Tradicinė lietuvių mityba – nevisavertė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2013-10-18 00:53
semiesi ar ne? P.S. Man nereikia dietų internetuose, norim pažiūrėti konkrečią tamstos dietą kaip ji atrodo.
Unikali durnaropė 2013-10-18 00:56
maisto gerbėjams sekasi virškinti visokius vaisius, ar chebrytei nepučia kartais pilvo... O pilvuko pūtimas, tai ne kas kita, kaip maisto nevirškinimas - kitaip tariant rūgimas/puvimas ir pan. Nes tarkim fruktozė (kurios pilna vaisiuose), tai ne juokas virškinimo sistemai.
kionig 2013-10-18 01:12
+1 Tai ir yra geriau, ką galima pasirinkti be tų kitų labai giriamų panacėjų, kurios padeda praregėti
Unikali durnaropė 2013-10-18 01:29
beje, graikiški riešutai turi kalio... kelios dienos, pora šimtų gramų ir kalio trūkumo kaip nebūta ... bet čia tik tarp kitko, iš asmeninės patirties
Giedriusd 2013-10-18 06:40
Aciu vyrai uz praskaidrinta ryta! Isgerkim dabar visi draukiskai to samagono ir uzkaskim lasinukais, kad nuo siol maziau knistumem kitiems prota kaip jiems reikia gyventi! Visi turi savo isitikinimus, bet kaip kurie turi ir neapykanta tiems turintiems skirtingus isitikinimus, beveik kaip musulmonai. Beda beda...
rwc 2013-10-18 10:42
Arthurai, tu kaip visuomet keistai jautrus, negalima nieko užlankstyti ;] O rimtai, esame prisitaikę. Visas mūsų virškinamasis traktas - pradedant seilėmis ir baigiant kasa, kepenimis, inkstais, išeinamąja anga bei organais, apie kuriuos prie vaikų nekalbama - neutralizuoja praktiškai bet kokį natūralų pavojų. Valgykit ką norit, tik įvairiai ir ne per daug. Tada nereikės nei papildų, nei dietų, nei lyginti save su priskretusiomis petelnėmis.
vazzy 2013-10-18 10:59
straipsni paskaicius idomu pasidare, as visiskai nevalgau zuvies, ji i mano raciona niekaip neieina, tai galvoju ar verta gert omega 3 zuvu taukus, kaip manot? visa likusi mano mityba kartu su papildais suderinta su kulturizmu
rwc 2013-10-18 11:11
- jei nenori žuvies, tai tau jos ir nereikia. Nei tų papildų, nes juos elementariai išsisiosi. Kita vertus - jei britku valgyti šprotus, sūdytą silkę ar lašišą, tai gali susirasti receptų salotoms su tunu, ar patiekalų iš kitokios žuvies, moliuskų, kalmarų, vėžių, agarų, kuriuos gali paruošti taip, kad neatskirsi nuo vištienos karbonado ar ryžių košės. Dar spėju, kad valgai nemažai salotų - įmaišyk kartą per savaitę krevečių, tuno ar menkių kepenėlių. Jų pilna Maximose, milijonų nekainuoja, specifinio skonio beveik neturi - o jei ir turi, tai nesunku užmušti patroškinus, prieskoniais, geru aliejumi ar vyneliu.
vvv2 2013-10-18 11:22
- Pritariu. Manau žmonių yra labai skirtingų, kai kurių organizmai moka reikiamas medžiagas sintezuoti, kai kurių nemoka. Tik iš čia išplaukia žuvies, mėsos, kraujo ar gyvo maisto poreikis. Galimas variantas, kad egzistuoja toks tobulas kūnas "Y", kuris gali gyventi vien oru ir vandeniu, tai fizikai, chemijai ar kitiems mokslams neprieštarauja.
rwc 2013-10-18 13:06
ačiū už pritarimą, bet ir vėl nusišneki. Žinduolio ir, specifiškai, žmogaus, organizmas sintetina (koks dar sintezuoja?) palyginus nedaug būtinų baltymų. Negaudamas betakarotino apaksi - vienas iš pavyzdžių. Arba mikroelementai: iš kur gausi geležies hemoglobinui? Iš kur gausi natrio, kurį išprakaituoji, arba ličio, be kurio užkamuos depresija? Augalai fotosintetina, mes ne. Augalai siurbia visokias medžiagas iš dirvos, mes ne. Esame bene aukščiausia mitybos grandis, kuri pati beveik nieko nepasigamina, nesuėsdama kitų rūšių. Kokiems fizikiniams mokslams neprieštarauja, kad kasdien išsisioji po 30g natrio ir esi gyvas tik oru ir vandeniu? Kaip Vytauto žirgai, iš Juodosios jūros geri?
vvv2 2013-10-18 17:03
- Taip, o kurie sintetina dar mažiau, gyvybę palaiko gyvu krauju ar fermentais į kraują ar žuvimi ar cepelinais..
rimasD 2013-10-18 21:14
Eskimai per dieną gali suvalgyti 6 -8 Kg mėsos ir riebalų. Daržovės ten neauga, ir eskimai jų nevalgo. Taip pat ir vitaminų nevartoja. Jų organizmas prisitaikė prie tokios mitybos.
rwc 2013-10-19 09:18
, eskimų racionas mums galėtų pasirodyti kiek šlykštokas. Jie valgo daug žalios mėsos, žuvies, organų, kuriuos mes paprasčiausiai išmestume. Pavyzdžiui, žalios lokio kepenys - natūralus vitaminų šaltinis, kadangi jis per vasarą prisirankioja uogyčių ir visokių dalykų, kurių žmogaus skrandis nesuvirškintų. O dėl riebalų - tai šiauriečiams ir kalorijų reikia gerokai daugiau nei kokiems indams, ir virškinti ilgomis žiemos naktimis turi daugiau laiko. O tie pietiečiai tai tegu griaužia savo bambukus, jei jiems užtenka.