Japonų nenoras mylėtis kelia grėsmę pasaulio ekonomikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-10-25 18:04
Žmonių Žemėje nėra per daug. Šiaurės Amerikoje yra 529 milijonai. Pietų Amerikoje yra 386 milijonai. Europoje yra 739 milijonai. Šiuose žemynuose žmonių tikrai ne per daug lyginant su resursais ir jiems tikrai nereikia riboti gimstamumo. O visas didžiausias žmonių skaičius yra susitelkęs Azijoje ir Afrikoje. Tai tik jie turi žmonių perteklių, bet ne Žemė. Tai jie turėtu kontroliuoti savo gimstamumą, bet ne kitas likęs pasaulis. Kai Japonai taip vysto technologijas ten greitai iš vis neliks pensininkų. Nes visi gaus po robotizuotą kostiumą ir galės dirbti iki mirties Kadangi Japonijoje viskas taip robotizuota ir automatizuota, tai žmonių kiekis gavybos apimtims neturi įtakos. Viską robotizuos tiek, kad Japonijoje galės buti vienas žmogus ir viską valdyti
Melyna 2013-10-25 18:08
Galbūt pasirodys kaip delfi lygio komentaras (kaip čia mėgstama sakyti), bet neprapuolė ta ekonomika ir kai teturėjom tik 5, 4 ir mažiau milijardų populiacijos. Kur čia domins, kai ta pati šaunioji technologiškai išsivysčiusi visuomenė nenori tvarkytis su naujų individų atėjimu? O paskui "kodėl mūsų tiek mažai?"
immortallt 2013-10-25 19:08
laurius, pavarei offtopic ir tiek. Nė vieno mano argumento ne tik nepalietei, bet net nepapildei. Tai ką surašei tiesa, bet aš kitaip ir nesakiau. Esmė ta, kad žmonės dabar gamina tokius daiktus sau ir galų gale tyrinėjama gamta, aplinka ir visata, o visam tam reikia žmonių. O kas dėl bedarbių. Jų nėra Europoje, Š.Amerikoje. Yra natūralus nedarbas (keičia darbo vietą, atostogauja tarp darbų susiradimo) ir yra struktūrinis nedarbas, kuris atsiranda dėl to, kad darbuotojų kvalifikacija neatitinka poreikio esančio rinkoje. Taip pat yra ciklinis nedarbas, atsirandantis dėl ekonominių pokyčių, bet tiek ciklinis, tiek struktūrinis neturi prasmės analizuojant ilgą laikotarpį. Jei kalbame apie Aziją ar Afrika, tai visai kita kalba. Ten yra technologinis atsilikimas nuo pasaulio. Afrika, tai dar ir kultūrinis. Pvz mano vadovas dabar nuotoliniu būdu turi kelis vietinius dirbančius, kurie moka anglų ir turi kompą + internetą. Jis baigia prasikeikti su jais. Jokios darbo kultūros: jie pradeda dirbti tik po deadline, nesugeba iš 3 skaičių išvesti vidurkio ir pan. Ar žmonių yra per daug? Na kaip čia pažiūrėsi... Teoriškai jų niekada nebūna per daug. Pagal ekonomistus, populiacija nėra itin svarbi klestėjimui. Tiesa, yra minimali riba, bet iki to dugno mums laaaabai toli. O viršutinės nėra, keičiasi tik kiti kintamieji nuo to. Jei žiūrėti ekologijos prasme, tai taip, tarša yra didelė ir planeta nesugeba su tuo susidoroti bei viskas kaupiama atmosferoje, vandenynuose ar dirvožemyje. Kiek reiktų sumažinti? 70% sumažinus taršą tikėtina kad stabilizuotųsi kaupimasis, sumažinus kiek daugiau, žiūrėk ir pradėtų valytis. Stebint technologinį progresą, po 30 metų turėtume ir taip sumažinti bent CO2 taršą 70%, nes atsinaujinanti energetika pinga, jos balansavimui ir įvairių sprendimų randama. Beje, atominė energetika iškeliauja, nebent kinai su Toriu nustebins ir žinoma termobranduolinė, kuri dar deja mokslinė fantastika. UK Hinkley Point elektros supirkimo kaina su sutartimi berods 30 metų yra ~37ct/kwh. Vėjas pas mus superkamas 26-27ct/kwh, biokuras panašiai.
