Ekshibicionizmo išgydyti neįmanoma, o dauguma ekshibicionistų – moterys  (31)

Daugeliui iš mūsų nuogas kūnas nebėra tabu. Ant podiumo vaikštančios pusnuogės manekenės, televizoriaus ekrane vien apatiniais lakstančios gražuolės ar nudistų paplūdimiuose besikaitinančios moterys – žmogaus akiai įprastas vaizdas. Tačiau seksologo Viktoro Šapurovo teigimu, tai tas pats ekshibicionizmas, tik pasireiškiantis lengvesne forma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak V.Šapurovo, moters nuogo kūno demonstravimą taip pat galima laikyti ekshibicionizmu. Ant striptizo stulpo besirangančios šokėjos ar nudistų paplūdimiuose gulinčios moterys atvirai demonstruoja savo kūną, tačiau teisiškai jos visa tai atlieka legaliai.

„Ekshibicionizmas moterų tarpe labai paplitęs. Toks elgesys – vakarietiškos kultūros dalis. Nuogą kūną galime išvysti per televizorių, ant podiumo. Tai yra savęs demonstravimas, tik neturintis neigiamo atspalvio“, – teigė seksologas.

Pasak specialisto, žmonės linkę ekshibicionizmą vertinti kaip vyrų lytinių organų demonstravimą, siekiant seksualinio pasitenkinimo.

Nors atviras moters kūno demonstravimas neigiamo atspalvio visuomenėje neturi, tačiau, seksologo teigimu, toks elgesys gali sukelti nepageidaujamų rezultatų.

„Moters savo kūno demonstravimas taip pat gali sukelti neigiamų pasekmių. Pavyzdžiui, kai moterų mados pasidaro labiau atviros, rodoma daugiau kūno, pastebėta, kad kai kuriose šalyse padaugėja išprievartavimų“, – pasakojo V.Šapurovas.

Nors didžioji dalis ekshibicionistų moterys, tačiau visuomenėje šis žmonių tipas asocijuojasi su vyrais. Ekshibicionizmas – tai sunkus sutrikimas. Pasak seksologo V.Šapurovo, jį gali nulemti netinkamas auklėjimas. Tikėtina, kad vienas iš ekshibicionisto tėvų turėjo didelį dėmesio poreikį, todėl stengėsi demonstruoti savo kūną.

Ekshibicionizmą taip pat gali nulemti tam tikri įvykiai vaikystėje.

„Pradinėje lytinio brendimo fazėje, kai lytiniai organai nėra pakankamai susiformavę, kai pradeda daugėti lytinių hormonų kraujyje, buvo kažkoks įvykis, kuris ir nulėmė tolimesnę raidą. Neretai būna, kad berniukai vienas kitam demonstruoja savo lyties organus, ir tuomet patiria orgazmą. Orgazmą berniukas galbūt patyrė, kai buvo kažkokia situacija su mergaitėm. Tas žmogus tampa labai nelaimingas. Jis negali kitaip normaliai susijaudinti ir patirti seksualinį pasitenkinimą“, – teigė specialistas.

Pasak V.Šapurovo, 99 procentai ekshibicionistų pavojaus moterims nekelia. Tačiau ekshibicionizmo išgydyti neįmanoma.

„Ekshibicionizmo išgydyti nepavyksta. Juos reikia laikyti baimėje. Jie turi žinoti, kad bus nubausti, kad jiems gresia kalėjimas“, – teigė seksologas.

Geriausia gynyba – į ekshibicionistą visiškai nekreipti dėmesio. V.Šapurovo teigimu, tokie žmonės siekia būti pastebėti, jiems pasitenkinimą teikia moterų išgąstis. Net kai ekshibicionistą jo auka vejasi ar bando mušti – tai pageidaujama ir laukiama reakcija.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vitalija Petkutė
(11)
(1)
(3)

Komentarai (31)