau ir bando pasakyt, jog tokiu atveju šią fantaziją įrodinėt turi BŪTENT TU. Jei būtų atvirkščiai, tarkim visuotinai būtų visiems šios srities specialistams žinoma, jog yra bent keli metodai ir juos visus galima sėkmingai taikyti, o tavo oponentas staiga pareikštų, jog taip NĖRA, tada jis turėtų įrodinėt savo fantaziją, jog NĖRA, NEGALIMA, yra TIK TAS VIENINTELIS ir NĖ JOKS KITAS metodas. Ar suvoki logiką, hipotezių kėlimą ir įrodinėjimus? Tau ir norėjo pasakyti, jog sveiko proto žmonės žino, kad nėra vienaragių, o jei nori, kad kažkas jais patikėtų - įrodyk, kad jie egzistuoja.
chui paryši 2013-09-26 11:32
Mano akimis tai įdomūs pažinimą skatinantys eksperimentai. Kur bandymai atliekami su žmonėmis žiauroka. Bet visada bus tie kur daro ir tie kur verkšlena.
kionig 2013-09-26 12:06
, kartais PETA org. nepriklausai?
Arthuras 2013-09-26 12:44
Man juokinga, kai žmonės prieina iki tokio lygio, kad labiau vertina gyvūnus ir labiau jų gaili, nei žmonių. Kažkoks nukrypimas... Nei laboratorinės žiurkės nei kiti gyvūnai neišnyks, jei juos naudos vaistų, gydymo būdų atradimui. O pagal salduti, turbūt turėtumėm pirma uždraust visus vaistų bandymus su pelėmis, kas visiškai sustabdytų vaistų atradimus tik tam, kad būtų atrastas kažkoks stebuklingas būdas bandyti vaistus nenaudojant gyvūnų?..
Saldutis 2013-09-26 13:50
Kviečiu visus pasirašyti peticiją, nedaug betrūksta balsų ir gal pavyks pasiekti kad ES gyvūnai nebūtų naudojami eksperimentuose. Visiems pasirašiusiems iš anksto labai dėkoju. https://ec.europa.eu/citizens-initiativ ... iveLang=lt
kionig 2013-09-26 14:18
Pasvajok ir praeis Seniau buvęs straipsnis ta pačia tema: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 432#326432 Niekas taip ir neišaiškino, kaip ir ką jaučia gyvūnai Dabar išvis visas tas kvailas peticijas gali pasirašinėti kiek nori. Jos neturi jokio realaus svorio sprendimams, kuriuos priima valdžia. Aš tai žiūriu, kad čia dabar labai verkiama dėl tų gyvūnų ir jų jausmų, kai niekas negali pasakyti kokie jie. Lygiai taip pat visos karvės, kiaulės skerdžiamos kasdien ir pateikiamos prekystaliuose. Tavo minkštos širdelės tai nejaudina? P.S. Va kaip čia yr! Saldutis pastarajame straipsnyje irgi buvo apsireiškęs.. Ir dainelė ta pati kaip ir čia Jau ryškiai priklausai PETA arba panašioms organizacijoms P.P.S. Kai reikės mr. Saldučiui gydytis, jam pasiūlysime placebą. Jei neišgis ir pakratys kojas - jo pačio bėda
Hmz 2013-09-26 15:39
Kokia ta "mano tiesa"? Specialiai peržiūrėjau savo žinutes ir nė vienoje neradau griežtos pozicijos, kad apsieiti be bandymų su gyvūnais visiškai neįmanoma. Tad man įrodinėti paprasčiausiai nėra ko - lygiai kaip ir žmogui, kuriam prekybos agentas pristatinėja kokį nors naują patentuotą batų tepalą. Beje, kuris iš mūsų turėtume įrodinėti/neigti teiginį, kad tu esi PETA apmokamas komentatorius?
Windas 2013-09-26 15:50
Saldutis o valgyt gyvunus galima ar ne?:) nes jei ka ash savo "maista" tik neparuosta mokslo labui dovanoju:P o jei negalima valgyt tada ir augalu pagailekime.. jug nuskynus augaliuka jis jug supuna, nudziusta galima ivardinti mirsta.. tai ka tada valgyt? O jei 2 gyvunai laukinej gamtoje susipjauna gal 1 i kalejima uzdaryt?:D nes kitu atveju kazkuris ish ju mirs:P
Arthuras 2013-09-26 20:51
O aš verčiau pasirašyčiau už peticiją, kuri palengvintų mokslininkų darbą su gyvūnais vardan naujų medicinos atradimų žmonijai. Nes kiek girdėjau, užtrunka gana ilgai, kol gaunamas leidimas atlikti eksperimentus su gyvūnais.
Exos 2013-09-26 21:54
Unit 731 baisu
kionig 2013-09-26 22:05
galėtų šiuo klausimu pasakyti?