Arns 2013-10-25 19:25
Shinigami, daug minėjai skaičiukų, bet pamiršai svarbiausią - rinka. Didesnis skaičius galinčių pirkti produktus yra variklis. Europa, Japonija dar laikosi iš to, kad už elementarius dalykus gali mokėti vis brangiau (tad teoriškai nebūtina ieškoti naujų rinkų, platesnių vartojimo sluoksnių), tačiau neabejotinas faktas jog artėjama prie tos ribos, kada įsivyraus chaosas, o kažką kurti taps nuostolinga. Panašiai kaip Lietuvoje, neatrastų nišų pilna (bet puikiai veikiančių užsienyje), ypač mažesniuose miestuose, tačiau kažką diegti iš esmės gali tik turintieji finansų, nes atgalinės grąžos užteks nebent išlaikyti esamą verslą. Ir taip atsiranda jog Lietuvoje nėra kas veikti, žmonių mažėja, o su kiekvienu sumažėjusiu, vis mažėja šansas kažką pagerinti.
Shanti 2013-10-25 20:10
Labai paprasta atsakyti i klausima kada zmoniu nebus perdaug - tada, kai Vilniaus centre galesi be dideles konkurencijos (maza paklausa) isigyti gera buta uz 100k. Arba kai uzimanysi aplankyti Tokiju, jame nebus smogo, milijonu zujanciu skruzdelyciu. Arba kai afrikoje karaliaus liutai ir grazi gamta. Arba kai skirsdamas virs Europos matysi kaip zaliuoja miskai ir pievos, o ne isartos ir sunaikintos zemes. Arba kai Amerikoj indenai isvarys visus baltuosius ir juoduosius ir vel ims ganyti savo arklius
Tas_pac 2013-10-25 20:30
Tegul padaro pensijos dydį pagal vaikų skaičių, problema išspręsta.
rimasD 2013-10-25 21:13
Straipsnio prasmė ne žmonių perteklius, o priešingai- Japonų trūkumas. Nenori nei dulkintis, nei vaikų gimdyti.
Vytax 2013-10-25 22:01
Jeigu dirbtumėte šešias dienas per savaitę po 15val. per dieną jums vis dar rūpėtų seksas? Kažkada Japonija šitaip sukūrė ekonominį stebuklą, bet pasmerkė save tokioms problemoms. Per ateinančius porą dešimtmečių, Japonijos gyventojų skaičius sumažės trečdaliu.
Arthuras 2013-10-25 22:11
Panašiai ir norėjau rašyt, jog karjeristams, rimtai dirbantiems - tikrai ne vaikai galvoj...
deivec 2013-10-25 22:55
uzvezkite lietuviu....iskart atsiras rimtesniu problemu....
- 2013-10-25 23:04
Čia šiuolaikinė mada stumt ant savęs? Tipo, mes lochai, jėėė! ?
rimasD 2013-10-25 23:36
Jau tada, kai buvo parodytas vaizdo siužetas, kaip dviese bučiuojasi interneto pagalba, aš jau įtariau, kad tuoju bus ir seksas internetu, nes mažai kuo skiriasi lūpų stimuliavimas nuo ko nors kito stimuliavimo. Be to, partnerio išvaizdą galima pasirinkti pagal savo norą, niekur eiti nereikia, nereikia prakaituoti, jei esi nuvargęs, ir ar koks Lietuvis padarytų geriau už PROGRAMĄ?
immortallt 2013-10-26 02:24
na jei tokių kaip tu, tada gal ir bus problemų, tu geriau žinai. O jei tokių, kaip mano aplinkos žmonės, tai jie tik džiaugtųs. O šiaip japonai vis bando atsikratyti imigrantų su vienkartinėmis išmokomis neblogomis.
