Tikroji dantų pastų tūbelių žymėjimo spalvomis reikšmė (Video)  (9)

Internete, ypač, jeigu lankotės socialiniuose tinkluose, draugai kartais pasidalina nuotrauka, kurioje pavaizduotos dantų pastų tūbelės ir mistiniai jų spalvų paaiškinimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažniausiai būna prierašas: „Saugokitės pirkdami dantų pastą. Pakuotės apačia yra pažymėta spalviniu ženklu. Ir aš žinau, ką reiškia tos spalvos! Žalia: natūrali sudėtis; Mėlyna: natūrali + vaistai; Raudona: natūrali + cheminiai ingredientai; Juoda: Absoliuti chemija.“ Šia žinute siekiama įteigti, kad žmonės turėtų rinktis dantų pastą remiantis kažkokios spalvos juostele dantų pastos tūbelės apačioje.

Iš tiesų tai šie stačiakampiai spalvų žymekliai, kuriuos galite rasti ant daugelio dantų pastų pakuočių, nė kiek neatspindi cheminės dantų pastos sudėties. Gamyboje jie vadinami „žymekliais“ (angl. „eye marks“) ir yra dažnai naudojami pakavimo proceso metu, kai pjaustymo staklių robotas skenuoja pakuotes ir „pamatęs“ žymeklį, tą vietą įpjauna.

Skirtingos spalvos naudojamos pjaustymo ar spausdinimo įrenginių sensorių veiksmams atlikti. Beveik visos pakuotės turi tokius žymeklius, tačiau jie ne visada būna matomi vartotojams, o, be minėtų spalvų, dar naudojamos pilka ir violetinė.

Bet kokiu atveju, spalvos pakuotės dugne neturi jokio ryšio su chemine dantų pastos sudėtimi ir, renkantis dantų pastą, patariame kreipti dėmesį į sudėtį, nurodytą ant pakuotės ar pasiteirauti stomatologo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(41)
(2)
(23)

Komentarai (9)