Shinigami 2013-10-26 09:18
1) Kalbėjau apie žmonių ir resursų santykį, ne apie rinka. 2) Kaip ir pats paminėjai, variklis yra didesnis skaičius galinčių pirkti. Bet ne didesnis žmonių skaičius. Tai yra du skirtingi dalykai. Kas iš to, kad Afrikoje yra 1 milijardas žmonių, jei iš jų gali pirkti tik 100 milijonų? O Europoje yra 739 milijonai iš kurių gali pirkti beveik visi. (Skaičiai paimti iš lubų). 3) Išsivysčiusiose šalyse viskas brangsta dėl to, kad atsiranda vis naujesnių dalykų kuriuos nori nusipirkti. O tam reikia pinigų. Jei nori pinigų turi daugiau uždirbti. O daugiau uždirbti galima tik dviem būdais: a) plečiant rinką ir parduodant prekes kitoms šalims, b) didinant kainas. Jei išsivysčiusios šalys dirbtu su efektyvia darbui technologija, bet pagrindinės pramogos ir patogumai butu kaip pas Afrikiečius (seksas ir lauko tualetas). Tai kainos butu mažos ir butu pinigų perteklius.
immortallt 2013-10-26 11:48
Shinigami, uždirbti galima atimant kitų rinkos dalį, siūlant inovacijas, sukuriant paklausą ir dar galima kelis būdus sugalvot...
slawcka 2013-10-26 13:49
Žmonių Žemėje nėra per daug. Šiaurės Amerikoje yra 529 milijonai. Pietų Amerikoje yra 386 milijonai. Europoje yra 739 milijonai. Šiuose žemynuose žmonių tikrai ne per daug lyginant su resursais ir jiems tikrai nereikia riboti gimstamumo. O visas didžiausias žmonių skaičius yra susitelkęs Azijoje ir Afrikoje. Tai tik jie turi žmonių perteklių, bet ne Žemė. Tai jie turėtu kontroliuoti savo gimstamumą, bet ne kitas likęs pasaulis. Kai Japonai taip vysto technologijas ten greitai iš vis neliks pensininkų. Nes visi gaus po robotizuotą kostiumą ir galės dirbti iki mirties Kadangi Japonijoje viskas taip robotizuota ir automatizuota, tai žmonių kiekis gavybos apimtims neturi įtakos. Viską robotizuos tiek, kad Japonijoje galės buti vienas žmogus ir viską valdyti [/quote] Sakydamas per daug, tik ekologinį aspektą ir turiu omenyje. Na taip t, technologijos tobulėja, co ir kiti teršalai mažėja, tačiau vistik daugelis resursų yra riboti, klausimas ar žmonija laiku susigriebs , nelauks paskutinio momento iki kol resursai baiginesis, gres ekologinė katastrofa. Čia aišku ateitį dar viskas, ne šitai kartai.
immortallt 2013-10-26 23:26
Apie pastebėjimą, kad jau per daug, tai nebūkime kaip mielės, kurios išnyksta po to, kai pasidaugina paskutinįjį kartą, o tai būna nuo viduriuko iki per daug per vieną ciklą ir kelio atgal nelieka, tik žūti.
Fikcija 2013-10-27 09:50
Labai jau idealizuojat jus ta japonija,ten jauni zmones ima paskola vestuvem ,o po to suvoke kad tai jiems per didele nasta nusoka nuo uolu susiskibe uz ranku ir tai tik viena is formu savizudybes tokiais atvejais.Be to visos jusu robotizacijos yra kazkieno tai kapitalas ir tas kapitalo savininkas tikrai nenusiteikes uzsiimti labdara,tai kad tik daliai senu zmoniu visa tai bus prieinama.Viena yra svagti forume o kita relybe.